Enesekaitserelva valik

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

7,65x17 (.32ACP) moonaga on ka päris mõnus lasta. Õrn tagasilöök surub relva ainult paremini pihku, mitte ei tambi kuskile üles või kõrvale. Saab n.ö. ühe sihtimisega kasvõi terve salve kiiresti ja täpselt tühjaks lasta, seega algajale võib soovitada küll. Elusa märgi pihta lasknud ei ole, seega kuuli peatavat toimet omadest kogemustest kommenteerida ei saa.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

... enese ja vara kaitseks ...
Noh, kui Eestis elu juba nii karmiks läinud on, siis kodu ja vara kaitseks peaks üks siledaraudne kartetšiga laetud pumppüss või vähemalt kaheraudne (odavam variant) üks väega kõlbuline toru olema. Mingite hernepüssidega pole mõtet mängima hakatagi. Pole teistel ei psühholoogilist ega vajalikul määral füüsilist toimet.
See siis seisaks toas tareukse juures kindlas kohas ja oleks hea käepärast võtta. Arvan, et enamasti võib taolise relva olemasolul isegi ilma triklile vajutamata situatsioonid ära lahendada, millist tulemust väiksema toru korral isegi sellest tina pritsides mitte alati ei saavuta.
Seda viimast on elus mõni kord ikkagi kogetud, ammustel 90-ndate alguseaastatel, kui veel KL noor ja tegija oli. :wink:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
USP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Ärge jamage mehed, vaid andke inimesele nõu millest ka tolku on! :idea: :wink:
Kaasaskandmiseks ja enesekaitseks Glock 26 (9x19)
Kaasaskandmiseks ja ka kõigeks muuks (sh IPSC) Glock 17 või 19 (9x19)

Odav, lollikindel, levinud. Laskemoon alati saadaval ja soodne. Võimalik osaleda practicali võistlustel. Muud alternatiivid tekivad siis, kui on tegu laskuri mingite spetsiifiliste soovide või iseärasustega (Glock ei sobi kätte vmt).
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Noh ma arvan, et kõige veenvam oleks muidugi MG-3 või hädapärast ka MG-42. Sealt torust lendava tinavihma vastu on mistahes pumppüss lihtsalt hiire puuksatus. :wink:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kapten Trumm kirjutas:Noh ma arvan, et kõige veenvam oleks muidugi MG-3 või hädapärast ka MG-42. Sealt torust lendava tinavihma vastu on mistahes pumppüss lihtsalt hiire puuksatus. :wink:
Jušht...ja tare juurde toovad teed tuleks IED-e abil turvata...et ükski kurjam või muu maksuametnik ligi ep pääseks...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
kobra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kobra »

Katsuks ikka püsida tsiviilkäibes lubatud relvade piires. Muidu võiks ju soovitada, et Leopard 2 on kõige parem vahend kodu kaitseks.
Kasutaja avatar
Aumees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aumees »

USP kirjutas:Ärge jamage mehed, vaid andke inimesele nõu millest ka tolku on! :idea: :wink:
Kaasaskandmiseks ja enesekaitseks Glock 26 (9x19)
Kaasaskandmiseks ja ka kõigeks muuks (sh IPSC) Glock 17 või 19 (9x19)

Odav, lollikindel, levinud. Laskemoon alati saadaval ja soodne. Võimalik osaleda practicali võistlustel. Muud alternatiivid tekivad siis, kui on tegu laskuri mingite spetsiifiliste soovide või iseärasustega (Glock ei sobi kätte vmt).
Ise olen Glock 17 omanik. Üldse Glocki eeliseks on ka välise kaitseriivi puudumine (kui mitte arvestada päästikul olevat). Ühesõnaga ei ole vidinat, mis võib takistada relva tulistamast. Lihtsalt haarad, viid märgile ja vajutad päästikule. Hädaolukorras pealeunustatud kaitseriiv võib vägagi saatuslikuks osutuda. Aga minu arvates on igal juhul kõige kasulikum teha kõik endast olenev, et sellistesse ekstreemolukordadesse üldse mitte sattuda.
-Minu au on truudus-
Kasutaja avatar
ostius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ostius »

Enesekaitseks soovitan hankida lühikese rauaga revolvri.
Positiivne:
1) väga töökindel,
2) tulistamiseks on vaja ainult päästikule vajutada (ei mingit kaitseriivi, vinnastamist jms),
3) tänu päästiku raskele käigule jäävad ära õnnetused,
4) näeb välja hirmuäratavam kui püstol,
5) odavam.
Negatiivne:
1) raskem kui samaväärne püstol,
2) suurem kui samaväärne püstol,
3) lühikese raua tõttu ebatäpsem.
Viimane punkt pole enesekaitse seisukohalt tegelikult oluline, sest ainult väga hea (loe: väga kalli) advokaadi toel on võimalik kohtunikku veenda, et hädakaitset oli tarvis relva abil teostada kaugemal kui 25 m.
pähkel
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas pähkel »

olgu, nagu ma aru saan siis 22.LR pigem tiirus käeharjutuseks !? ent kui võtta näiteks WALTHER PPK, on nii 7,65 kui 9 mm, salv küll väike aga samas ise istub ilusti kätte.
USP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Võta Glock, pähkel. Sest varem või hiljem kasvad sa Waltherist välja ja tahad ikkagi Glocki või isegi midagi veel seksikamat :wall:
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

http://www.jahipaun.ee/?leht=3&mod=epoo ... toode=1786 väike, kerge, tõhus ja järelmaksuga :D
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Kasutaja avatar
Aumees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aumees »

pähkel kirjutas:olgu, nagu ma aru saan siis 22.LR pigem tiirus käeharjutuseks !? ent kui võtta näiteks WALTHER PPK, on nii 7,65 kui 9 mm, salv küll väike aga samas ise istub ilusti kätte.
Enne Glock 17 ostmist oli mul CZ 83, mille kaliiber oli 7,65. Pidin hakkama relva vahetama, kuna 7,65 moon on kallim kui 9X19. Samuti tahtsin ka võistlustel osaleda ja oli vaja min. kaliiber 9X19. Nii et soovitan pikemalt ette mõelda, mida kavatsed tulevikus selle relvaga teha, et ei peaks vahetama hakkama.
-Minu au on truudus-
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Peaks algatama teema, et milline naine on kõige optimaalsem.

Üldiselt on minu isiklik soovitus see, et käi tiirudes ja katsu lasta erinevate relvadega. Siis tekib omal palju parem ettekujutus kui foorumis saada võib. Analoogia kehtib ka naiste kohta.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Võimsal moonal on küll jah rida eeliseid, kuid need on maksvad ennekõike lahingus sõjaolukorras. Enesekaitsesituatsioon on pigem selline kiire ja äkiline olukord ja ma tõsiselt kahtlen, kas siis on alati aega uurida ja vaadata, mis sihtmärgist tahapoole jääb. Mida võimsam moon, seda suurema tõenäosusega võib juhuslikult möödaläinud kuul millegi kõva vastu põrgates rokošetti minna. Või kui kuul oma teel mingit takistust ei kohta, läheb ta n.ö. hulkuma ja võib, sõltuvalt moona võimsusest, veel palju kaugemal palju pahandust teha.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Peaks algatama teema, et milline naine on kõige optimaalsem.

Üldiselt on minu isiklik soovitus see, et käi tiirudes ja katsu lasta erinevate relvadega. Siis tekib omal palju parem ettekujutus kui foorumis saada võib. Analoogia kehtib ka naiste kohta.
Oot-oot, kuidas see nüüd oligi?
Et räägin erinevate meestega nende naiste headest ja halbadest külgedest ning siis ühtlasi ka proovin nad läbi erinevatest asenditest? Ja siis, kui tõeline klapp olemas, siis hakkan omanikuvahetuse asjus läbirääkimisi pidama?
Noh, super! Perfect! Mulle meeldib. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S.
Aga siledaraudset soovitasin seepärast, et lähteandmeteks olid siiski 2 põhilist märksõna: - enda, kodu ja vara kaitseks, ning tsiviilkäibesse tavakodanikule.
Neile nõuetele siis üks siledaraudne toru kõlbabki. Ja ilmtingimatta vähemalt kaheraudne, sest võib juhtuda, et peale esimest hirmutamispauku tuleb ka konkreetne märgisuunaline tinapilv lendu lasta. Kaliiber sellel relvaklassil kah maksimaalne, mis tavakodanikul pruukida lubatud on.
Nii, et igasugu MG-d, "Leopard"-id ja talu kohal tiirutavad droonid ei kuulu kohe kuidagi valikusse.
Muuseas, seda nii jutu jätkuks! Mul kah väike metsatalu ja seal ma siis viljelen neid kodukaitse fantaasiaid. "Minu kodu on minu kindlus". Parajasti on väljaehitamisel ringkaitsepositsioonid koos üksteist katvate laskesektorite ning ühenduskraavidega. Vajalikud autonoomse eksistentsi vahendid - toiduvarud, kütus generaatorile jne. on kah juba osaliselt olemas.
Laskeriistadega on mul esialgu veel küll pisut nadi olukord, kuid ettevalmistused improviseeritud kaitsevahendite valmistamiseks on igatahes tehtud.
Positsioonide mehitamine pereliikmetega on garanteeritud ja igaüks teab oma ülesandeid korralikult.
Ainult selliselt saame me oma kodu ja Eestimaad kaitsta soovimatute ja riigivaenulike võõramaalaste eest, mitte mingite hernepüssidega mängides ning seejuures endale ette kujutades, et need ka mingid tõsised tegurid isiku- ja kodukaitses on.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline