kuidas seletada :S ?

Väeosadest, nende ajaloost ja traditsioonidest. Nii Eestist kui välismaalt.
Vasta
Kasutaja avatar
Nestonia
Liige
Kontakt:

kuidas seletada :S ?

Postitus Postitas Nestonia »

Tähendab, selline kummaline küsimus, et kui keegi küsiks minu käest mis vahe on SS-l ja Wehrmacht-il, kuidas oleks kõige parem seda seletada nii, et iga loll aru saaks, mitte kahe lausega vaid päris informeeritult, ma ise ka ausalt õeldse eriti selle kohta midagi ei tea, aga minult on küsitud ja ma pole midagi tarka eriti osanud vastu õelda :)
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Wehrmachti võisid kuuluda ainult riigisakslased, s.o. Saksa kodanikud. SSi hakati hiljem vastu võtma ka teisi rahvaid, keda vähegi vääriliseks peeti - albaanlastest krimmitatarlasteni ja eestlastest prantslasteni.
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Kas meie kallis Kristjan88, a.k.a. Leiba Bronstein, on taas uue nime all naasnud? Lauseehitus kuidagi kahtlaselt sarnane...
Kasutaja avatar
Nestonia
Liige
Kontakt:

äkki täpsustad, keda sa kristjani alla mõtled ?
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Küllap sa ise tead. Ei pea vajalikuks sinuga siin pikemasse diskussiooni laskuda. Kui huvitud tõepoolest Wehrmachtist ja SS-st, siis toksi otsingumootorisse "waffen SS" või "wehrmacht" - lugemist ja uurimist peaks jätkuma päevadeks. Või külasta näiteks lehekülge www.feldgrau.com.
Kasutaja avatar
Nestonia
Liige
Kontakt:

Kahjuks pole mul aimugi, kellest sa räägid, minu nimi on Ago ja mitte mingil juhul Kristjan, ma avastasin selle foorumi alles hiljuti, võid küsida Charlemagne käest kui ei usu, ausalt, sa ajad mind kellegagi segi.

:?

Tänud muidu lingi eest :)
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Õiget juttu räägib Nestonia. Pole tal ei Kristjani ega Leibaga midagi ühist, oleme naabrimehed. Ja Nestonia on 100% eesti mees, nii et :evil: :evil: :evil: !!!
Kasutaja avatar
Nestonia
Liige
Kontakt:

Loodame, et see offtopic on nüüdseks lõpetatud, jääme ikkagi pealkirja juurde :)
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

See loe läbi, siit saad teada, miks osad SS-i vihkavad ja osad armastavad. Mõlemil on põhjust ja õigust.
http://www.hot.ee/vaikal/ss-uksus.htm
SS-i ajalugu on keeruline, et sellest sotti saada tuleb asjasse süveneda.
Sissejuhatuseks kõlbab hästi see leht.
Wehrmacht, oli lihtsalt Saksa sõjavägi.
Austust väärib Waffen-SS :wink:
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kasutaja avatar
Nestonia
Liige
Kontakt:

Suur tänu sulle :)
Dietrich
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Dietrich »

Mis muud kui aeg hakata lugema Guido Knoppi väärt raamatut SS-ist.Kui sa inglise keelt nii hästi ei valda,et internetist lugeda,siis uuri nt Enest.Sa oled vist kooliõpilane,sel juhul küsi oma ajalooõpetaja käest.Ajalooõpetale teevad sellised järelpärimised head meelt ja küllap tõstad sa oma huviga ajalooõpetaja silmis ka enda väärtust.Ole valmis meeldivateks üllatusteks.
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

Knoppi raamatu puudus on see, et ta kipub andma natukene liiga tumeda pildi Waffen-SS-ist, aga kui üldiselt soovib keegi saada ülevaadet SS-ist kui tervikust (st kõigist organisatsioonidest, mis said alguse Hitleri paarisajamehelisest ihukaitseüksusest), nii Waffen-SS-ist, Totenkopfverbände'dest ja Allgemeine-SS-ist, siis on see tegelikult suhteliselt asjalik raamat. Eeldusel, et sellesse teatud reservatsioonidega suhtuda.
Kasutaja avatar
Nestonia
Liige
Kontakt:

ma olen täpsemalt üliõpilane, ma tean mis oli ss ja kuidas ta jagunes aga täpsem asi mida teada soovisin oli see, et kuidas ta erines wehrmachtiga, G. Knopp-i rammatust olen informeeritud aga ple jõudnud veel lugema hakata :)
sturmkommando
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sturmkommando »

tere.

kõige pealt võta ette järgmine link:
http://www.answers.com/topic/schutzstaffel-1

eriti hea lause iseloomustamaks ss'i on: "By 1944, the SS had become a vast and complex organization and was considered a "State within a State". "
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline