Vaat siis...Ju ma olen seadusest valesti aru saanud....veest või veekogu põhjaladestustest leitud looduslik või ajaloolise, arheoloogilise, teadusliku, kunstilise või muu kultuuriväärtusega vallasasi, millel ei ole omanikku või mille omanikku ei ole võimalik kindlaks teha.
Ja mis kärbes sind hammustas, kui küsida tohibNARVAKAD kirjutas: Ootame huviga Suure Arheoloogi kommentaare !!!
Postimees kirjutas:Muinsuskaitseameti Ida-Virumaa vaneminspektor Tõnis Taavet ütles, et kui detektoristide (metalliotsijatega mööda põlde ja niite ringi käivate ning ajaloolisi metallesemeid otsivate inimeste) ja muinsuskaitsjate suhted on üldiselt keerulised ning metalliotsija kasutamine on Eestis siiani reguleerimata, siis kõnealusel juhul pole klubile Otsing midagi ette heita.
Arheoloog kirjutas:Muinsuskaitsjate seisukohta ma paraku sellest artiklist ei leidnud Confused Oli vaid muinsuskaitseameti viide Mäesalu määrangutele.
Kas on selgunud,millega seekord tegu oli?Kas mõni uppunud veesõiduk vms.
«Toimiti täiesti korrektselt, leiud anti riigile ehk muinsuskaitseametile üle,» lausus Taavet. Seaduse järgi ei tohi kultuuriväärtusega leidu tegelikult leiukohast eemaldada, aga kuna need esemed avastati sügavalt jõe põhjast, ei oleks nende põhja tagasi viskamine mõistlik olnud.
Kui ma siin kirjutaks, millega tegu oli, hakkaks üks järjekordne ala ja nutulaul pihta. Seda võin ütelda, et sensatsioonilisusest on asi oi kui kaugel...Westland kirjutas:Kas on selgunud,millega seekord tegu oli?Kas mõni uppunud veesõiduk vms.
«Toimiti täiesti korrektselt, leiud anti riigile ehk muinsuskaitseametile üle,» lausus Taavet. Seaduse järgi ei tohi kultuuriväärtusega leidu tegelikult leiukohast eemaldada, aga kuna need esemed avastati sügavalt jõe põhjast, ei oleks nende põhja tagasi viskamine mõistlik olnud.
Luban,et ei hala.Ei nuta ka.Kui ma siin kirjutaks, millega tegu oli, hakkaks üks järjekordne ala ja nutulaul pihta. Seda võin ütelda, et sensatsioonilisusest on asi oi kui kaugel...
Kas selle õnnetuse tõttu keelatakse kõigil autoga sõitmine ära? Vastavalt seaduslikele võimalustele seda juhti ka karistatakse, kuigi kordasaadetud hävingut enam tagasi ei pööra. Suhtkoht mõttetu võrdlus minu meelest, sügav kaastunne selle lapse vanematele, aga see ei puutu ju üldse teemasse.Luban endale siiski ühe võrdluse: alati tuleb meile "üllatusena" (kuidas siis nii, tal ju endal lapsed ja nii eeskujulik inimene vmt), kui meie tutvusringkonnas keegi kuskil vöötrajal mõne lapse 80nega alla ajab.. Usu mind, enamik meist ju väidab, et me ei riku liikluseeskirju (või ei tee seda ohtlikult, ainult siis kui seda on "ohutu" teha) ja veel nii räigelt! Ja kui see siiski juhtub? Siis on meil vabandusi varnast võtta (isegi kui teame, et tegelikult see nii ju ei ole): "Esimene kord tegin seda ja näed milline õnnetus!" või "Päike pimestas!"..
Vastuseks sinu uskumusele, ei usu jälle mina, et detektoristide seltskond erineks meie meie ühiskonnast niivõrd, et saaksime väita, et nad oleksid üllamad või vähem isekamad kui kogu meie kodumaine keskkond... Samas usun ka mina, et inimesed on enamasti head, aga mis me selle teadmisega kontekstis, kus maapinnast sihipäraselt meie kultuuripärandit jätkuvalt varastatakse, nüüd peale hakkame?
See mereseire ja muinsuskaitse on nüüd küll päris harus asjad mu meelest. Kahtlen sügavalt, kas keegi muinsuskaitse asjapulk tuleb kaema-piirama paadist-kaatrist sukeldujat. Et svenssonite uurimisLAEV eemale peletati, seostub pigem selle võõramaise päritolu ja aluse suurusega. Samas- kui mõni detektoriga seltsimees piirivööndis kaevama hakkab, oleks taas piirivalve ilmselt päris kähku kohal. Nii et kuulutame terve vabariigi piiritsooniks ning eraldame kaitseks-valvamiseks vastavad vahendid, siis kustub see teema siin iseenesest ära.Vahe on selles, et merel on seire hästi korraldatud (seadusandlusest rääkimata) ning sisuliselt on üsna raske "metsikult" vrakkidele sukelduda..
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist