NATO+Venemaa?

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Minu jaoks kergelt müstika. Seega müüb NATO liige Venemaale sõjatehnikat, mis on Venemaa NATO liikmetest naabritele vahetuks ohuks???
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
paul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas paul »

Lemet kirjutas:Minu jaoks kergelt müstika. Seega müüb NATO liige Venemaale sõjatehnikat, mis on Venemaa NATO liikmetest naabritele vahetuks ohuks???
... teades, et Venemaa on vahetult enne seda deklareerinud, et NATOst lähtub suurim välisoht.

Tõenäoliselt tuleb mingil hetkel taaskord tõdeda, et sõnad ei maksa midagi, näis siis, kelle omad ja mille kohta.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

pauli kirjale lisaks. Ühed mõtlevad nii:
II. ВОЕННЫЕ ОПАСНОСТИ И ВОЕННЫЕ УГРОЗЫ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ

...

8. Основные внешние военные опасности:

а) стремление наделить силовой потенциал Организации Североатлантического договора (НАТО) глобальными функциями, реализуемыми в нарушение норм международного права, приблизить военную инфраструктуру стран – членов НАТО к границам Российской Федерации, в том числе путем расширения блока;
http://news.kremlin.ru/ref_notes/461

Ja teise unistavad samal ajal naa:
Великая держава XXI века

Россия – один из лидеров в строительстве миропорядка XXI века, полноправный участник всех ведущих глобальных организаций. Как одна из ведущих экономик мира, она занимает видное положение в ВТО и ОЭСР. Статус России как стратегического союзника
Евросоюза в обозримой перспективе может переформатироваться в постоянное членство. А с существенно изменившейся НАТО Россия успешно завершает переговоры о своем всту- плении в альянс, что будет стимулировать его дальнейшую позитивную трансформацию.
Уже созданная качественно новая договорная база партнерских отношений Россия – НАТО обусловила и значительные реформы ОБСЕ.
http://www.riocenter.ru/files/Obraz_gel_zavtra.pdf
Lemet
Liige
Kontakt:

Vast mõni tulihingelistest NATOlastest võtaks selle paradoksi lahti seletada???
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Lemet, ma ei tea mis paradoksi Sa silmas pidasid, kuid kui pidasid silmas Vene enda sisemist lõhenemist, siis nagu üks poliittehnoloog seletas, on seal raske leida ühist seisukohta, sest ühiskond jaguneb laias laastus vaid kaheks - on stalinistid ja antistalinistid. Seda keelt räägivad ka viidatud dokumendid.

Kui Sa pead silmas laevade müügi ideed, siis kes võitlevad näiteks koos piraatide vastu? Pranstlased ja venelased. Eesti tahab ka nüüd piraatide vastu võitlema hakata. Vbl kui kõik kulgeb idanaabri juures rahumeelselt, siis sõidavad eestlased maailmameredel venelaste Mistralitel :lol:

Kes lükkab mingisugust Vahemere initsiatiivi koos mingi julgeoleku dimensiooniga, kus on võitlus illegaalse migratsiooniga jne. Prantslased (pluss hispaanlased, itaallased jne jt Vene sõbrad). Kas venelased oleks seal käed? Ma arvan, et jah. Millega nad sinna sõidavad? Oma roostetanud Musta mere laevastikuga?

Juhul kui Frankenstein peaks ellu ärkama, siis mitu laevavastast raketti on vaja Mistrali triivimisvõimeliseks tegemiseks?
Lemet
Liige
Kontakt:

Kaur3 kirjutas:Juhul kui Frankenstein peaks ellu ärkama, siis mitu laevavastast raketti on vaja Mistrali triivimisvõimeliseks tegemiseks?
Kas on kuulda olnud, et prantslastest liitlased meile suuremas koguses tuntud headuses laevatõrjerakette tarnivad? :wink:
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Ma arvan, et see on juba NATO-sisese koosoleku teema. Murelikud võiks välja käia tingimuse, et müügi korral annate murelikele ka vastumürgi ampulli.
Lemet
Liige
Kontakt:

Eks ta õige oleks. Aga millegipärast ei usu ma sellesse eriti.
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Lemet kirjutas:Kas on kuulda olnud, et prantslastest liitlased meile suuremas koguses tuntud headuses laevatõrjerakette tarnivad? :wink:
Kas on kuulda olnud, et me oleme oma prantslastest liitlastele selleks tellimuse andnud...??
tommy
Liige
Kontakt:

Ma ei näe erilist probleemi selles "Mistrael"-tüüpi kasti müügis....
Suurel määral on see PR-projekt(kui üldse toimub), nagu enamus venelaste viimase aja ettevõtmisi...
Ja kui ost toimub, on see isegi positiivne. Venelased matavad selle meile mitte eriti ohtliku projekti sisse tohutu hunniku raha,....raha mida neil on sellevõrra vähem kulutada mujal, meile ohtlikumates projektides....
Lemet
Liige
Kontakt:

tommy kirjutas:
Lemet kirjutas:Kas on kuulda olnud, et prantslastest liitlased meile suuremas koguses tuntud headuses laevatõrjerakette tarnivad? :wink:
Kas on kuulda olnud, et me oleme oma prantslastest liitlastele selleks tellimuse andnud...??
No selliste tellimustega tegelemiseks olla meil kuuldavasti terve ministeeriumitäis ametnikke.:lol: Juba kakskümmend aastat jämedas joones...digilaiku välja töötamas. Ja odavaid saapaid valimas. Ah jaa, meelest läks ära, on ka tõhusamaid saavutusi iseseisva kaitsevõime vallas, kirjeldamatute omadustega miinitraalerid, lifteri osakud, kaatrid Somaalia piraatidega võitlemiseks, Pasid Afgaanis sõdijatele. Kuuldavasti pidada ka helikopterid tulema. Kõik Eesti kaitsmiseks hädavajalik. Ainult et kui see nüüd kõik kokku panna, siis jääb veidi ühekülgne pilt sest asjast. A ilmselt tavainime ei peagi sellistest kõrgematest mateeriatest aru saama. Maul halten ja nii edasi...Tegelikult tuleb must masendus kallale, kui asja peale mõelda.
Muideks, kui tohib huvi tunda, siis millised need "Mistralide" soetamisest märksa ohtlikumad plaanid oleksid. Puhtalt uudishimust.
Viimati muutis Lemet, 09 Veebr, 2010 11:57, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

tommy kirjutas:Ma ei näe erilist probleemi selles "Mistrael"-tüüpi kasti müügis....
Suurel määral on see PR-projekt(kui üldse toimub), nagu enamus venelaste viimase aja ettevõtmisi...
Ja kui ost toimub, on see isegi positiivne. Venelased matavad selle meile mitte eriti ohtliku projekti sisse tohutu hunniku raha,....raha mida neil on sellevõrra vähem kulutada mujal, meile ohtlikumates projektides....
Selgita oma arusaama natuke täpsemalt.

Ma olen sinuga osalt nõus - vene laevatehased hoitakse rahast kuivas ning arengut ei toimu. Aga see, et nimetet laev Eestile ohtlik ei ole - kahtlen. Näiteks saab selle panna regulaarselt kurseerima Piiteri ja Köningsbergi vahel ning suvalisel hetkel ootamatult maabuda.
tommy
Liige
Kontakt:

Kilo Tango kirjutas:Selgita oma arusaama natuke täpsemalt.

Ma olen sinuga osalt nõus - vene laevatehased hoitakse rahast kuivas ning arengut ei toimu. Aga see, et nimetet laev Eestile ohtlik ei ole - kahtlen. Näiteks saab selle panna regulaarselt kurseerima Piiteri ja Köningsbergi vahel ning suvalisel hetkel ootamatult maabuda.
Ma ei ole veel kohanud asjalikku seletust, miks on Vene mereväele seda laeva vaja. millise taktika alusel seda laeva kasutama hakatakse, millise laevastiku koosseisus jne.
Kõik asjalikud ja mereväeteemalised vene netiküljed on antud tehingu maatasa teinud.....välja arvatud hurraa-patriootide omad muidugi...
Ma näen selles ainult üht külge, antud alus(Mistral) on suur ja näeb "krutoi" välja. Sobib suurepäraselt Sotši olümpia ajal reidile seisma.
Ja juhtkonnal-admiralidel uhke visiite välisriikide sadamatesse sooritada ja lippu lehvitada.....
See vene laevatehaste kuivas hoidmise jutt,...no plaani järgi on kavas kolm alust hiljem ehitada Venemaal...
Kõik kes räägivad NATO tehnoloogiate mahaparseldamisest,....prantslased plaanivad müüa ainult tühja raudkasti, mis on ehitatud suuremas osas tsiviiltehnoloogiate järgi....
Ja mis Eestisse puutub, alles toimusid Läänemerel ju suured õppused, kus lisaks Balti laevastiku "Ropuša"-tüüpi dessantlaevadele osalesid ka paar samasugust alust Musta mere laevastikust....Ja ükski neist ei maabunud suvalisel hetkel meie sadamates......
Prantslase seisukohast on tegu hea diiliga, saab nende laevatehas tööd,..miks mitte müüa. See, kas venelase seisukohast laev eriti otstarbekas on, pole müüja mure...
Lemet
Liige
Kontakt:

välja arvatud hurraa-patriootide omad muidugi...
Tegelikult vannub ka osa neist seda tehingut, nähes selles emakese Venemaa mahamüümist ja laevaehituse traditsioonide hülgamist. Vähemalt on vene foorumitest selline mulje jäänud.
tommy
Liige
Kontakt:

Nalja hakkab saama siis, kui tehing tõesti toimub,....ja prantslased venelastele selle raudkorpuse üle annavad....Mis edasi saab???
Venelastel puuduvad vajalikud dessantpargased ja antud laevale sobivad mereväe kopterid...Kas hiljem selgub, et aluse opereerimiseks vajalik "kola"(mida pole vähe ega odav) tuleb lisaks osta...??
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline