Kõrvaline või mitte, aga antud filmi puhul pole medalite lisandumises midagi juhuslikku või ebaloogilist, kui järele mõelda. Nugiseksil ka puudus samuti Rüütlisrist vahetult peale sooritust, sai teise tüki maad hiljem kaela. Mulle hakkas silma, et Landal puudusid lahingulised autasud, küll olid tal rinnas temasugusele just paslikud Teenerist ja Partisanidevastase võitluse märk. Jäi mulje, et tegijad olid kas just kõigele, aga siiski paljule ja hästi mõelnud.kompül kirjutas:
Panin ainult tähele ,et kui "Rahvuslik uhkus" tavalist välihalli vormi kandis siis olid tal rinnas II klassi raudrist , aga paraadvormiga oli medaleid rind täis ja ka kaelas ripus juba rüütlirist tammelehtedega.
Kuid mis seal ikka, olen ka ise filmitööstuse telgitaguseid näinud ja tean , et see on kultuuriinimeste jaoks väga kõrvaline asi.
Vääritud Tõprad/The Bastards.
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Гив Ми Мани
Gnadenlose, kas oskad kuidagi kommenteerida filmi-Hitleri esinemist vormis, mis rohkem nagu Göringi väljanägemist meenutas. Mulle on jäänud mulje, et kapral Aadu hoidis analoogselt Staliniga riietuse osas suht madalat profiili. Vähemalt pole kuskil pildil silma jäänud teda sellises pidurüüs. On järsku mõni pildiviide, kus Hitler igapäevasel nõupidamisel sellises vormis figureerib?.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Mitte ei tule ette, millisele episoodile sa viitad. No on Aadu tualett nagu pühitud meelest. Ainus, mis meenub, on koht, kus ta kunstnikule poseerib mingis eriti uhkes pleedis. Pilt, mida kunstnik seal maalis, on mu meelest minggi propagandaplakatina ka reaalselt olemas.Lemet kirjutas:Gnadenlose, kas oskad kuidagi kommenteerida filmi-Hitleri esinemist vormis, mis rohkem nagu Göringi väljanägemist meenutas. Mulle on jäänud mulje, et kapral Aadu hoidis analoogselt Staliniga riietuse osas suht madalat profiili. Vähemalt pole kuskil pildil silma jäänud teda sellises pidurüüs. On järsku mõni pildiviide, kus Hitler igapäevasel nõupidamisel sellises vormis figureerib?.
Aga kui nüüd su ridade vahel peituvat sarkasmi kommenteerida, siis ikka lihtne tõde on, et ei maksa segamini ajada kunstitõde ja reaalsust. Tegid oma poindi selgeks ja ma usun, et kõik, kes lugeda ja mõtelda oskavad, said sellest aru. Su meelest sitt film, mu meelest hea. Mängufilm.
Гив Ми Мани
Oma postituses vastasin Juhan K küsimusele, et "mida arvatakse vormidest".gnadenlose kirjutas:Kõrvaline või mitte, aga antud filmi puhul pole medalite lisandumises midagi juhuslikku või ebaloogilist, kui järele mõelda. Nugiseksil ka puudus samuti Rüütlisrist vahetult peale sooritust, sai teise tüki maad hiljem kaela. Mulle hakkas silma, et Landal puudusid lahingulised autasud, küll olid tal rinnas temasugusele just paslikud Teenerist ja Partisanidevastase võitluse märk. Jäi mulje, et tegijad olid kas just kõigele, aga siiski paljule ja hästi mõelnud.kompül kirjutas:
Panin ainult tähele ,et kui "Rahvuslik uhkus" tavalist välihalli vormi kandis siis olid tal rinnas II klassi raudrist , aga paraadvormiga oli medaleid rind täis ja ka kaelas ripus juba rüütlirist tammelehtedega.
Kuid mis seal ikka, olen ka ise filmitööstuse telgitaguseid näinud ja tean , et see on kultuuriinimeste jaoks väga kõrvaline asi.
Minu Au on Minu Truudus
- devoteekas
- Liige
- Kontakt:
Inglourious Basterds
(Vääritud tõprad)
2009, USA
R: Quentin Tarantino
O: Brad Pitt, Cristoph Waltz, Mélanie Laurent, Diane Kruger, Eli Roth, Daniel Brühl, Til Schweiger, Michael Fassbender, Omar Doom, B.J. Novak
Filmi pikkus: 2:33

Natside poolt okupeeritud Prantsusmaal pääseb Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) vaevu veresaunast, mille käigus saksa ohvitseri Hans Landa (Cannes'i festivalil parima näitleja auhinnaga pärjatud Christoph Waltz) juhitud üksus tapab tema perekonna. Shosanna põgeneb Pariisi, kus võtab endale uue identiteedi kinoteatri omanikuna.
Mujal Euroopas kogub leitnant Aldo Raine (Brad Pitt) juudi võitlejatest kokku rühma, mille liikmete ülesandeks on jõhkrate kättemaksuoperatsioonide organiseerimine vastase tagalas. Rühm, mida saklased tunnevad nimetuse all “Tõprad”, ühendab jõud näitlejatarist salaagendi Bridget Von Hammersmarkiga (Diane Kruger), et külvata hävingut ja hirmu Kolmanda Reichi kõrilõikajate seas. Saatus viib erinevad tüübid kokku sellessamas kinos, mille katuse all haub Shosanna oma kättemaksuplaani…
”Vääritud tõprad” on kultuslavastaja Quentin Tarantino sõjafilm, pärast mida saab Teise maailmasõja kujutamine kinolinal raske olema. Osades Brad Pitt (“Benjamin Buttoni uskumatu elu”), Diane Kruger (“Trooja”), Mélanie Laurent (“Paris”), Christoph Waltz (“Tatort”), Daniel Brühl (“Good Bye, Lenin”), Eli Roth (“Surmakindel”), Samm Levine (“Ma armastan sind, Beth Cooper”), B.J. Novak (“Kontor”), Til Schweiger (“Kuningas Artur”), Julie Dreyfus (“Kill Bill”), Gedeon Burkhard (“Kutsuge Kobra 11”), Christian Berkel (“Operatsioon “Valküür””), Michael Fassbender (“300”), Mike Myers (“Austin Powers”), Denis Menochet (“Hannibal: Koletise sünd”) jt.

(Vääritud tõprad)
2009, USA
R: Quentin Tarantino
O: Brad Pitt, Cristoph Waltz, Mélanie Laurent, Diane Kruger, Eli Roth, Daniel Brühl, Til Schweiger, Michael Fassbender, Omar Doom, B.J. Novak
Filmi pikkus: 2:33

Natside poolt okupeeritud Prantsusmaal pääseb Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) vaevu veresaunast, mille käigus saksa ohvitseri Hans Landa (Cannes'i festivalil parima näitleja auhinnaga pärjatud Christoph Waltz) juhitud üksus tapab tema perekonna. Shosanna põgeneb Pariisi, kus võtab endale uue identiteedi kinoteatri omanikuna.
Mujal Euroopas kogub leitnant Aldo Raine (Brad Pitt) juudi võitlejatest kokku rühma, mille liikmete ülesandeks on jõhkrate kättemaksuoperatsioonide organiseerimine vastase tagalas. Rühm, mida saklased tunnevad nimetuse all “Tõprad”, ühendab jõud näitlejatarist salaagendi Bridget Von Hammersmarkiga (Diane Kruger), et külvata hävingut ja hirmu Kolmanda Reichi kõrilõikajate seas. Saatus viib erinevad tüübid kokku sellessamas kinos, mille katuse all haub Shosanna oma kättemaksuplaani…
”Vääritud tõprad” on kultuslavastaja Quentin Tarantino sõjafilm, pärast mida saab Teise maailmasõja kujutamine kinolinal raske olema. Osades Brad Pitt (“Benjamin Buttoni uskumatu elu”), Diane Kruger (“Trooja”), Mélanie Laurent (“Paris”), Christoph Waltz (“Tatort”), Daniel Brühl (“Good Bye, Lenin”), Eli Roth (“Surmakindel”), Samm Levine (“Ma armastan sind, Beth Cooper”), B.J. Novak (“Kontor”), Til Schweiger (“Kuningas Artur”), Julie Dreyfus (“Kill Bill”), Gedeon Burkhard (“Kutsuge Kobra 11”), Christian Berkel (“Operatsioon “Valküür””), Michael Fassbender (“300”), Mike Myers (“Austin Powers”), Denis Menochet (“Hannibal: Koletise sünd”) jt.

• Pimme viit mõtsa, a mis ulliga tiit?
- Seersant Steiner
- Liige
- Kontakt:
-
- Liige
- Kontakt:
Vaatasin: ei meeldinud, mis teha. Võib olla mul on filmivägivalla mürgitus?
Ei tea. Võib olla olen sellistel kohtadel, kus adrenaliinipiuudust pole, liiga kaua töötanud? Ei tea.
Samas mõtlen: kui kaua kavatsetakse neid sakslasi materdada? Ja paljud röögivad rõõmust. Ja millal venelastest taoline film tehakse? Ja siis on tegijad inikonna vaenlased ja seakisa kostab taevani...
Millal sakslased raksatavad rusikaga lauale: aitab roomamisest ja hakkavad "liitlaste" kohta samasuguseid filme tegema? Ei tea. Selle jaoks on sakslased vist juba liiga araks pekstud ja kuulsast germaani võitlusvaimust vaid räbalad järel, ei tea.
Ega ka Tarantino ei võrdu alati kuldmunadega.
Film on, minu arust, rämps... Ja teatud tüübid siin foorumis võivad, mind kui, natsi, hakata nüüd jalaga munadesse taguma...jõudu tööle.
Ei tea. Võib olla olen sellistel kohtadel, kus adrenaliinipiuudust pole, liiga kaua töötanud? Ei tea.
Samas mõtlen: kui kaua kavatsetakse neid sakslasi materdada? Ja paljud röögivad rõõmust. Ja millal venelastest taoline film tehakse? Ja siis on tegijad inikonna vaenlased ja seakisa kostab taevani...
Millal sakslased raksatavad rusikaga lauale: aitab roomamisest ja hakkavad "liitlaste" kohta samasuguseid filme tegema? Ei tea. Selle jaoks on sakslased vist juba liiga araks pekstud ja kuulsast germaani võitlusvaimust vaid räbalad järel, ei tea.
Ega ka Tarantino ei võrdu alati kuldmunadega.
Film on, minu arust, rämps... Ja teatud tüübid siin foorumis võivad, mind kui, natsi, hakata nüüd jalaga munadesse taguma...jõudu tööle.
-
- Liige
Film iseseisvalt on igav rämps, aga film muutub üldisemas kontekstis hästi intrigeerivaks. Sest - kas te tõesti ei pannud tähele, et sakslaste ja juutide rollid on filmis vahetatud? Välised tundemärgid vahetati ära, ja sellele, mida natside juures on vaat et kohustuslik vihata, elatakse vaimustunult kaasa. Täpselt nii nagu natsid naersid kinos ameeriklaste tapmise üle.
- devoteekas
- Liige
- Kontakt:
Algus oli paljulubav. Filmis oli häid stseene...ja eelkõige nautisin filmi olustiku ja kaameratööd. Juba tekkis väike lootus, et kaks tundi on põnevalt sisustatud ja kui siis hakkas tulema... Ja lõpplahendus... minu fantaasiamaailm jäi selle väljamõtlemisel pisut piiratuks. Lihtsalt kohutav! Oleks ju saanud sel teemal tunduvalt parema filmi teha. Miks see küll niimoodi ära solgiti? 

• Pimme viit mõtsa, a mis ulliga tiit?
- just plain mean
- Liige
- Kontakt:
- just plain mean
- Liige
- Kontakt:
Tõde on selline, et juutidel olid oma mõrvasalgad küll, aga need hakkasid tegutsema alles peale 8. maid 1945, kui sakslased olid relvad maha pannud. Alles pärast seda asusid ameerika ja briti vormis juudid relvitute sakslaste üle omakohut mõistma vastavalt "proletaarsele õiglustundele" ja täieliku karistamatuse tundele - saksa kord välistas relvastatud sekkumise peale kapitulatsiooni.
Kui aga läheb jutt sõjaaegsele vastupanuliikumisele Saksamaal, siis meenuvad üksnes Punane Kapelll ja Valge Roos, mis mõlemad üsna haledalt ja ülikiirelt lõpetasid oma tegevuse
Kui aga läheb jutt sõjaaegsele vastupanuliikumisele Saksamaal, siis meenuvad üksnes Punane Kapelll ja Valge Roos, mis mõlemad üsna haledalt ja ülikiirelt lõpetasid oma tegevuse
- just plain mean
- Liige
- Kontakt:
- devoteekas
- Liige
- Kontakt:
- just plain mean
- Liige
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline