In memorian Cyla Wiesenthal

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Dietrich
Liige
Kontakt:

In memorian Cyla Wiesenthal

Postitus Postitas Dietrich »

Jah,jälle on meie hulgast lahkunud üks väärikas inimene.Wiesenthali nime kuuldes mõtlesin,et tohoh,kas tõesti suri meie teenekas Simon.Selline shoki tunne käis läbi,kuid simoni naise nime kuuldes ma rahunesin.Siin siis pikem tutvustus.

Simon Wiesenthal.
VIIN, 12. november (AP-EPLO) – Legendaarse natsiküti Simon Wiesenthali abikaasa Cyla Wiesenthal suri esmaspäeval 95 aasta vanusena.

Cyla Wiesenthal suri Viini pearabi Chaim Eisenbergi sõnul esmaspäeval Austria pealinnas.

Neiupõlvenimega Cyla Müller abiellus Simon Wiesenthaliga 1936. aastal. II maailmasõja ajal saadeti abielupaar Janwska koonduslaagrisse Lvivi, hiljem viidi nad samas linnas asuvasse sunnitöölaagrisse.

1942. aastal põgenes Cyla laagrist, kasutades abikaasa organiseeritud võltsdokumente. Edasi elas ta Poolas Varssavis Irene Kowalska nime all kaks aastat ning seejärel töötas Saksamaal sunnitöölaagris, kuid tema tegelikku isikut ei tuvastatud.

Paar kohtus teineteisega taas alles 1945. aasta lõpus, kui USA väed vabastasid Simon Wiesenthali ja teised Austra Mauthauseni koonduslaagri asukad. Mõlemad uskusid, et teine on surnud. Kokku kaotasid nad 89 sugulast holokausti tõttu.

Edasi elasid nad Viinis ja 1946. aastal sündis nende perre tütar Pauline.

31. detsembril 95aastaseks saav Simon Wiesenthal viis kohtu ette umbes 1100 natsist sõjakurjategijat oma aastatepikkuse töö jooksul. 1977. aastal loodi Simon Wiesenthali keskus, et säilitada mälestust holokaustis hukkunute kohta ning hoolitseda sallivuse ja mõistmise eest.

Cyla Wiesenthal maetakse kolmapäeval Viinis.

Siin siis meie Simon

Pilt

Ja siin lahkunu

Pilt

Ja siin tore armastajapaar
Pilt

Ma teen ettepaneku,et Nõukogude Liidu ohvrite mälestamise kõrval võiksime me ka Cylat leinata.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Dietrich
Jälle tembutad, pole see ju militaar teema mida arutada.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kasutaja avatar
taipohh
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taipohh »

tänan ei,selline juut kes läbi 5 nn. surmalaagri seikles,ja surma ei saand,ei ole minu arust puhas poiss.Tema elulugu olla ka suht sitt vale,ja oli olnud sakslaste agent.Ja mis tema surma puutub,jätab külmaks,tglt isegi heameele tegi,sest kes teab,järsku olekski saand mõne Eestlase kätte.ZuurAhv jätkab kindlasti oma häbiväärset vanainimeste tagakiusamist.
Kui ma oma suhkru normi ei saa, siis ma vihastan!
Dietrich
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Dietrich »

Taipohh
Tema elulugu olla ka suht sitt vale,ja oli olnud sakslaste agent
Vale?Kummuta siis see "vale",too asitõendid.
Ja mis tema surma puutub,jätab külmaks,tglt isegi heameele tegi,sest kes teab,järsku olekski saand mõne Eestlase kätte.
Noonoo,Taipohh :!: MIDA TE OMAARUST RÄÄGITE :?: Teise inimese surm ei ole kunagi rõõmustav,eriti selliste teenekate inimeste lahkumine.Pealegi suri ju CYLA,mitte SIMON.Cyla oli kõigest oma väärika ajaloolase abikaasa .
ZuurAhv jätkab kindlasti oma häbiväärset vanainimeste tagakiusamist.
Narri meest,mitte mehe nime!Tegu on Iisraelimaa poja Efraim Zuroffiga,mitte Suurahviga.Tegu pole mingite "süütute" vanaimeste kiusamisega,vaid noorusajal silma paistnud jõhkardite püüdmisega.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Aitab küll! :evil:
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist