Ohulepa kant

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
Kasutaja avatar
taipohh
Liige
Kontakt:

Ohulepa kant

Postitus Postitas taipohh »

Mu isa ja vanaema rääkisid,et kui venelased 1944 tulid ja sakslased taganesid siis oli sakslaste voor läbi ohulepa küla läinud,meil on seal pere metsaalad ja sealt läheb läbi tee mis viib Ruuli või Vardi jõe juurde(vanaema ütleb ühte isa teist) ja sealt edasi Põlli ja edasi veel Varbolasse
se metsa tee pidi väga vana olema ja sakslaste voor oli selle jõe taha kinni jäänud ja maha jäetud.Külarahvas oli suurema osa asjadest (relvad ja laskemoon,toit,nõud jne.) laiali vedanud.Mu enda vanavanaisa ja vanaonud vedasid mitu hobuse vankri täit relvi endale koju ja peitsid põranda alla(hiljem leiti NKVD poolt üles,ja veeti minema)aga seal metsas peaks leiduma siiamaani kraami.Mingi 5-6 aastat tagasi kui metsa piiri märgistamine oli ja ristikivisi otsisime siis vanaema toksis tükk aega läbi sambla mingit kõvemat asja terava raudoraga,aga tegemist polnud kiviga vaid hoopis Panzerfaustidega... ilusti 5 tükki koos puu all... aga juurikas oli ümber kasvanud ja isa lasi õhku lasta need(ise rääkis,et olid kõrgema koha peal ja värv oli ilusti veel peal üks talv ma leidsin sealt PF toru mille lõhke pea olt plahvatanud...

Aga on kellelgi veel mingit teadmisi selle voori kohta?
Kui ma oma suhkru normi ei saa, siis ma vihastan!
Kasutaja avatar
taipohh
Liige
Kontakt:

noh kuna keegi ei tea,siis ma panen parem ühe hea koha kust ma palju ilusaid pilte leidisn

http://nacismus.mysteria.cz/reichgaleri ... p?strana=1
Brone

Postitus Postitas Brone »

Leidsid PF toru???? :shock: See ju hiina toode. Sõja ajal tegid sakslased hiinlastega koostööd vää? :roll:
Kasutaja avatar
taipohh
Liige
Kontakt:

misasja?
-=Grenadier=-
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas -=Grenadier=- »

ma arvan, et taipohh peab silmas Panzerfausti toru
foorum.rindeleht.ee
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline