Panther D 1943 Kursk

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

bravo, vanameister. tänu protsessi punktuaalsele kommenteerimisele jääb sinu postkast ka nüüd paljudest küsimustest puhtamaks.

ei jõua ära oodata millel kollased näärvivanad lõpuks ärakavad ja minu tehnika kodukišlakki ära veavad. et siht on silme ees ja tehnikad siin ilusti kirjas.

tänan
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Mitte just tihti ei juhtu nii, et suured meistrid oma kogemusi algajate ja roheliste mudelistidega jagama kipuksid. See teema on aga väga sisutihe ja täis õpetusi ja knihve, mida ainult tõelised virtuoosid meisterlikult valdavad.
Suured tänud sulle, Andrusan, kõikide mudelseppade poolt, kes alles püüdlevad täiuslikkuse poole!
See teemaosa, mis pesuprotseduure puudutas, pälvis erilise huvi, kuna on tegevus mis kuidagi ei taha õnnestuda. Seoses sellega näitaksin pudelit, mille sisu kuivab tõesti aastapäevad ja kipub ka alusvärvi üles kergitama:

Pilt

Küllap tarvitan vale tärpentiini? On kellelgi veel sarnase pudeliga kurbi kogemusi?

Panter näeb välja vapustavalt tõetruu. Eriti teades milliseid hookuspookusi sa tema viimistlemisel oled läbi viinud.
Natuke jäävad küll silma riivama läikivad rattakilbid, aga see on vist rohkem fotoka kui mudeli süü.
Veel võiks mainida, et 43a juuli algus oli Kurski kandis üpris vihmane ja mustmullavööndis muutub märg pinnas mustja muda taoliseks olluseks.
Pantri lintidel paistab see natuke liiga punane välja. Aga küllap on masin alles raudteeplatvormilt alla sõitnud ja pole jõudnud veel poriseks minna.

Igal juhul vägev mudel!
andrusan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrusan »

Seekord jäi viimane lakikiht tõesti tiba läikivam, kui ma tahtnud oleks. Põhjuseks ilmselt see, et ei viitsinud korralikult läbi segada.
Fotodel tuleb see rohkem esile, kuna kasutasin nõrka täitevälku.
Ka minul keetis pesulahus värvi üles, kui kasutasin ehituspoodides müüdavat tärpentiini. Mulle tundub küll, et viga oli tärpentiinis. Praegu kasutan samasid värve ja lakke, aga värvi mullitamise jamasid pole olnud. Võibolla mõjutab ka see, et lisan lakile pisut nitrolahustit, mis peaks kuivamist kiirendama.
Tore, kui mudel meeldis.
Aga mind meistriks nimetada - no ma ei tea :oops:. Mu meelest siin foorumis ikka minust palju paremaid tegijaid.
Tervitused
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Niikaua kui end mäletan kasutan lakibensiini või whit spirti "pesuks". Seda ka kui värv korralikult kuivanud. Ja pole hirmsaid asju juhtunud,... kui siis päris alguses kui proovisin värskele värvile "pesu" korda peale panna :(
Tuli teine robinal maha...
Lugupidamisega
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Mulle meeldib, kohe väga. Kokkutulekul paistis isegi veel parem, just parajalt kulunud ja ühtlaselt morni ilmega. :)
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

von manstein kirjutas: Küllap tarvitan vale tärpentiini? On kellelgi veel sarnase pudeliga kurbi kogemusi?
Mul on täpselt sama pudel ja see tõmbab Model Masteri kraami üles väga puhtalt ka kuivanud olekust..proovitud. Kui aga kiht Humbroli lakki peal, siis ei juhtu midagi. Kuivamisega mul pole küll probleeme olnud. Õlivärv segatuna pildil oleva pudeli sisuga kuivab päris kähku ära.

Ja mudeli autoril pole mõtet suurt tagasi ajada... selge meistriklass!

Kk
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Kullos nähtuna oli kiisu oluliselt kenam kui piltidelt paistab. Meisterklass, rääkigu autor mida iganes :)

Tärpentiinidest, ise kasutan haisuvaba rootsi (oli vist) oma, ostetud pirni tänava vunderi kunstipoest. Modelmasteri värvi keedab igast asendist ülesse, olenemata kuivamisastmest või nitro hulgast lahustis. Humbroli, revelli emailvärvile ei tee midagi, samuti ei lase ennast häirida revelli ja GW vesivärvid. Modelmasteriga on ainuke võimalus enne lakk selga lasta.
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas scout22b »

Väga vinge panter peaks mainima, endal kah siin üks panter G valmimas siin põlve otsas. Mind huvitaks tegelikult mis värvidega tegid tööriistad?

Paavo
Fortes fortuna adjuvat
andrusan
Liige
Kontakt:

scout22b kirjutas:Mind huvitaks tegelikult mis värvidega tegid tööriistad?
Modelmasteri erinevate metallikutega. Tumedaga põhi ja heledamaga kergelt "kuiva pintsliga" üle.
Tervitused
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

andrusan kirjutas:Modelmasteri erinevate metallikutega. Tumedaga põhi ja heledamaga kergelt "kuiva pintsliga" üle.
Tänud vastuse eest!
Fortes fortuna adjuvat
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Blitzkrieg »

Et mis moodi "kuiva pinsliga" üle. Kas seda viimast värvi aerograafiga ei teinudki. Ma ise sain aru et põhja toonisid tumedamaga ära ja siis aerograaviga põhivärv peale. Või sain ma millestki valesti aru ?
andrusan
Liige
Kontakt:

Jutt käib riistadest, need värvisin hiljem pintsliga.
Tervitused
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Tüütan sind korra veel ühe küsimusega kui tohib :) Mis värviga (värvikombinatsiooniga) sa masinal triplekside klaasosad värvisid?

Risustab teemat veidi, aga kui kellelgi teisel kah ettepanekuid või nägemusi sama küsimuse kohta siis ootan huviga. Näiteks revell annab oma mudelite värvimisel sellele osale sinise värvi. Aga ei jää silmale eriti kena vaadata kui kesk masinat ilus taevakarva erk sinine laik pesitseb.

Paavo
Fortes fortuna adjuvat
andrusan
Liige
Kontakt:

Mis värviga (värvikombinatsiooniga) sa masinal triplekside klaasosad värvisid?
Grafiitpliiatsiga, mis tuntud ka kui harilik pliiats. Endale tundus, et nii jäi kõige parem.
Tervitused
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Tänud
Fortes fortuna adjuvat
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist