Eesti erivägede kajastus

Lupus
Liige

Postitus Postitas Lupus »

Luurepat.
Ambros jah juba ammu siit läinud ja tegutseb soojemas kliimas.
Lupus
Liige

PV oli kunagi 90 algul midagi ,aga see on juba ammu ununenud.
Kasutaja avatar
swatest
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas swatest »

keegi teab kas praegult on kaitseliidu koosseisus mõni eriüksus?
Medusa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Medusa »

Kindlasti on, kokad nt. Tahad ka hakata KL eriüksuslaseks?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Esiteks võiks pürgida KL võitlusgruppi. See on selline vähe elitaarsem väeosa KL-s. Tean paari grupi ülemat, kes ütlevad, et tahtjaid on küll, kuid puuduvad piisavalt pühendunud mehed.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Lupus
Liige

KL VG pole nüüd kindlasti mingi eriüksus . Kuigi tavalisest reservistist on nad peajagu üle.Juhtumisi olen ka näinud ühte VG rühmavanemat kes tegevteenistuses jaoülemana just ei hiilanud .
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

KL toiduahelas on VG siiski kõige kõrgem lüli, kuhu vabatahtlikul lootust pääseda on.

Hierarhia "vägevuse", prioriteetuse ja ressursside jaotamise järgi ülalt alla

Võitlusgrupid
Lahingrühmad ja -kompaniid, mille kooreks on omakorda luurerühmad
Sisekaitserühmad ja -kompaniid
Formeerimismeeskonnad
Üldrühmad ja -kompaniid

Üldrühmad ja -kompaniid ei oma üldjuhul üldse mingit võitlusvõimet.

Mina olen näinud ka kaadrit, kes peaks üldse sõjaväest võimalikult kaugele ajama :)
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
swatest
Liige
Kontakt:

linnalahingu friik olen :D just siseruumides tegutsemine, kuid ära ei ütle ka luurest.põhiteemaks olekski just CQB ja muu säärane,julgestus näiteks.
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

Vabandan, et tiba teemast välja.
Misasjad need üldrühmad KL -s on?
pahkel73
Liige
Kontakt:

.

Postitus Postitas pahkel73 »

swatest

piirivalve üksuse kohta võib siit lugeda vanast teemast http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 0d9e8e43f0 või küsi kui miskit huvi pakub .olen näinud olen käinud.

piirivalve üksuse ametlik nimi oli PIIRIVALVE RESERVKOMPANII.
Kasutaja avatar
swatest
Liige
Kontakt:

suur tänu!
võtab lausa sõnatuks, et Eestis midagi nii võimsat on olnud. Mind tohutult huvitab tulevikus tegeleda sama asjaga, üks sugulastest septsnaz-is teeninud ja tean et kerge see pole. tulevikus loodan et saan ka mõnele sellisele töökohale.
mis oli selle eriüksuse põhieesmärk?hoida ära idanaabri katsed meie iseseisvuse püüdlusi mõjutada?
austusega E.
Lupus
Liige

Swatest
Läbi ajateenistus ,jää kaadriväkke . Vaata kuidas meeldib ja kuidas hakkama saad. KV on moodustamisel eriüksus . Kui piisavalt vanust ja kogemusi siis võid sinna knadideerida. Hetkel sinna just suurt tungi ei ole.
Ja see ettekujutus mis sa KL oled saanud militaar maailmast ei kehti KV!
Kasutaja avatar
swatest
Liige
Kontakt:

oh õnnne :D ma juba kartsin, et terve eesti kaitsevõime on selline saamatu ja tahtmatu.eks ma hakka siis ennast füüsiliselt paremini ette valmistama :D
on ka midagi mida peaks just eriti harjutama?
pahkel73
Liige
Kontakt:

.

Postitus Postitas pahkel73 »

PVRK sellest üksusest on tõesti kahju .sellesse panustasid tollased ülemused väga palju ja tuli väga kõva asi .omavahel mingeid hõõrumisi polnud .võitlus moraal oli väga kõrgel tasemel .lahingus oleks kaasvõitlejat 100 % usaldanud.kuid need kes selle ära otsustasid kaotada tegid suure vea .sest eesti kaotas parima mis neil oli.kuigi saan aru et ajad muutusid turvalisemaks kuid kui selline üksus üles lüüa millest paljud riigid unistaksid ja siis laiali saata.no ma ei tea ja ei haka ka kommenteerida.aga see selleks vähemalt on lastele millest rääkida :D võtad kapinurgast välja mustapareti ja raput tolmust puhtaks ning pajatad oma rasketest aegadest kui veremaitse veel suus käis. :write:
kahju ainult mütsimärgist mis kuhugi metsa kadus .see oleks tõeline rariteet praegu.huvitav oleks teada kas mõnel see alles ka veel on.
kert122
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

Lupus kirjutas:Swatest
Läbi ajateenistus ,jää kaadriväkke . Vaata kuidas meeldib ja kuidas hakkama saad. KV on moodustamisel eriüksus . Kui piisavalt vanust ja kogemusi siis võid sinna knadideerida. Hetkel sinna just suurt tungi ei ole.
Ja see ettekujutus mis sa KL oled saanud militaar maailmast ei kehti KV!
mis jutt?!? äkki täpsustad mille poolest meie kaitsevägi siis erineb, ettekujutuse mõttes?!?!
paraadil näeme, raisk
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist