Minul oli kõik nii lihtne ja igapäevane
11Nov 1989, pärast õhtust söötmist sõitis kohale me ülemus ja ütles, et "Mjannard, poidjosh domoi. Vot tebe za sluzhbu tsennõi podarok" ja koukis taskust välja 11 rubla maksva plastmasskorpusega käekella.
Kuna olin unustanud sineli kuhugi küüni heinte alla, ajasin endale selga erariided ja võtsin kotiga kaasa oma PŠ ja ühe Kurvaks kutsutud koera, kelle otsustasin mälestuseks sellest pasaaugust ära päästa.
Kõndisin raudteejaama ja sõitsin esimese elektrirongiga Kaliningradi naabrinaise tuttavate juurde. Järgmisel päeval sain teada, et eelmisel õhtul oli langenud Berliini müür.
Bussisõiduks, mis kestis 13 tundi olin Kurva jaoks varunud mõned suhkrutükid. Neid ta bussis krõbistas. Ja lakkus aknalt niiskust.
Öö sõitu ja olingi kodus.
Probleem tekkis vaid kohalikus komissariaadis, kus nõudsin, et mu sõjaveametiks pandaks kirja "Svinjar" ehk seatalitaja.
See oleks vaid vääristanud punasekaanelist piletit, sest armeesse minnes oli mu tsiviilerialaks märgitud "aknapesija".
Just seesugusel töökohal ma TK "Ekspressis" oma esimesed rublad teenisin.
Nemad siis seletasid, et seesugust ametikohta sõjaväes polegi. Ja Lõpuks pandi mind kirja ikkagi kahuriväelasena.
Kuigi mu kahuriväelase karjäär piirdus sellega, et istusin korra "Hüatsindi" torule, ning Tallinnast pärist Saša Podhodjaštšev keeras mind koos toruga lae alla ja lasi alla tagasi.
Pärast vahetasime kohad. Tema istus torule ja mina kruttisin rattaid.