kert122 küsis:
Medusa vastas:Kas keegi üldse aru saab, mis asjad on võitlusgrupid ja mis nende ülesanded on?
kaitse kodus jääb mulje et tegemist on 5-9 liikmeliste luuregruppidega kes võivad rünnata endast kaks-kolm korda väiksemat üksust, ehk lahingpaari siis.
ehk siis võitlusgrupid koguvad ka infot ja topivad neid peidikusse, sorry mehed, mina ei saa aru.
Sven kirjutas:VG peaks olema teoreetiliselt sissigrupp, ülesehituselt ja ülesannetelt pigem mingi ranger-tüüpi (mitte vast päris SF, aga osaliselt) moodustis - väike grupeering vastasele võitlust oma tahte järgi peale surumuas, rünnates tagalaelemente, nagu varustuskonvoid, mingit väiksemat laagrit, ühesõnaga reidid, kuid vältides suuremate jõududega kokkupõrkamisi. Samas võimaldades luuretegevust, kuna piisavalt väike grupeering on maastikul kergemini peidetav.
Juhani, just sellest viimasest Sveni üleskutsest ma hakkasingi kinni. Sina panustad väikeste üksuste taktikale külgmiinidega, mina rakettidega.Võitlusgrupi ülematele VG funktsioonikirjeldust ei avaldata, olla riigisaladus. Tohib ainult üldsõnaliselt kirjeldada. Olen lasknud endale mitu korda kirjeldust teha aga aru ei ole siiani saanud, et millega tegu. Või olen justkui ka aru saanud aga kuna tekkinud pilt asjast on niivõrd jabur, siis aju keeldub seda uskumast.
Olukord iseenesest on juba jabur. Noh ütleme, et ma käsin teil ühe asja teha, aga ma ei ütle mis asi see on, ent tegema pead sa seda hästi. Kuidas tundub?
Kindel on, et seda funktsioonikirjeldust mitte kunagi ei avalikustatagi, sest nii suurt jaburust ei julge lihtsalt keegi enda näoga seostada, seega oleme sellestki ilma.
Siin foorumis oleks hea võimalus arutleda ja vaielda asja üle, eesmärgiga loksutada paika uus ja alternatiivne funktsioonikirjeldus Kaitseliidu võitlusgruppidele. Eesmärgist kuni varustuse, relvastuse ja oskusteni. Üksikvõitlejale esitatavate erinõueteni.
Kui lasta mõttel lennata ja selle hiinlaste ATV külge panna nt 12-lasuline moodul Lahatite rakettidega ja panna tulejuht metsatuka taha sihtmärke valgustama, siis ühe "salvetäiega" saab ikka põrgu lahti lasta. Kui igas VG's on 3 ATV'd ja Eestis on 15 VG'd, siis peaks ju teoreetiliselt 15 tankipataljoni teise ilma minema. ... CG ja singomehed ajagu siis veokaid ja jalaväe lahingumasinaid taga. Selle koguse Lahateid peaks vist kätte saama Saksa suurtükiväetehingu eest. Kui uskuda A4'ja siis ka soomlaste D-30 tehingu eest. Selle eest oleks siis juba saanud ATV'd, tulejuhtimisseadmed jne osta. Kui nüüd hakata spekuleerima, et kas meite suurtükivägi suudaks hajutatud takitkat kasutades hävitada 15 tankipataljoni, siis ma kahtlen selles. Võib-olla ma eksin. Ma väga loodan, et eksin, sest ma olen nagu üksik kuutõbine siin oma raketimantraga.