PzkF VI "Tiger I"
- ugandiklubi
- Liige
- Kontakt:
Nii palju kui mina uurinud olen , ei jöudnud vähemalt need tiigrid Elava lähedale
Ilmselt on see tõsi, sest teistpidisel juhul oleks lahingu käik arvatavasti sakslaste kasuks jäänud. Rünnakut juhtinud asendusohvitser kiirustas liialt rünnaku algusega ega oodanud põhijõudude, kus olid ka Tiigrid, kohalesaabumist.
Ilmselt on see tõsi, sest teistpidisel juhul oleks lahingu käik arvatavasti sakslaste kasuks jäänud. Rünnakut juhtinud asendusohvitser kiirustas liialt rünnaku algusega ega oodanud põhijõudude, kus olid ka Tiigrid, kohalesaabumist.
Anton - horridoo!
- ugandiklubi
- Liige
- Kontakt:
Üks koht kus on sellest juttu on http://forum.axishistory.com/viewtopic. ... ight=gross A schwere SS-Panzer-Kompanie (seven Tigers) from s.SS-Pz.Abt.103 is assigned to the Brigade on 15.08.1944. . aga sealt kahjuks ei selgu kuhu need masinad jäid . Tankitorni alus ja teised osad on ilusasti alles .
mul on schwere SS-Panzer-Abteilung 103 kohta pisut teised andmed, nimelt pesitses ta sellel ajal Hollandis 
onlines näiteks http://sturmvogel.orbat.com/tigers.html
1 Jul 43 formed as II./SS-Panzer-Regiment 11 for 11. SS-Panzergrenadier Division Nordland
End of Jul 43 transferred to Croatia where occasionally employed as infantry
22 Oct 43 formed in West [originally schwere Panzer-Abteilung (Tiger) der III. (Germ.) SS-Panzer-Korps] [Tessin]
1 Nov 43 reorganized and redesignated schwere SS-Panzer-Abteilung 103 [Schneider: 11 Nov]
Jan 44 sent to Netherlands for equipping with tanks
Feb 44 issued 6 Tiger Is for training (withdrawn Mar 44 for reissue)
26 May 44 reissued 6 Tiger Is
22 Aug 44 4 more Tiger Is issued, but quickly turned over to schwere Panzerabteilung 301 (Fkl)
early Sep 44 transferred to Sennelager
19 Oct 44 4 Tiger IIs received
jutt leiab kinnitust järgnevates raamatutes:
Schneider, W. Tiger im Kampf II
Jentz, T. Tiger 1 & 2 Combat Tactics.
Jaugitz, M. Funklenkpanzer
ps.
isegi Mart on oma raamatus segaduses: alguses väidab ta, et gross'i koosseisus on tiigrid (ilma viidet toomata !) ja natuke hiljem, et 22. augustil neid enam pole. Minu arvamus: neid polnud seal ka alguses.

onlines näiteks http://sturmvogel.orbat.com/tigers.html
1 Jul 43 formed as II./SS-Panzer-Regiment 11 for 11. SS-Panzergrenadier Division Nordland
End of Jul 43 transferred to Croatia where occasionally employed as infantry
22 Oct 43 formed in West [originally schwere Panzer-Abteilung (Tiger) der III. (Germ.) SS-Panzer-Korps] [Tessin]
1 Nov 43 reorganized and redesignated schwere SS-Panzer-Abteilung 103 [Schneider: 11 Nov]
Jan 44 sent to Netherlands for equipping with tanks
Feb 44 issued 6 Tiger Is for training (withdrawn Mar 44 for reissue)
26 May 44 reissued 6 Tiger Is
22 Aug 44 4 more Tiger Is issued, but quickly turned over to schwere Panzerabteilung 301 (Fkl)
early Sep 44 transferred to Sennelager
19 Oct 44 4 Tiger IIs received
jutt leiab kinnitust järgnevates raamatutes:
Schneider, W. Tiger im Kampf II
Jentz, T. Tiger 1 & 2 Combat Tactics.
Jaugitz, M. Funklenkpanzer
ps.
isegi Mart on oma raamatus segaduses: alguses väidab ta, et gross'i koosseisus on tiigrid (ilma viidet toomata !) ja natuke hiljem, et 22. augustil neid enam pole. Minu arvamus: neid polnud seal ka alguses.
- ugandiklubi
- Liige
- Kontakt:

TIGER ohus?
Vabandust! Äkki see on natuke rumal küsimus,kuid ma olen kuulnud, et Tank Tiger-it on maailmas väheks jäänud(ma mõtlen terveid sõidu korras)
Kas see vastab tõele?
Kas see vastab tõele?

Mis nendega siis juhtub? RauaRooberti karvane käsi või?
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
-
- Liige
- Kontakt:
jah, Tiger tank kantakse ussuuri tiigri kõrval ohustatud liikide raamatusse,
huvitav, kas pz tiigri peenisest proovib ka keegi mingit imettegevat seerumit valmistada?
Sõjatehnikaga ongi nii, et see on mõeldud kindla otstarbe jaoks, näit. midagi ära hävitada või hävitatud saada. kui on rahu aeg siis see tehnika seisab kasutult ning mädaneb ära. imho mis siin ikka nostalgitseda - oli, tehti.. nüüd on muud asjad. mõned eksemplarid on hoiatuseks muuseumis ja las nad jäävad sinna.
huvitav, kas pz tiigri peenisest proovib ka keegi mingit imettegevat seerumit valmistada?
Sõjatehnikaga ongi nii, et see on mõeldud kindla otstarbe jaoks, näit. midagi ära hävitada või hävitatud saada. kui on rahu aeg siis see tehnika seisab kasutult ning mädaneb ära. imho mis siin ikka nostalgitseda - oli, tehti.. nüüd on muud asjad. mõned eksemplarid on hoiatuseks muuseumis ja las nad jäävad sinna.
no jah mis meelel see keelel! Ma lihtsalt esitasin selle küsimuse selle pärast et n: T-34 vedeleb igal pool,kuid kas keegi saab öelda näiteks kas eestis on üldse Tiger-id(lollidele-mitte looma) olemas!jah, Tiger tank kantakse ussuuri tiigri kõrval ohustatud liikide raamatusse,
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline