Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Westland kirjutas:Vägisi tundub,et tegu provokatsiooniga.Murukamar on õhukeselt kõrvale nihutatud ja otsitud justkui midagi polegi.Mulda pole ei aukude ümber ja ka mullapallikesed on terved.Iga detektorismiga tegelenud inimene näeb ja teab,et nii puhtalt ei ole võimalik midagi otsida ning ka leida.Ju see üks rahvasaadikutele ning avalikkusele mõeldud reklaamklipp on.
Kahtlustada Muinsuskaitseametit või muid riigi leival olevaid asjapulki provokatsioonis on naeruväärne ja jääb oma olemuselt nõukaaega. Üldse on provokatsioon selline slaavlaste lemmikväljend kes igal pool ja igas asjas näevad provokatsiooni. Kui kogenud mehed ütlete, et tegemist ei ole korraliku detektimistööga (mullapallid on läbi töötamata) siis mina näen selles asjas algajat ja rohelist värdjat kes tuleks detektorist võimalikult kaugele eemale peksta.
Ja ennetavalt valvekommentaatoritele - ma ei vihka detektoreid ega detektoriste, mõistan seda kui hobi aga ma ei mõista ja vihkan neid kes arheoloogilist pärandit rüüstavad.
Kasutaja avatar
Mõmps
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mõmps »

Ma ei saa küll aru, et tegemist oleks imiteerimisega- arvestades seda, et kaevatud-otsitud on ju pigem taskutest mahapudenenud kraami, mitte hauapanuseid. Objektid asuvad ju enamasti mõne cm sügavusel, ei saa aru, et oleks vajadus suurt auku kaevata ja pinnast teisaldada. Ka võimaldavad tänapäevased otsijad küllaltki täpselt anda eseme asukoha pinnases.
Et kalmistul kaevatakse, olen ise ka näinud- Häädemeeste luteri kalmistul oli ilmselt ka keegi "hea inimene" tegutsenud, olid seal suvel ka pisikesed kaevendid, mis väga suure tõenäolisusega tekitatud inimese poolt.
Aga antud telepalas justkui kisub jutt sinna suunda, et nagu haudade kallale oleks kiputud, no see on ju jabur, vai on mõnel selline massin mis niiii sügavale võtab. Aga igatpidi on selline idioot, kes kalmistul müttab karmi karistust väärt :evil:
Kõigi maade proletaarlased,palun ärge enam kunagi ühinege.
Treimani muuseumimaja :wink:
Kasutaja avatar
varing
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas varing »

Mõmps kirjutas: Aga igatpidi on selline idioot, kes kalmistul müttab karmi karistust väärt :evil:
seda loomulikult, aga kogu see uudis kokku jätab igatahes väga räpase mängu mulje? (lihtsalt asjaolude kokkulangemine?)
Huvitatud peaaegu kõigest militaarsest!
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Ei kahtle ükski täie aruga inimene, et see oli provokatsioon, täpselt ajastatud aga väga labaselt kokku traageldatud. Arvestades nende demagoogide varasemaid "saavutusi" polnud kahtlustki, et midagi sellist tuleb. Mis puutub sellesse seadusesse siis võtkem rahulikult - sellest saab samasugune nurisünnitis nagu see jama tääkidega ning samamoodi läheb see ka ajaloo prügikasti. Ehk nagu ütlevad Murphy seadused: "Oodake ja see läheb mööda olles teinud oma kahju". Kui mõni naiivitar loodab, et nüüd otsimine ära jääb siis tuletame meelde mis juhtus USA-s peale pooletoobiste maailmaparandajate poolt keeluseaduse läbisurumist. Siis hakkasid jooma ka need, kes varem viina suu sisse ei võtnud ja kasu oli sellest vaid kurjategijatel. Juba praegu küsivad mitmed tuttavad, et kust detektorit osta saab. Ma olen ikka lahkelt seletanud. :D
PS. Mis puutub aga hillarti mainitud haritlasi siis neid on kahte sorti - inteligents ja inteliKõnts. Viimased kipuvad tihtipeale domineerima. :wall:
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

alban kirjutas:
Kahtlustada Muinsuskaitseametit või muid riigi leival olevaid asjapulki provokatsioonis on naeruväärne ja jääb oma olemuselt nõukaaega.
Keegi naljamees on kunagi öelnud-''Võim on meil uus ja hea aga inimesed endised...''.Ja punnitagugi eelnõu riigikogust läbi,tahaks juba näha kuidas härrad värske rulli keeratud ''Riigi teatajaga''vehkides kabinettides muinsusi kaitsevad.Kehtiv seadus seda ilma inimfaktorita ei suutnud,ehk nüüd õnnestub. :mrgreen:
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gnadenlose »

Kurjam kirjutas: Siis hakkasid jooma ka need, kes varem viina suu sisse ei võtnud ja kasu oli sellest vaid kurjategijatel. Juba praegu küsivad mitmed tuttavad, et kust detektorit osta saab.
Vägevad paralleelid:) Tea, kas ikka on nii, et puhtalt keelu pärast keegi midagi nimme tegema hakkab? Kui hakkab, siis tegemist ilmselt lolliga. Mu käest küsiti aastaid tagasi ka üle päeva, kust ma piiksriista sain või kust sellist müüakse. Polnud tollal sellest seadusest õrna vinetki silmapiiril. Kui tääkide kollektsioneerimine vahepeal keelustati, siis ma pigem täheldasin tendentsi, et paljud üritasid oma terad realiseerida, tohutut üleriigilist fetišismipuhangut polnud märgata.
Гив Ми Мани
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

Las leiutavad oma seadust ja lämisevad. Mulle üks vana kunagi hästi ütles ja see käib ka tänase olukorra kohta. Kõlas umbes nii, et vehi tantsu palju tahad kepimehed tulevad ikka nurgast.
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

marxionu kirjutas: vehi tantsu palju tahad kepimehed tulevad ikka nurgast.
:lol:
Гив Ми Мани
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Üks näide siis elust enesest. Kahjuks pole hetkel käepärast küll ühtegi Eesti kirikaia detektorirüüste pilti (homme parandan ehk selle pisivea), küll aga võin "silmailuks" välja pakkuda Iru Linnamäel tehtud ülesvõtteid. Aeg: 2010. aasta hiliskevad. Loendasime tookord inspektsiooni käigus vähemalt 85 eriaegset ja -suurust sissekaevet. Kusjuures(!), informatsioon konkreetse ja regulaarse rüüste kohta saabus ühelt detektoristilt, kelle tuttavad märkasid selle aasta kevadel seal korduvalt tööhoos "arheolooge".

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Aitab vast ka selleks korraks...
Viimati muutis Arheoloog, 28 Sept, 2010 20:00, muudetud 4 korda kokku.
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Kasutaja avatar
kloss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kloss »

Leidsin Õhtulehe kommentaariumist sellise bakalaurusetöö: http://www.arheo.ut.ee/BA09Ulst.pdf
Vabandan, kui seda juba käsitletud on, aga mind jäi seda silmitsedes piinama üks väike fakt. Nimelt räägitakse "musta arheoloogia" probleemidest eestis aga kusagil ei defineerita seda sõnaühendit. Mina, kui asjatundmatu, arvaksin, et räägitakse neegrite arheoloogiast ja negriidse rassi esindajate arheoloogilistest probleemidest. Teisalt on must arheoloogia umbes nagu sinine arheoloogia. Õigem oleks vist kasutada varjatud arheoloogia või kuritegelika arheoloogia. Viimase jaoks oleks vist vaja kriminaalasju. Nu vot, sellised mõtted siis.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kusjuures(!), informatsioon konkreetse ja regulaarse rüüste kohta saabus ühelt detektoristilt, kellede tuttavad märkasid selle aasta kevadel seal korduvalt tööhoos "arheolooge".
Huvist asja vastu- kindlasti saite need kaevajad kätte. Millise karistuse nad said?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Iru linnamägi on muinsuskaitse all.Samas jällegi kaitsetu röövkaevajate ees.Õnneks jääb see viimaseks selliseks kevadiseks näiteks mustade arheoloogide kontrollimatust tegevusest, kuna uus muinsuskaitseseadus paneb detektoristidest jätiste tegevusele piiri.Kui metallidetektori kasutamine on ilma MK loata väljaspool asulaid keelatud siis ei julge need sead ometi linnamägedel tuhnida.Ka on kaitstud kõik maakondades asuvad kalmed,ohvripaigad,asulakohad ning kirikuasemed.Ja seda tänu uuele muinsuskaitse seadusele!Värska kalmistul marodööritsenud aardekütt värise-praegu võid sa irvitada vanade kohmakate seaduste jõuetuse üle.Tuleb aga peagi karm ja kompromissitu uus tegija ja siis sa alles nead seda hetke,mil detektori muretsesid.Seega veelkord tänan aktiivi selle probleemi lahendamise eest.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Lemet kirjutas:
Kusjuures(!), informatsioon konkreetse ja regulaarse rüüste kohta saabus ühelt detektoristilt, kellede tuttavad märkasid selle aasta kevadel seal korduvalt tööhoos "arheolooge".
Huvist asja vastu- kindlasti saite need kaevajad kätte. Millise karistuse nad said?
Minul vastav informatsioon puudub, kuna ei teinud isiklikult avaldust prokuratuuri. Muinsuskaitseametnikud oskavad vastata...Tegelikult on sellel aastal algatatud mitu analoogset ja ka teistsugust kriminaalasja, millede käekäigu kohta mul teavet kahjuks pole. Millega tegu, jäägu esialgu ka vähemasti siin foorumis avalikustamata.

Iru Linnuse rüüstamine peaks aga kõigil oma ajaloost hoolivatel EV kodanikel kopsu üle maksa ajama küll :twisted:
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Kontakt:

kloss kirjutas:Nimelt räägitakse "musta arheoloogia" probleemidest eestis aga kusagil ei defineerita seda sõnaühendit. Mina, kui asjatundmatu, arvaksin, et räägitakse neegrite arheoloogiast ja negriidse rassi esindajate arheoloogilistest probleemidest. Teisalt on must arheoloogia umbes nagu sinine arheoloogia. Õigem oleks vist kasutada varjatud arheoloogia või kuritegelika arheoloogia.
Jah, ja spekuleerimist produktide ning tööstuskaupadega tuleks nimetada varjatud kaubanduseks ja nähtust ennast kuritegelikuks turuks. Sõna "rahapesu" tekitab ka samasugust segadust ausates tööinimestes.
Гив Ми Мани
afka
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas afka »

Mida rohem inimest keelata seda rohkem ta seda teha tahab.Paljusid asju ei tohi teha aga ikka tehakse.Täielik lollus.
oman sikutamiseks tehnikat
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline