sorry Sho su teema lagastamise eest.
Shoguni urgas..
okei, fossiilil on üldjoontes õigus. minu sõnavõtt oli võibolla pisut terav (mulle omaselt). oluline ei ole see, kes millisel tasemel midagi teeb, vaid nalja tegi ja hämmastas see, kuidas taat ise oli suhteliselt resoluutselt endast vaimustuses. elik tema enesekindlas sõnavõtus kumas (minu jaoks) rängalt läbi tees, et vaadake rääbakad ja kummardage mesitri tööd. samas tundub mulle ebaõiglane, kuna just nimelt siin samas foorumis on kodanik Sho teinud palju imeväärsemat ning filigraansemat tööd, mis jätab antud kodaniku tegemised suhteliselt varju. samas selgus, et ikka jäävad tõelised kunstnikud varju ning hale keskpärasus korjab koore 

https://www.facebook.com/panzerwerke
Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Nagu te kõik peaks omast kogemusest teadma teeb kaamera mudelitele - figuuridele alati veidike liiga. Antud Narva lahingu dioraam on väga nauditav igast aspektist - ajalooline sisu (mees on siiski ajaloolane) piisavalt kirev ja lustlik, et igas vanuses inimese silma köita, oluliselt ülevaatlikum kui tavapärased dioraamid mis endas vaid mingit fragmenti lahingust kannavad. Hädavajalik element ühe muuseumi ekspositsioonis.
Muuseumi klaaskappi ei sobiks väiksem mõõtkava, sest detailide hoomamine muutuks mastaapsete dioraamide puhul võimatuks.
Enesekriitika oleks muidugi edasiviivaks jõuks.
Küll loodan mina, et meie muuseumidesse sigineks rohkem makette ja dioraame püsiekspositioonidesse.
Muuseumi klaaskappi ei sobiks väiksem mõõtkava, sest detailide hoomamine muutuks mastaapsete dioraamide puhul võimatuks.
Enesekriitika oleks muidugi edasiviivaks jõuks.
Küll loodan mina, et meie muuseumidesse sigineks rohkem makette ja dioraame püsiekspositioonidesse.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
www.aiaimpeerium.ee
-
von manstein
- Liige
- Kontakt:
Pole kahjuks tüübi töid näinud ja ei oska seisukohta võtta, aga nalja tegi hoopis teine asi:
Olgu muld meile kerge.
Ei jah, tuleb vist pillid kotti panna, olen selle vanahärraga täpselt ühevanune, rääkimata siis näiteks asjaajajast või fossiilist.näitad vanahärrale kuidas asi tegelikult käib ja millistes mastaapides...
Olgu muld meile kerge.
Ei maksa siiski unustada fakti, et Kotshinev voolis oma kõnealused kujukesed siis kui mina isegi alustanud veel polnud.. oma kümmekond aastat tagasi.
Loodetavasti on tema tööde kvaliteet nüüdseks tunduvalt paranenud ja käsi kindlamaks muutunud.
Ja tõenäoliselt meelitab Asjaajaja Jüri peatselt siia.. ikkagi võimalus näitusi organiseerida..
Nii et Fossiili soovi täitumises olen vähemalt mina küll üsna kindel..
Loodetavasti on tema tööde kvaliteet nüüdseks tunduvalt paranenud ja käsi kindlamaks muutunud.
Ja tõenäoliselt meelitab Asjaajaja Jüri peatselt siia.. ikkagi võimalus näitusi organiseerida..
Nii et Fossiili soovi täitumises olen vähemalt mina küll üsna kindel..
Viimati muutis Sho, 12 Sept, 2010 2:21, muudetud 1 kord kokku.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Mul tiksus just ükspäev 47 turjale, seega on poolsajandini aega veel küll.
Aga mehikeste näitusest oleme Shoga vaikselt sosistanud... Tõsi küll, tema toodang on nii kribu, et igale näitusekülastajale tuleb luup pihku suruda. Selles mõttes on Jüri Kotsinevi mehikesed hoopis "söödavamad", kuigi mitte nii täiuslikud.
Aga ühinen Luciano kommentaariga sajaprotsendiliselt.
Ning veel, iga selline tegija populariseerib mudelismi kui tõsiseltvõetavat harrastust, mitte veidrikest liimi- ja lahustinuusutajate punti.
Ja nagu igal alal, on ka siin nii tipptegijad kui ka keskpärased nokitsejad.
Aga mehikeste näitusest oleme Shoga vaikselt sosistanud... Tõsi küll, tema toodang on nii kribu, et igale näitusekülastajale tuleb luup pihku suruda. Selles mõttes on Jüri Kotsinevi mehikesed hoopis "söödavamad", kuigi mitte nii täiuslikud.
Aga ühinen Luciano kommentaariga sajaprotsendiliselt.
Ning veel, iga selline tegija populariseerib mudelismi kui tõsiseltvõetavat harrastust, mitte veidrikest liimi- ja lahustinuusutajate punti.
Ja nagu igal alal, on ka siin nii tipptegijad kui ka keskpärased nokitsejad.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
-
von manstein
- Liige
- Kontakt:
Valget mundrit pole sugugi kergem värvida kui värvilist.. kuigi seda sageli väidetakse. Värvisin Foundry "Austria valge" spetsiaalvärvidega mõned Austria rügemendid.. ning jätsin pildistamiseks kõik helestamise vaheastmed rügemendi kaupa pooleli.
http://www.boki.ee/Military_Uniforms/Un ... niform.htm
http://www.boki.ee/Military_Uniforms/Un ... niform.htm
Kas keegi napoleoni wargame tahab mängida.. nii üks käik nädalas.. reegleid pole tarvis teada, käske antakse ilukirjanduslikult, tulemused on näha piltidena. Eelteadmised napoleoonikast on tarvilikud, muidu ei saa mängust mõnu tunda ja nautida.
Lahing on Borodino.. Napoleon ja Kutuzov 1812.a. karvupidi koos. Mängus on 25 inimeste poolt juhitud kindralit.. ning põhirõhk on käsuliinil, kuidas kõrgete pealike tahe jõuab täitjateni ning mis sellest välja tuleb.
Mängu mootor olen taustal mina, kasutades "Shako" reeglistikku.. ning inglismanni ja vene keeles saab siit pisut lähemalt lugeda ning ühe kindrali lühidat mängunäidet vaadata.
http://www.boki.ee/Wargame/Borodino2010/Borodino.htm
Lahing on Borodino.. Napoleon ja Kutuzov 1812.a. karvupidi koos. Mängus on 25 inimeste poolt juhitud kindralit.. ning põhirõhk on käsuliinil, kuidas kõrgete pealike tahe jõuab täitjateni ning mis sellest välja tuleb.
Mängu mootor olen taustal mina, kasutades "Shako" reeglistikku.. ning inglismanni ja vene keeles saab siit pisut lähemalt lugeda ning ühe kindrali lühidat mängunäidet vaadata.
http://www.boki.ee/Wargame/Borodino2010/Borodino.htm
-
von manstein
- Liige
- Kontakt:
-
Joss Metsast
- Liige
- Kontakt:
Arvestades mõõtkava on tulemus ju suurepärane. 1/72 vennikestele sai kunagi rante natike (tühjapoolse) peene otsaga vildikaga rõhutatud. Tooniks tuli siis pigem tumehall kui must ja tiba katkendlik ka. Mitte kõiki jooni aga valikuliselt esiküündivates kohtades, jäi enamvähem. Kas see ka sinu mõõtkavas sobiv tehnoloogia on, ei oska arvata...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist