Enda mälestused kroonus on kõhnavõitu sellest ajast, sest neid polnudki.
Aasta ja 1 kuu päevapealt oli teenitud, kui sain puhkusele. 20 detsember sõitsin väosast välja ja 5-s jaanuar olin seal tagasi. Sellesse vahemikku jäi kojujõudmine, jõulud(millest mina midagi ei pea), ning uus ärasaatmine vanemate poolt (mis oli esimesest paljuski intiimsem ja kohati mulle uskumatumgi, aga sellest võibolla uues teemas). Peale Tartus rongile kobimist hakkas vaikselt masendus võimust võtma, no ei tahtnud enam tagasi. Mis aga murega teha? Otse loomulikult see ära uputada, kõik "Vana Tallin" (mis omastarust sai ohvitseride jaoks kaasa võetud), sai põske pistetud. Tartus rongile minnes oli juba paar oma poissi ees, teel veel lisandus neid. Sõit läks jälle Saksamaale, piiriületus oli Valgevenes. Kangelaslinnast Brestist mäletan ainult mõnda räbaldunud müürijuppi ja mingid kahurimoodi asjad olid kah vist. Igatahes sai väeossa jõutud, kasarmus polnud peale prapori ja narjaadi kedagi. (Ärge küsige, kuidas Poola ja osa Saksamaast sai läbitud.) Kandsin siis praporile ette, see ja see puhkuselt tagasi, sõimas mind tõpraks ja tassis enda poole, näitas diivani ette ja käsutas magama. Õhtupoole peksis mind üles, vahtis natuke ilma midagi ütlemata, läks külmiku juurde, valas mingit krdima likööri pitsijagu, käskis ära juua ja siis jooksuga rooduka juurde ette kandma. (Isegi kusok, meil praporite hüüdnimi, võib olla inimene

Noh ja järgmine aastavahetus olin jälle kodus, olidki minu aastavahetused sõjaväes.