Sissil on külm ja nälg
-
- Liige
- Kontakt:
Joogivee puhastus Nerox filtriga
Nerox filter on soome oma toode. See põhineb spetsiaalsele membraanile, kus on väikeid aukuid (0,3 mikron).
Nemad mikroskoopilised poored päästavad läbi ainult puhta vee ja kasulikud mineraalid.
Kaikki tervisele kahjulikud bakteerid, raskemetallid, orgaanilised materjalid ja parasiitid jäävad ära veest.
Filter töötab maa tõmbejõudu abil, elektri või kemikaaleid ei ole vaja kasutada.
Üks filter puhastab umbes 2500 liitrid vett. See on võimalik pesta ja jälle see puhastab.
Hind oli umbes 10 aasta tagasi 20-30 euro ”maastikumudelile”.
Vahend on lihtne, lihtne kasutada, väike ja ϋhekordne.
Näiteks plastkotti vett, kott puu oksale, filter sisse ja astja alla.
Olen kasutanud sellist 10 aastad tagasi Baltias maastikul ja tulemused oli head.
Vesi oli väga puhast, puhtam kui veetoruvesi.
On olemas ka ”köögimudel”, mis lϋlitatakse veetoruga (umbes 50 euro).
Soome UN arendusabi-inimesed kasutavad seda välismaal, kus joogivesi ei ole puhast.

Nerox filter on soome oma toode. See põhineb spetsiaalsele membraanile, kus on väikeid aukuid (0,3 mikron).
Nemad mikroskoopilised poored päästavad läbi ainult puhta vee ja kasulikud mineraalid.
Kaikki tervisele kahjulikud bakteerid, raskemetallid, orgaanilised materjalid ja parasiitid jäävad ära veest.
Filter töötab maa tõmbejõudu abil, elektri või kemikaaleid ei ole vaja kasutada.
Üks filter puhastab umbes 2500 liitrid vett. See on võimalik pesta ja jälle see puhastab.
Hind oli umbes 10 aasta tagasi 20-30 euro ”maastikumudelile”.
Vahend on lihtne, lihtne kasutada, väike ja ϋhekordne.
Näiteks plastkotti vett, kott puu oksale, filter sisse ja astja alla.
Olen kasutanud sellist 10 aastad tagasi Baltias maastikul ja tulemused oli head.
Vesi oli väga puhast, puhtam kui veetoruvesi.
On olemas ka ”köögimudel”, mis lϋlitatakse veetoruga (umbes 50 euro).
Soome UN arendusabi-inimesed kasutavad seda välismaal, kus joogivesi ei ole puhast.

Viimati muutis Unto Pulkkinen, 21 Mär, 2010 19:55, muudetud 1 kord kokku.
Si vis pacem, para bellum
Neid "igaühe kodufiltreid" pakub kaubandus kümnete eri mudelite ja hindadega. Loomulikult on need kasulikud ja kui kui poes pika riiuli ees seista, siis ka mina eelistaksin igal juhul soomlaste, mitte mingit hispaanlaste või jumal hoidku - hiinlaste toodet. Teisest küljest - see on jälle üks asi, mida tuleb kõige muu kõrval omada ja kaasas tassida, sellega vee puhastamine on omaette tegevus, mis võtab aega jne. Õppustel on ikka kõige targem pudelivesi, kui aga tegelikuks situatsiooniks läheb, siis pole vesi siin Eestis kõige tähtsam küsimus.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Sissidel võiks ikka peidikudes ja punkrites olla filtreid - kõhulahtisusega sissimine pole vähemalt minu unistus. Sissidel pole üldiselt tuletegemise võimalust.
Mul on neid veepuhastustablette - need ei kaalu eriti ja nendega võib-olla vältib kõhulahtisuse ära. Sõjas hügieenia pole tasemel ja ka laipu vedeleb siin ja seal.
Mul on neid veepuhastustablette - need ei kaalu eriti ja nendega võib-olla vältib kõhulahtisuse ära. Sõjas hügieenia pole tasemel ja ka laipu vedeleb siin ja seal.
Mõlemad, nii kohv kui tee, on nõrgad diureetikumid ehk kuse väljundajad. Nõrgad on ka suhteline - kange must kohv ja vähe liikumist pakase käes paneb tervel mehel neerud ja põie hästi tööle. Taimeteedel sellist omadust pole, väga hea on näiteks kõrvenõgese tee (vitamiinirikas ja üldtoniseeriv, kuigi küll toimeainete poolest nõrgavõitu - mingit toniseerivat "laksu" sellest ei saakatkinepudrunui kirjutas:Mida rohkem soovitatakse – kohvi või teed? Kuulsin et tee pidi vedelikud kiiresti välja viima kehast, aga ei tea täpsemalt...

- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Ma ei joo praktiliselt üldse kohvi. Näiteks kuuma pohlamahla joon hea meelega. Hästi varustatud punkris võiks ikka olla ka pohlamahla. 
Aga talvel sissides mulle meeldib kõige rohkem juua lihapuljonki. Neid on mitmesuguste kuubikutena. Kõikides pole enam hirmsasti soola. Näiteks Star kuubikud (Prismast) on odavad ja nendes pole eriti soola. Proovige näiteks näkileiva kõrval.
Kui ma võtan pikad ja laiad metsasuuskad ja lähen koos seljakotiga metsa suusatama nii mul on automaatselt neid puljonkikuubikuid kaasas - alati seljakoti taskus.

Aga talvel sissides mulle meeldib kõige rohkem juua lihapuljonki. Neid on mitmesuguste kuubikutena. Kõikides pole enam hirmsasti soola. Näiteks Star kuubikud (Prismast) on odavad ja nendes pole eriti soola. Proovige näiteks näkileiva kõrval.
Kui ma võtan pikad ja laiad metsasuuskad ja lähen koos seljakotiga metsa suusatama nii mul on automaatselt neid puljonkikuubikuid kaasas - alati seljakoti taskus.
Kuum puljong on suurepärane asi, ainult puljong (ja puljongikuubikud) sisaldab hirmsal kombel aineid, mis tekitavad või õigemini küll liigsel tarvitamisel võivad tekitada ainevahetushäireid = podagra = liigesepõletikud = kroonilised ja ravile väga kehvasti alluvad liigesepõletikud. Puljongikuubikute tarvitamisega soovitan piiri pidada. Aga teisest küljest - kuidas mulle küll meeldib see väljendJuhani Putkinen kirjutas:Aga talvel sissides mulle meeldib kõige rohkem juua lihapuljonki.

- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Kuum sokolaad on kah vahepeal suurepärane asi. Seda puljongi polegi vaja lopmatuseni juua. Seda saa kauplustest väikekotikestes - lihtsalt kuum vesi juurde ja segada.Gfreak kirjutas:Puljong on nämm küll, aga pikapeale viskab kopa ette.
Soome lahingutoiduportsjonides on ka kissel ette nähtud.
Ka need lihakonservid üks kord viskab kopa ette kui ainult neid tarvitab, selle vältimiseks kissel on hea asi.
Sissidel pole üldiselt tuletegemise võimalust. ... kuidas selle tuletegemisega siis ikkagi on? Kui ma vaatan tshetsheeni vastupanuvõitlejaid täna, siis need teevad lõket küll. ( http://www.youtube.com/watch?v=1kKuXUh4 ... r_embedded# )
Oma kogemused metsas olemisest näitavad, et mõne päeva järel peab tuld tegema, sest muidu läheb väga viletsaks (niiskeks).
Oma kogemused metsas olemisest näitavad, et mõne päeva järel peab tuld tegema, sest muidu läheb väga viletsaks (niiskeks).
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Tshetsheenisissid peituvad mägedesse, kuhu venelastest okupandid üldiselt ei taha minna ja kui tahks oleks ikka raske. Eestis pole õigeid mägesid üldse - hea küll Suur Munamäge nimetatakse mäeks, aga õige mägi see pole.soesilm kirjutas:Sissidel pole üldiselt tuletegemise võimalust. ... kuidas selle tuletegemisega siis ikkagi on? Kui ma vaatan tshetsheeni vastupanuvõitlejaid täna, siis need teevad lõket küll. ( http://www.youtube.com/watch?v=1kKuXUh4 ... r_embedded# )
Viimasel ajal Vene eriüksused ajavad tshetsheenisisse taga ka mägedes ja nad kannavad kaotusi.
Ma olen aastaid püüdnud selgeks teha - ka teinud puust ette ja värvinud punaseks - et on vaja juba rahuajal valmistuda ette sissisõjaks.
On vaja ehitada peidikuid ja punkreid. Peidikutes on vaja olla ka puhtaid sooji riideid. Punkrides on vaja olla hea soojusisolatsioon ja ka ventilatsioon on vaja varjata soojuskaameratelt.
Kui on väga vaja, nii tihedas kuusemetsas võiks põhimõtteliselt väga halva ilmaga teha lõket, aga see on ikka ohtlik.
Sissi elu ei ole kerge ja see on väga lühike kui ta püüab mugavalt elada.
Riided lähevad niiskeks, on külm, on nälg - aga vaenlasi on vaja maha tappa.
Tulen jälle selle juurde, et on vaja neid trangiaid, millega saa teha sooja jooki ja sööki. On vaja kosmosetekke, millega saa varjata seda trangiaga tegutsemist.
Seda on vaja harjutada rahuajal erinevates ilmastikutingimustes ja kasutusel on vaja olla termokaamera, et kõik näevad ise kuidas see lõke või trangia on näha.
No ma saan aru et vaja oleks igasugu asju ... või siis jälle ei ole.
Tshetsheenias on neid mägesid, kus vastupanijad istuvad, samapalju kui meil Valga ja Võru maakonda. Enamasti vist pöögiga kaetud - seega talvel üsna hõre. Enamus paugutamistest käib vähemalt uudiste järgi hoopis külades. Või ma eksin?
Aga peidikute värki ma eriti ei usu. Esiteks ei suuda me kõikide sisside jaoks puhast pesu ja kuivi pükse maasse kaevata. Lihtsam oleks arvestada mõne usaldusväärse majapidamisega, kus vahel "kuivamas käia". Teiseks on püksid küll viimane asi, mida ära peita. No ilma naljata. Iseasi, kui meil oleks vastav varustus kõik olemas, siis võiks selle nö viimasel hetkel kuskile tegevuspiirkonda viia.
Tshetsheenias on neid mägesid, kus vastupanijad istuvad, samapalju kui meil Valga ja Võru maakonda. Enamasti vist pöögiga kaetud - seega talvel üsna hõre. Enamus paugutamistest käib vähemalt uudiste järgi hoopis külades. Või ma eksin?
Aga peidikute värki ma eriti ei usu. Esiteks ei suuda me kõikide sisside jaoks puhast pesu ja kuivi pükse maasse kaevata. Lihtsam oleks arvestada mõne usaldusväärse majapidamisega, kus vahel "kuivamas käia". Teiseks on püksid küll viimane asi, mida ära peita. No ilma naljata. Iseasi, kui meil oleks vastav varustus kõik olemas, siis võiks selle nö viimasel hetkel kuskile tegevuspiirkonda viia.
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Vabandan väga, aga on päris kindel, et mingi pigema ajalist vastupanu pole lihtsalt võimalik organiseerida ilma korraliku peidikuteta.soesilm kirjutas:Aga peidikute värki ma eriti ei usu.
Loomulikult need aluspesud pole ainukene asi mis seal peidukudes lihtsalt PEAVAD OLEMA. On vaja külgmiine, suundkildmiine, suupärast süia, patareisid, akusid, distantslõhkeseadmeid, jpt.
Aga kui selleks sissisõjaks ei juba rahuajal valmistuda hoolega ette, nii sellest ei tule välja midagi.
Aga loomulikult see on eestlaste enda otsustada. Kui ei taha, et Eesti oleks iseseisev riik, nii pole ka vaja sissisõjaks valmistuda ette.
Santi ei saa sundida kõndima.
Ma arvan aga et Venemaa juhtkond väga hooletult Soomet ei ründa. Valmistuvad hoolega ette - nagu ka meie soomlased valmistume hoolega ette selleks, et Venemaa tungib jälle meie kallale.
Soome iseseisvus 6.12.1917 - ja pärast seda Soomet pole mitte keegi okupeerinud, imperialistlik paariariik on küll püüdnud okupeerida, aga tulemuseta.
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Kahjuks paistab, et ma olen sunnitud austatud lugejatele meelde tuletama, et igal aastal päris märkimisväärne osa soomlastest saavad põhjaliku eriväljaõpe nimelt sissideks.
See sellest soltumata, et Soomel on ka migisugune lennuvägi, suurtükivägi ja isegi tankid täitsa olemas.
Vabandan väga, aga rohkem sellel teemal ma ei tohi rääkida.
See sellest soltumata, et Soomel on ka migisugune lennuvägi, suurtükivägi ja isegi tankid täitsa olemas.
Vabandan väga, aga rohkem sellel teemal ma ei tohi rääkida.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline