Mõista-mõista, mis see on...

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ugandiklubi »

Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Hiljaks jäid.. :wink:
aga kui juba kaks tükki sama pakuvad.. siis peab ta see olema..
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ugandiklubi »

natu jahhh . aga loodame et siin on .
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Täiesti pihtas. No ja põhjas kah loomulikult, nii et minu poolt õnnitlused!
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Esimese pildi juurde tagasi tulles... Kas on teada ka rohkem konkreetseid juhtumeid, kus need otse puusalt igas suunas tulistavad jänkid üksjagu omasid "magama" panid.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Kirjeldustest on läbi käinud, et hirm "diversantide" ees oli ikka korralik. Mitmeid kõrgeid ohvitsere hoiti "isiku tuvastamiseni" vahi all... Palju laskmist - no kes seda teab...

terv
o
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Päris huvitav teema. Ise olen lugenud venekeelsest tõlke kirjandusest sellel teemal, et ega nad ilma asjata paugutama ei kippunud. Selleks pidi midagi valesti olema. Reageeriti kas aktsendi järgi või muu ebakõla pärast. näitena oli toodud juhus kus USA armee post peatas üksuse mis tuli X suunast( OMADE poolt) aga ühele valvureist ei meeldinud ühe sõduri aktsent ja saades vastuse miks selline aktsent , küsis päritolu . Vastuseks osutus samast asustuspuktis( semljak) elanud-olnuks ja kui küsiti tänava nime ja üht elaniku tundmise kohta tuli vastus mis erines sellest ,mida teadis valvur. Tulemus oli hunnik laipu ja paar vangi. Teisel juhul küsis valvur mingi USA pesapalli koondise mängija nime( pidi olema tollal kuulus) ja vastus samamoodi erines valvurile teadaolevast faktist. tulemus analoogne eelmisele. Igale poole kõmmutamisel oli rohkem tegemist Vaikse ookeani regioonis kus USA Õhutõrjujad reageerisid "punasele" täpile. Sõltumata tema mõõtmetest ja asukohast. Sellepärast kadusid USA Õhujõudude ja Briti Õhujõudude eraldusmärkidest 1942 aasta lõpuks punased elemendid selles regioonis...vot

Lugupidamisega
Taara avitab! ...
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Ma mõtlesin terve öö otsa sellele diversioonigrupi läbikukkumisele ja mulle hakkab tunduma, et seal valvetõkkes istunud ja puusalt basookat lasknud sõjamees ehk polnudki nii kauboi kui esimese hooga võib tunduda.
Nimelt oli mul poisikesepõlves kombeks istuda maal vanaema juures väravaposti otsas, silmad kinni ja lähenevaid masinaid hääle järgi tuvastada. Nõuka aeg oli, masinapark suht piiratud ja 9 juhul 10-st sain ikka pihta.
Valvetõkkes istunud sõjamehel olid ka kindlasti kõrvad peas ja kui ta just esimest päeva lahinguväljal polnud, siis oskas ehk Pantrit ja Ameerika tanki hääle poolest eristada (kuulasin huvi pärast jutuubist ja päris äravahetamiseni sarnased need hääled ei tundunud). Lahingukäras või sõitvas lahingumasinas poleks midagi aru saanud, aga okastraataed ja tõkkepuu on üsna vaiksed kaaslased. Kui hääl tundus võõras, hakkas sõjamees kindlasti silmi hõõruma ja vaatama, mis sealt läheneb. Ja kui tee kah enne valvetõkkeni jõudmist väikese käänaku tegi, hakkas Pantri ja M10-ne veermiku erinevus kohe silma. Eks see sundiski relva järele haarama.
Mis te arvate?
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
Markko
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Markko »

Nö professionaalne kretinism võis tõepoolest tekkida

Minul on selline kogemus, et vene aja lõpus kasvatasid mu tudengitest vanemad lisaraha teenimise eesmärgil suhkrupeeti. Ning et mina ja mu onupojast tatikad vanemaid tähtsa kõplamise ja saagikoristamise tegevuse juures neid ei segaks, saadeti meid maantee äärde autosid lugema. Kuna põld asus Tallinn- Tartu maantee ääres, siis see tegevus tüütas autode rohkuse tõttu peagi ära ja hakkasime meiegi igasuguseid mänge mõtlema, et tee ääres passimist huvitamaks teha. Me küll pimesi hääle järgi masinaid ei tuvastanud, vaid leppisime kokku mingi maamärgi, kust maalt pidime lähenema masina ära identifitseerima. Ja mitmesaja meetri pealt sai saagikoristusperioodi lõpuks ikka selgeks tehtud, kas tulemas on VAZ 2101 või 2109.

Loomulikult oli sakslaste eesmärk Panther muuta võimalikult M10 sarnaseks, aga noh, kui ameeriklane on piisavalt oma riigi masinatega kokku puutunud, siis peaks loomulikult mingid kahtlused ikkagist tekkima
fossiil
Liige
Kontakt:

Täiesti loogilised järeldused, üsna suur võimalus, et too reamees polnudki niipalju kauboi, kui hoopis tähelepanelik ja terane sõdur.. :scratch: Igatahes tulemus oli maksimaalne - diversiooniakt nulliti juba eos.

Aga nüüd püüaksin veel seda teemat pealkirja mõtte järgi ekspluateerida, juhtusin täna sellise foto peale: http://cgi.ebay.de/Foto-notgelandet-Gro ... 35a8336b17
Ehk oskavad lennukitega rohkem kursis olevad foorumlased öelda, et mis masinaga tegu? Seekord ma vastust ei tea, arvan, et võib olla on SB, ent vajan kinnitust või siis arvamuse ümberlükkamist.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

SB vaevalt, sellel on ninamik pikem ja paistaks meeste tagant välja. Pigem vast ikka vana hea JU-88. DO-215 klapiks muidu ka, aga neid tehti vist vaid vedelikjahutusega mootoriga, pildil tundub olevat aga õhkjahutus. DO-217- sellel oli kabiin vähe teisem. JU-88 kabiiniga ka kahtlased lood, aga neid nagu kõige rohkem pildile jäänud.

Pilt
Viimati muutis Lemet, 02 Apr, 2010 9:16, muudetud 1 kord kokku.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
fossiil
Liige
Kontakt:

Tänan!
See ta on - nüüd läheb õigesse kausta.
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Panen ka siia ühe mõista, mõista pildi. Varsti peaks ehk mudelgi mulle saabuma. Pildi suurus käib asja juurde;)

http://www.emmk.ee/kalle/igasugust/R001.jpg

ps. loodan, et need kes siin sellistele asjadele kohe õigesti vastavad, seda kohe ei näe..saavad teised ka arvata;)

Kk
fossiil
Liige
Kontakt:

Oijah, minu jaoks liiga raske, kui see just tiibadega hapukurk ei ole.... :scratch:
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas calico »

vastus on Blohm und Voss BV 144 keskmine transpordilennuk. no sulle kohe meeldivad need kummalise kujuga lennukid! :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist