Täägid keelustatakse tsiviilkäibes?

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Manurhin kirjutas: Sellise seaduse vastuvõtmisel tekiks olukord, et kui mul oleks kodus selline kollektsioon nagu siin pildil, peaksin ma ära andma, registreerima või deaktiveerima kõik täägid, v.a. kõige parempoolsem. Kas pole absurdne?
Ei ole absurdne.

Aeg on aru saada, et iga vähegi tõsisem relvade, külmrelvade või laskemoona kogu tuleb ametlikult registreerida.

Aeg, kui tääki läks vaja kodumajapidamises sea tapuks, on juba jäädavalt möödas...
Kasutaja avatar
sigalahe
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sigalahe »

mina küll orke kohitsema ei soovita hakata nagu eelpool soovitati(otsa mahalõikamine) mõelge nüüd ise milline värdjas sealt siis sõna otseses mõttes tuleb.Venes deaktiveeritakse mõõgad -täägid nii,et käepideme juurest lõigatakse tera kahelt poolt peaaegu läbi ,nii et umbes 5mm laiune riba hoiab.Asja mõte selles et väiksemagi painde või ülevalt alla löögi korral tera murdub.Siis pole võimalik ka torgates tappa,kuna kehas olev tera murdub ja lööjal pole võimalik teist lööki sooritada ning tera moodustab haavas korgi ja ei lase verel välja voolata :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mul oli belgija mauser ,ja kuskil välismaal deaktiveeritud juba,aga väga huvitaval viisil:fiksaatori nupp oli ära võetud ja nupu pesa servale oli torni ja haamriga mats antud nii et nuppu tagasi ei pane ja rõngas mis püssi rauale kinnitub sinna oli ka torniga täke löödud et see enam raua otsa ei mahuks. Orgi välimust see aga ei muutnud ja oli ikka ilus vaadata.
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

Tegelikult mina ka ei soovita, ilmselt peab hakkama veel rohkem neid kollaseid emotikoonisid kasutama ja ei tohi teha nalja selliste surmtõsiste teemadega :shock:
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Täiesti normaalne lähenemine , lõpuks ka saavad kollektsoinäärid edasi areneda, mitte ei pea riigi pidurites kimpus olema. Nüüd järgmiseks ootan suure huviga rasketehnika sissetoomise muutmist, ehk mõni muuseum saab mõne ühiku võrra rikkamaks! Siiani kehtis stamp, et tuua ei või midagi militaarset, sest ostjal võib katus sõitma hakata ja Toompeale kimada, kuna politseil vastavad relvad puuduvad, et soomusmasinat pidama saada, seega ei lubata soomustehnikat riiki sisse vedada erakollektsionääride poolt. Kurb muidugi.
Huvitun maisest rasketehnikast.
marukoer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marukoer »

Kui seadus vastu võetakse võib fiksaatorid(nupud)tagasi kruvida,keevitus punktid maha viilida.... :write:
Närakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Närakas »

marukoer kirjutas:Kui seadus vastu võetakse võib fiksaatorid(nupud)tagasi kruvida,keevitus punktid maha viilida.... :write:
Oskab keegi üldse pakkuda, kui palju oli "seadusekuulekaid" täägirikkujaid - tahaksin uskuda, et eestlase pikk taip ei jõudnud veel tegutsema hakata... :?
Alati võib ju hullemaks minna....
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ei jõua mina oma aruga siin järje peale- pesapalli kurikatega on siinmail viimastel aastakümnetel kordi rohkem inimesi Looja rüppe läkitatud kui tääknoaga, aga näe, ükski komisjon ei kavatse seda tsiviilkäibes keelustada...või vähemalt ostjaid registreerida
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Närakas kirjutas:
marukoer kirjutas:Kui seadus vastu võetakse võib fiksaatorid(nupud)tagasi kruvida,keevitus punktid maha viilida.... :write:
Oskab keegi üldse pakkuda, kui palju oli "seadusekuulekaid" täägirikkujaid - tahaksin uskuda, et eestlase pikk taip ei jõudnud veel tegutsema hakata... :?
Ma arvan, selliseid oli ikka väga vähe - ku üldse. Rahva terve mõistus jõudis ju välja mõelda piisavalt JOKK-nippe, et samu tääke kas või avalikus e-keskkonnas rahulikult edasi müüa :D

Ühtlasi on toimuv ka hea näide sellest, et tihtipeale ainult aeg saab parandada vähepädevate ametnike ilmselgelt lolle otsuseid - sest millegipärast loogika nende lollide otsuste tegemise momendil lihtsalt ei tööta :dont_know:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Ei tea, kes selle 1946.a. piirangu välja nuputas? Kui juba lubada, siis peaks lubama aastaarvust hoolimata. Piirangul ei ole mitte mingisugust loogilist põhjendust.
metsaline
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metsaline »

Kõige rohkem inimesi on aja jooksul tapetud ju ... kööginoaga (jotade esimene relv, mis laualt kätte juhtub)... Ehk tunnistame ka leiva- ja vorstilõikust ohtlikuks hobiks... :lol:
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Püsime ikka teemas, tore ju on, et üks täägihuviline inimene selle asja ajada võttis ja nagu näha - mitte päris edutult :D. Kui seadus sellisel kujul ära muudetakse, on edasi juba suhteliselt lihtne keeld ka peale 1946 toodetud tääkide pealt maha saada, piisab vast sellest kui keegi määratud karistuse vaidlustaks. Juhul kui kogu protsessi eestvedaja ka selle foorumi liige on, siis oleks tore kui ta ehk ka teisi arengutega kursis hoiaks.

PS. teema pealkirja võiks nüüd siis vist ära muuta :).
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

...ära hõiska enne õiget aega - las aga õigusjummala (aju-)rattakesed vuriseda kenasti õigele poole :scratch:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Mari
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mari »

Kas selline vana ront on ka keelatud?
http://www.spordilinn.ee/failid/taak.jpg
Tapper
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tapper »

1946 tuuakse põhjenduseks, tsitaat Postimees tänane, paberil.
Riikikogu riigikaitse komisjon otsustas et sellised vintpüssid mille külge saaks niisuguseid tääkenuge kinnitada, ei ole teadaolevalt ühegi Euroopa riigi sõjaväe relvastuses.
:?

Ehh map saan niipidi aru, et need täägid tuli tuua tsiviilkäibesse tagasi, põhjendus on aga kanajalgadel, mulle tundub vähemalt, samadel kanajalgadel oli ka keelamise põhjus.

No mis kostad, oleks hollandis k98 relvastuses siis seadust ei muudetaks?
Jumalahauda nagu mu üks soome sõber ütleb
No isegi kui see hea asi juhtub siis tänada tuleb survegruppi või isikut mitte seadusekoostajate selgemat päeva.
Äitähh tundmatu sõber kes seda seadusemuudatust tõukas. (ise tääke ei kogu kuid sõpradest on kahju üks nägi ilmatu kolgata teed oma täägikogu seadustades.)
Kodanik peab olema valvas ja röökima nii et oleks kuulda :write:

Nagu Postimehest veel lugeda oli on meil stagnatsioon kõiksugu viimate aegade seadusi ja seadusemuudatusi vaadates olen nõus. Erandiks siis "täägiseaduse" muutmise seadus.
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline