Relva käsitsemisel juhtunud õnnetused

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
Abramis
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Abramis »

Juhtub selliseid asju meilgi. Ehk aastake tagasi laskis üks Jõgeva mees sünnipäevapeol oma kamraadile kuuli näkku. Ise oli veel sõjaväelane vms.
http://www.oldschool.ee

"He also serves, who only stands and waits!"
The New Testament
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Eku kirjutas:Kusjuures videost tundus ,et teistkordsel vinnastamisel viskas isegi padruni välja .
Makarovil või selle modifikatsioonidel vabastab kaitseriiv ka kuke, mis peab jääma poolvinna.. Nendel IŽ-70 jne. modifikatsioonidel tuli see liigutus sooritada kiiresti, muidu võis kukk lüüa lõpuni.
Kui padrun on padrunipesas, relv pannakse kaitseriivi ja seejärel tõmmatakse kelk tagasi, siis loogiliselt heidetakse padrun välja.
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Läks lahingmoona teemas natukene vaidlemiseks, lisan siia ühe õnnetuse relvaga, millise rääkis meile leitnant ja värske vzvodukas.
Olid nad utshilishes (sõjaväe kool pmst.)
Õppuste ajal läks kursant põõsastesse ihuvajadusi rahuldama, sõber mõtles, et teeb nalja, hiilis vaikselt kükitavale sõbrale selja tagant ligi ja põrutas 7,62 AK-st kannikate alla paugu paukmoonaga.
Ega muud juhtunudki, kui et lasi sõbral kotid küljest.
sitt päev, kellele kurdad
Kasutaja avatar
Mõmps
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mõmps »

Eh, vend oli omal ajal tõsine rets ja sellise "elukutse" juurde kuulus ka vastav atribuutika ja relvastus, ehk siis nahktagi ja püstol TT, mina kui paras poisipõnn-marakratt muidugi tahtsin hirmsasti püstoliga tegemist teha ja vähemalt korra see mul ka õnnestus, relv oli hirmus raske aga majandasin sellega, nii ja naa, padrunipide ära ja lõgistasin kelguga, pärast padrunipide oma kohale, relv muigugi saatis padruni rauda ja jäi vinnastatud olekusse. Vennal oli õhtul-öösel muidugi kuhugile minekut ka, ja siis kõlas öisel tänaval lask, autosse istudes sattus näpp päästikule, kuul lendas läbi Bemmi ukse, või mingite plekkide, retsid said ehmatada, kuid õnneks keegi viga ei saanud. A ma sain sõimata küll paraja peatäie... :oops:
Kõigi maade proletaarlased,palun ärge enam kunagi ühinege.
Treimani muuseumimaja :wink:
Tarmo Männard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Ärge laske mitte kunagi õhupüssiga tühja plastpudelit, millel on kork peal!
johnbull
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas johnbull »

kas silmad ikka peas??? :dont_know: :write:
Ajalugu kirjutavad alati võitjad, ja kaotanud poolte ajalugu kuulub osalejate kahanevale ringile.
(Joachim Peiper)
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

Tarmo Männard kirjutas:Ärge laske mitte kunagi õhupüssiga tühja plastpudelit, millel on kork peal!
Ja sihtmärki ei ole mõtet toetada vanadele rehvidele 8)
Kui on probleem, tõmba lõuga
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Tarmo Männard kirjutas:Ärge laske mitte kunagi õhupüssiga tühja plastpudelit, millel on kork peal!
Mina omal ajal kõmmutasin copperhead- kuulidega mõnuga plastpudelite pihta. Pärast keerasin pudelil korgi maha, valasin kuulid sealt välja ja sedasi sai laskemoona väga edukalt korduvkasutada. Parajal distantsil jooksid kuulid küll läbi plastpudeli ühe seina, kuid mitte läbi teise ja jäid pudelisse pidama.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

kodanikud! mis õhukatega te lasete, et need plastpudelist läbi ei jookse? ma lasin oma daisyga 20m pealt läbi klaasist pudelite nii, et pudel ei läinud ümbergi - ainult kaks auku tuli sisse. mõnikord läks muidugi ka täitsa puruks...

põmst nii kaugelt, et plastpudeli mõlemast seinast läbi poleks jooksnud, poleks ma ilmselt pudelile enam pihtagi saanud. s.t. nii kaugelt kui mul õnnestus pihta saada, läks alati läbi. olgu kork peal või mitte.

aga väiksema algkiirusega pillide puhul on lugu muidugi tõsi. ei pudelid ega rehvid pole hea mõte :twisted:
Kasutaja avatar
Manowar
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Manowar »

oleneb ju ka co2 ballooni olukorrast. näiteks esimesed 20 pauku jooksevad läbi kipsplaadi ilusti ja peale seda ei lase klaaspurgistki läbi,ühest poolest sisse augu ja teisele seinale mõra
Styx
Uudistaja
Kontakt:

:)

Postitus Postitas Styx »

:(
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Vaat' mis juhtub, kui padrunisse topeltports püssirohtu satub:
Pilt
Pilt
http://www.craigboyce.com/w/2011/04/44- ... -accident/
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Leino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Leino »

5-6 aastat tagasi Elvas sportpüssidest laskmine. Üks narvakas laadis relva ära, hakkas uut lehte ette ootama (Padruneid ei lugenud ja aru ei saanud, et oli oma seeriad ära lasknud). Ootab ja ootab, lehte ette ei tule. Sai kinnituse, et seeriad on ära lastud ja et võib ära tulla tulejoonelt.
Noh, padruni unustas rauda. Toetas relvatoru suurele varbale ja hakkas nii varustusekoti poole kõndima. Järsku käis pauk ära ja varbas auk sees.
Kasutaja avatar
taipohh
Liige
Kontakt:

Re: Relva käsitsemisel juhtunud õnnetused

Postitus Postitas taipohh »

heh,mul endal juhtus pätakana sama kuid õhupüssiga..
ajasime nendega üksteist mööda metsa taga.Võtsin ühe sõbra maha,laadisin endale uue deabooli sisse ja läksin võtsin langenu relva,peale sellega järgmise sõbra tabamist, tegime pausi, toetasin samamoodi relva jalale...alateadvuses oli ju seik,et relv laaditud aga midagi ju lasin peale seda :)
käis surakas ja pidin taskunoaga varba kallal spartaliku kirurgiat teostama! :)
Kui ma oma suhkru normi ei saa, siis ma vihastan!
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Re: Relva käsitsemisel juhtunud õnnetused

Postitus Postitas Satakas »

ohjah...õhukad...sellest ma vist pole kirjutanud, kuidas ma aastat 4-5 tagasi vasaku käega midagi laetud õhuka raua osas susserdasin kui äkki käis plärts ära.... oi perse...pöial põiki lõhki, verd tuleb ojadena, kuul tabamusest elementaarosakesteks lagunenud - võibolla läks vastu luud (auk oli piisavalt sügav küll, et see võis võimalik olla) aga võibolla purunes ka lihtsalt liha lõigates. igatahes olid ka nimetissõrm ja fakisõrm paksult mikroskoopilist tinapuru täis.

pöidlaga olid lood päris räbalad, sest sinna oli umbes pool kuuli 5-6 tükina sisse jäänud. alul ma seda muidugi ei teadnud, sest tõtt-öelda miski ei kutsunud selles augus sorima. pärast desinfitseerimist plaasterdasin kinni ja jäin ootama, mis edasi saab. sai aga see, et need salakavalad tükid hakkasid ükshaaval välja mädanema. iga mõne nädala tagant hakkas praost järgmine tükike paistma ja siis tuli see hambaid risti surudes nõelaga välja koukida. mõnikord ei kannatanudki sikutada, siis pidin veidi ootama, kuni rohkem välja mädaneb ja siis uuesti proovima. iga kord arvasin, et see oli nüüd viimane. kahjuks oli viimane teadaolev tükk kõige suurem ja selle kättesaamine paras piin. lõpuks tundus, et auk on puhas, sest algas selle kinnikasvamine. seegi ei läinud aga vaevadeta. ei midagi erilist - lihtsalt jube kaua paranes ja kuna pöidlas oli ikka konkreetne auk, siis koorus sealt enne täiskasvamist umbes aasta aega igasugu biloogilist jama välja. mingit mikroskoopilist jama jäi sinna aga siiski sisse, sest tänase päevani on see pragu selgelt tumeda triibuna nähtav. ka naabersõrmedest tuli aja jooksul paar suuremat tükki välja. peenem puru on siiani naha all peidus, tumedaid täppe siiamaani näha.

:?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline