Numbrimärk...
- desert eagle
- Liige
- Kontakt:
Seda sama olen mina juba mitu aastat nuputanud aga siia maani pole mingit head vahendit leidnud. Olen proovinud enamus metallide puhastusvahendeid ja erinevaid happeid, parim puhastusviis mille leidsin on 3%fosforhappe lahus. Võtab enamus paksust roosast kihist maha aga peab ka karukeelega natuke nühkima.Vabandust, aga kuidas vaselt/messingult see roosakas või punane kiht eemaldada?
- Feeliks_Jalgraud
- Liige
- Kontakt:
Põhimõtteliselt saab eemaldada kihi, millest tsink on hävinud, kuid sellega koos ka eseme pealmise kihi.SoeSai kirjutas:Vabandust, aga kuidas vaselt/messingult see roosakas või punane kiht eemaldada?
Kas jätta ese selliseks, nagu on, kaitstes vaid edasisee hävimise eest või kõrvaldada kahjustunud pinnakiht - sõltub eesmärgist.
Antud juhul tegemist värvitud messingesemega, mille pinnakiht on happelises keskkonnas kahjustunud. Kas siis jätadki ta selliseks või neutraliseerid happejäägid ja seejärel värvid originaaltoonis värviga üle. Kahjustunud kihi mahalihvimine pole vast parim lahendus, kuna selle kihi paksus on ebaühtlane.
- Feeliks_Jalgraud
- Liige
- Kontakt:
Ikka T20, võimalik et muidugi venelane peale sõda kasutas neid ka mõnel muul masinal, aga sügavalt kahtlen et mõni traktorist oleks nõus olud päev otsa sellise ebamugava puki otsas konutama. Soomukis hüva on vabandatav, ruumi vähe ja kabiin hirmus madal ja Stalini käsul tuli nii mõndagi hullematki kannatada. Aga välja tuli ta samast kus ka teised T20 jupid nii et T20.

upitame teemat
"...üks punaste voor peeti saksa kahuritulega kinni esimesel sihil, mis Kuristalt Kõppu läheb just siis, kui nad künka harjale tõusid. Mina jooksin kohe kohale kui vaikseks jäi. Igasugust kola olid metsaalused täis. Võtsin hobuse ja ree ning sõitsin üle heinamaa. Osutus, et olin esimene soomusetegija. Kõigepealt laadisin peale ESTO konservid, mis tuli läti tüüpi hobuvankritelt ümber tõsta. Tahtsin oma 100 kg hernekotti ka peale upitada aga ei jaksanud. Lasin siis kotisuust nii poole jagu maha, siis tulin toime. Panin ree igasugust kaupa täis aga tagasiteel, võta näpust, - 3 sakslast ees. Kamandasid Kurista mõisa, kus kästi kraam maha laadida ja koju kaduda. Kurista mõisa park oli paksult vene vange täis. Olid teised tulnud sooviga Berliini minna aga jõudsid kõigest Kurista mõisa.
Olin siis 17 aga ma ei andnud alla. Läksin tagasi ja võtsin peale uue laadungi: 3-4 kasti võid, suure poti riisiga, pundi vene sineleid, lauakäia, patinkasid, (kahju, et kõik olid ühe jala omad, nagu hiljem selgus), isegi sõjaväelase müts oli maha jäetud. Mäletan, et 50 mm vene käkke oli seal lausa hunnikus. Kodus sain isa käest kõvasti riielda, et kus kurat, punaarmeelase lätu peas, tahad, et tib.la
pähe maha kõmmutakse või mis...Metsast leiti Ardenni hobuseid. Meie poisikesed leidsime muude relvade seas ka 2 puukasti nagaanidega, kummaski 6 tükki, korralikult tavotitatud ja ümbrispaberi sees. Need kastid tõime koju. Sõbrapoisi vend sai vene ajal 3 aastat relva omamise eest. Keegi jõudis juba koputada...
Üks Gaz AA 4 Maksimiga oli Majori maja juurde välja jõudnud ja sinna mäe taha sohu sisse sõitnud..."
"...üks punaste voor peeti saksa kahuritulega kinni esimesel sihil, mis Kuristalt Kõppu läheb just siis, kui nad künka harjale tõusid. Mina jooksin kohe kohale kui vaikseks jäi. Igasugust kola olid metsaalused täis. Võtsin hobuse ja ree ning sõitsin üle heinamaa. Osutus, et olin esimene soomusetegija. Kõigepealt laadisin peale ESTO konservid, mis tuli läti tüüpi hobuvankritelt ümber tõsta. Tahtsin oma 100 kg hernekotti ka peale upitada aga ei jaksanud. Lasin siis kotisuust nii poole jagu maha, siis tulin toime. Panin ree igasugust kaupa täis aga tagasiteel, võta näpust, - 3 sakslast ees. Kamandasid Kurista mõisa, kus kästi kraam maha laadida ja koju kaduda. Kurista mõisa park oli paksult vene vange täis. Olid teised tulnud sooviga Berliini minna aga jõudsid kõigest Kurista mõisa.
Olin siis 17 aga ma ei andnud alla. Läksin tagasi ja võtsin peale uue laadungi: 3-4 kasti võid, suure poti riisiga, pundi vene sineleid, lauakäia, patinkasid, (kahju, et kõik olid ühe jala omad, nagu hiljem selgus), isegi sõjaväelase müts oli maha jäetud. Mäletan, et 50 mm vene käkke oli seal lausa hunnikus. Kodus sain isa käest kõvasti riielda, et kus kurat, punaarmeelase lätu peas, tahad, et tib.la
Üks Gaz AA 4 Maksimiga oli Majori maja juurde välja jõudnud ja sinna mäe taha sohu sisse sõitnud..."
Täna sai siis rainsiga jälle tiir taga raba peal tehtud, kuna teada oli et seal peaks olema üks mingi haubitsa sild ja ratas, sai käidud ja asjad üles otsitud. Olid täitsa alles, fotokat kaasas polnud ja kahurijuppe tuli lisaks neile veelgi, kuid kuna mitu kilti oli kola vedada jäid asjad praegu sohu. Rains üritas moblaga paar pilti teha, aga kuna kaamerasilm oli suht mulda täis tulid vist suht udupildid, eks ta ise vast siiski riputab siia midagi. Seljakott sai siiski triiki rauda täis laotud ja eraldi leitud ühepoole pidurisüsteem koju taritud, teise poole analoogne möll oli siis veel silla küljes ja jäi metsa. Muud eriti ei midagi üks 76mm hülss ja rainsi leitud RSO lüli.

Veel siis huvitavat mosina moona: Sõjatee äärest suuremas koguses aga tundub et käsitsi ümberlaetud 23a kestades, mida sellest arvata kas venelased tegid sellist kino, või siis kaitseliit või omakaitse ?

Veel siis huvitavat mosina moona: Sõjatee äärest suuremas koguses aga tundub et käsitsi ümberlaetud 23a kestades, mida sellest arvata kas venelased tegid sellist kino, või siis kaitseliit või omakaitse ?

Nõidusin siiski mingid pildid välja,et kasvõi natikest ülevaadet anda,et ratas ja sild on senini alles.Telefoni kaamera klaasitagune oli õnnetuseks metsareidist kena laadungi mulda saanud.Muidugi neid selle oleks tore vaadata,kes silla või rattaga sealt ära tahavad minna.,selleks oleks vaja ilmselt roheline mees,kel Hulk nimeks kaasa võtta. 

[quote="rains"]Nõidusin siiski mingid pildid välja,et kasvõi natikest ülevaadet anda,et ratas ja sild on senini alles.Telefoni kaamera klaasitagune oli õnnetuseks metsareidist kena laadungi mulda saanud.Muidugi neid selle oleks tore vaadata,kes silla või rattaga sealt ära tahavad minna.,selleks oleks vaja ilmselt roheline mees,kel Hulk nimeks kaasa võtta. 
kas mingit sihti või midagi pole ligiduses.
kuidas seal mets on, äkki saab kas atv-ga või mõne muu masinaga ligi ja saab need jupid välja tõmmata.
kas mingit sihti või midagi pole ligiduses.
kuidas seal mets on, äkki saab kas atv-ga või mõne muu masinaga ligi ja saab need jupid välja tõmmata.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline