Kolm "linnalegendi"
Kolm "linnalegendi"
Vabandan kohe et olen noor ja roheline nii et kui teema valese kohta tegin siis vabandage.
1. Pakri poolsaare tipust (majaka lähedalt olen seda kuulnud päris mitmelt inimeselt) pidi vähemalt kunagi olema käigud mille kaudu pääses pankrannikusse sisse juttude järgi 10-50 meetrit ja siis pidid vee alla minema. (nn vaateplatvormi vaadates on näha et kunagi onläinud sealt trepp alla) Ps mõõnaga kui sinna vaateplatvormi kanti kõndida pidi olema võimalik siianii neid nn käike näha aga ise küll sinna alla ei kippu turnima
2. Pahkla baasi kohta et väidetavalt pidi seal olema maaaluseid hooneid vms
3. aruküla ladude kohta aga rääkis üks isik sellist assja et 90-nendatel olid käinud sealt metalli krattimas ja siis oli olnud ka maaalune ladu
Vabandan kohe ette et juttude tõepärasust pole kontrollinud
Aga ehkoskabkeegi kommenteerida?
1. Pakri poolsaare tipust (majaka lähedalt olen seda kuulnud päris mitmelt inimeselt) pidi vähemalt kunagi olema käigud mille kaudu pääses pankrannikusse sisse juttude järgi 10-50 meetrit ja siis pidid vee alla minema. (nn vaateplatvormi vaadates on näha et kunagi onläinud sealt trepp alla) Ps mõõnaga kui sinna vaateplatvormi kanti kõndida pidi olema võimalik siianii neid nn käike näha aga ise küll sinna alla ei kippu turnima
2. Pahkla baasi kohta et väidetavalt pidi seal olema maaaluseid hooneid vms
3. aruküla ladude kohta aga rääkis üks isik sellist assja et 90-nendatel olid käinud sealt metalli krattimas ja siis oli olnud ka maaalune ladu
Vabandan kohe ette et juttude tõepärasust pole kontrollinud
Aga ehkoskabkeegi kommenteerida?
-
- Liige
- Kontakt:
Maaalused käigud raketi ja muudes baasides? Kindlasti. Paraku taanduvad need pea alati kaablišahtideks ca. 50x50 cm. Samas Tapa (Rauakõrve) raketikordonis olen ka suuremaid näinud. Nii meetrised. Raketibaasides on maa-alused (tinglikult sest muld ju peal) angaarid, hoidlad millest tavaliselt vasakule-paremale lähevad pisikesed kuudid.
Kõige vingem mida ma näinud olen oli kirjaga "zampolit" paksu raudukse peal. Uksest sisse astudes võis näha plakateid F117, Mirage, B2 jne. TTA-dega. Niipalju siis salatsemisest.
Kõige vingem mida ma näinud olen oli kirjaga "zampolit" paksu raudukse peal. Uksest sisse astudes võis näha plakateid F117, Mirage, B2 jne. TTA-dega. Niipalju siis salatsemisest.
Pakla baasi kohta jah täpsem info puudub. aga arukylas oli olnud sõna otsese mõttes olnud ladu aga paldiski väite kohta oskab keegi midagi ölda?canislupus kirjutas:Maaalused käigud raketi ja muudes baasides? Kindlasti. Paraku taanduvad need pea alati kaablišahtideks ca. 50x50 cm. Samas Tapa (Rauakõrve) raketikordonis olen ka suuremaid näinud. Nii meetrised. Raketibaasides on maa-alused (tinglikult sest muld ju peal) angaarid, hoidlad millest tavaliselt vasakule-paremale lähevad pisikesed kuudid.
-
- Liige
- Kontakt:
Tervitus. Lasen ka siis kunagise legendi lahti. Teenisin omal ajal Jõhvi Päästerügemendis. Nüüdseks on need kasarmud ja hooned maha lammutatud. Kahjuks. Seal äisid ka legendid, et maapõu varjab mingeid salajasi ladusid või käike. Võimla kõrvalt oli näha ventilatsioonotorusid mis tulid maa seest. Oskab keegi sel teemal midagi täiendada?
Arukülast teema olemas: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... =aruk%FCla
Huvitun maisest rasketehnikast.
Terve Jõhvi alune ja ümbruskond peaks olema usinalt läbi uuristatud. Sompa, Tammiku, Ahtme, Kukruse, Viru olid/on kõik maa-alused kaevandused. Kaevanduskäikude ventilatsioonitorusid on väga ootamatutes kohtades.: keset viljapõldu või põlismetsas.wyrd kirjutas: Seal äisid ka legendid, et maapõu varjab mingeid salajasi ladusid või käike. Võimla kõrvalt oli näha ventilatsioonotorusid mis tulid maa seest.
Seda küll ei tea, kas Päästerügemendi võimla juurest mõni käik läbi läks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline