Sellisel juhul oled natuke valesti aru saanud (kindlasti leiad hoolikalt otsides mõne ärritunud A. postituse, mis Su sõnu kinnitavad, nagu mina omakorda võin tsiteerida ta seisukohti, mis vastupidist kinnitavad).Radikaalsus väljendub otseselt selles,et probleemide lahendina näeb ta detektorismi maamunalt kaotamist ja metalliotsija kasutamise keelustamist.
See "üleskutse" muidugi seletab veenvalt Sinu ja mõnede Su kaasvõitlejate motivatsiooni alatasa jutt teemast kõrvale juhtida, asjalike argumente kontekstist välja rebida ja naeruvääristada jne jne jne. Sest nagu Sa ise mõista annad - muinsuskaitsjad ja arheoloogid on a priori meie, detektoristide, vaenlased ja nendevastases pühas sõjas peavad ühinema kõik piiksutajad, olgu tegu siis ausa detektoristi või paadunud röövpiiksutajaga ! (Utreerin meelega).Militaatrimehed,kes seda teemat lugema juhtuvad-ärge arvake,et see mäng üle teie peade käib.Et las mündipeded kemplevad,mina käin ikka Sõrves hülsse noppimas.See teema puudutab vägagi Teid ka,sest kui see arulage seadusemuudatus peaks jõustuma,võite edaspidi ainult meenutada kui tore oli omal ajal militaararheoloog olla...
Jackpuuk, arusaamatu, miks Sa selle küsimustetiraadi Arheoloogile esitad, teades, et tema pole MK inspektor? Justkui peaks tema vastutama ja aru andma iga ametniku tegemata töö eest? Vihjed, et oled sa midagi teinud, kui "kordnik" jättis oma töö tegemata vms, kõlab samasoodi nagu küsimus Sulle, et mida Sa oled teinud, et nn. mustad arheoloogid ausate otsijate mainet ei määriks (millele Sul on täielik õigus vastata, et mis see minu asi on). Sulle ju ei meeldi, kui kõiki piiksutajaid ühte patta pannakse, miks siis ise samamoodi teed?