JU-52 - Eesti värvides

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

JU-52 - Eesti värvides

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Tervitus !

Kunagi sai sõbraga arutatud, et tema sooviks endale laest rippuma mingisugust lennukit. Sai siis räägitud mis huvitaks ja üldised piirjooned jäid sellised, et peab olema midagi suurt ja hea kui oleks Eestiga seotud. Kui ma korra huvipärast Rocca al Mare keskuse Juku poodi sattusin, ootas mind ees hea üllatus. Muidugimõista tuli mul selle suure karbiga lahkuda:

Pilt

Mudeli mõõtmed on päris silmapaistvad, kuid mitte midagu utoopilist. Hea üllatus oli, et Revell on suutnud korralikud vormid ka teha, sest keerukat pinnastruktuuri pole kuidagi ära retsitud. Isegi kõik pahteldamised on siiamaani igaks juhuks olnud. Minu silmale tundub nii välist kui sisemist detailsust nii piisavalt olema, et mul midagi silma riivama ega südames kripeldama ei jääks.

(pole paha....)
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Ja see kõige tähtsam ruum....

Pilt

Pilt

Selline ta on. Ei ole nagu midagi laita... päris mõnus ja värskendav ehitusprotsess on olnud. Päris meeldivate rahulike joontega tädike...

(Muuseas ma ei ole muid käimasolevaid projekte päris prügikasti visanud, lihtsalt on selline hetk kus natuke rohkem aega käes ja selline suur ja ilus sisu pani kohe karpi lahti murdma.

Olge vahvad!

Siim
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Kraanikausi kohale paned ikka päris peegli? :mrgreen:
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Väga mõnus on vahelduseks istmetega lennukit ka vaadata:) Aga mul on küll kahju, et sa paljut sellest ilusast sisust kokku liimitud kerest enam ei näe. Aga peegel pane sellegi poolest:)

Kk
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Eks ma siis pusin selle peegli ka sinna. 8)

Proovisin kuidas üldpilt jääb. Kerepooled on küll kokku liimitud, aga sisu tuleb välja (seljapealne ja kõhualune on ka veel lahti) ja kõik muu on ka enamjaolt Maskoliga kokku sobitatud.
Kirevam taust näitamaks lennuki proporsioone. Lösutab laual päris ülbelt.

Pilt

Pilt

Pilt

Siim
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Lahedalt kulgeb, mõnus on teemat jälgida.
Seoses interjööriga tekkis üks küsimus.
Lennuki komandöri tool tundub nagu suur sohva, küllap on Göringi enda perse järgi disainitud.
Selle kõrval mõjuvad reisijate istmed jube kitsastena. Huvitav, mis käetugede vahekaugus ka on? Julgeks kahelda, kas tänapäevases toitumuses keskmine reisija jaksaks oma puusad sinna vahele pressida.
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Eks ole vist , et tolle aja inimesed natuke alamõõdulised pidid olema. Ju siis hr. Göringit määriti seebiga et sisse mahuks :) ....Muidu ilus mudel.
Lugupidamisega
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Göring läks sisse kahes järgus: kõigepealt kõht siis ülejäänud. Eks tensik lükkas jalaga takka ka veel. Aga peale palatit näitas telekast Aadu lennukit seest ja kuram sellel olid tekstiilkattega istmed mitte nahast.
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Richthoffeni auks punane Ju-52 peaks olema Göringi lennuk ja neid oli tal käsutuses kolm tükki. Aadul oli vist neid ka rohkem kui üks, kuigi kõige rohkem näikse piltidel olevad tähisega D-2600 Immelmann.

Aga see, et istme katted tunduvad valed on täitsa tavaline nähtus. Mudeli tootja ei vaevu selliste erandite tarbeks resti muutma. Sama moodi on 1/72 mõõdus Ju-52 kõik transpordi lennukli suure külje uksega. Ja kui on vaja tsiviil varainti müüa, siis pannakse istmetega rest juurde. Ja siis on mudeliehitaja asi see suur uks seal küljel ära kaotada. Spets tsiviil resti ei toodetagi. Niisiis pole selline väike asi nagu istmed kellelegi pähe tulnud.

Kk
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Hakkan vaikselt mõtlema, kuidas ma värvimisele lähenen.
Model Masteri alumiinium sai juba muretsetud, aga fotomaterjal ei jäta küll sellist muljet, et need lennukid nii haljast tooni olid. Pigem jääb mulje, et tegemist on valgega. Ise mõtlen, et segan metallikule natuke valget hulka.

Mis puutub aga metallikuga värvimisse, siis kas seal on mingi tähtis nüanss mida peaksin meeles pidama? Eelvarjutus jääb vist nagunii ära.

Siim
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Värvimisel tuleks jälgid seda ,et oli ikka duraalumiinium. Seega ta ei tohi särada. Inglise keeles kõlaks selle värvi nimi Dull aluminium. Ei tea mis MM värviga tegu , tuleks alum pärast üle lakkida poolmati lakiga. Või siis matt lakk+kergelt lapiga ülekäia poleerides pinnast...
Lugupidamisega
Taara avitab! ...
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Ma eitea kas hea nipp , aga kaval oleks alla lasta õhuke kiht musta ja läikivat värvi. Palju kenam jäi kui otse selga lastud alumiinium. Ja nagu juba Parovoz ütles siidmatt lakk viimistluseks
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Vägev riistapuu, kokkutulekul sain aimu ka mudeli reaalsetest mõõtmetest, ikka parajalt suur küll. Aga sa proovi neid väljapakutud erinevaid variante enne mingi proovitüki peal, siis tead juba täpselt, et mida ja kuidas teed ja võimalik, et leiad ise veel mõne lahenduse.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Nonii. Välise poole värvimiseni ma seekordsel sessioonil ei jõudnudki.

Liimisin tiivad lõpuks külge ja olen meeldivalt üllatunud, et ei pea isegi pahtliga ligi minema.
Sisemuse värvimine osutus parajalt närvesöövaks. Nimelt kui ma hakkasin korralikult värvidesse süvenema, siis sai selgeks, et on vaja ikkagi istmed eemaldada, seega pidin noaga kallale minema. Üldiselt kogu värvimise juures pidin liiga uljalt liikuva käe tõttu korrektuure tegema, mis alati ei õnnestunud ja alusvärvi üles kiskusid. Seega lõin ma lõpuks käega, et saan sisemuse kiirelt sisse, ja läksin seda teed, et värvisin kõik põhivärvides ära ja lakkisin üle. Järgmine kord kui laua taha saan siis jätkan armatuurlaua jms peenemaga. Lakitud pinna pealt saab rahus natuke üle piiride läinud värvi eemaldada. Seniks aga paar nukrat pilti, aga eks nüüd saab kõik ainult paremuse poole hakata minema. Nii mustaks pole närv ammu läinud, aga mis seal ikka, ikka julgelt edasi....hurraaaaa!!

Pilt

Pilt

Siim
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bufab »

mis siin nukrat on.. väga vahva on ju.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Igavesti äge sisu jah - sihukeses istmes tahaks isegi mõnuleda.. Kõik need uuesti lahtikakkumiste ja muude sedasorti tegemiste jäljed oled osanud küll väga hästi ära siluda, minu silmale tundub küll väga hea!
Nii et julgelt edasi...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist