Kamraad hulgus, tea kas on parim soovitus (ehkki korra võiks alustuseks niisama ju lennukiga õhus ära käia

). Tean ühte eluaegset ehitusmeest (praegu on ta umbes 60 vanuse ringis), kes taburetist kõrgemale ei julge ronida, mismoodi ta meheke on eluaeg seda tööd teinud, see jääb minu jaoks mõistmatuks

. Ok, see aga teemast juba mööda, väeosas tuli veel üks treeningelement juurde, hüpped MI-6 ja AN-12 maketist. Makett kujutas endast pmst. vastavate lennuvahendite torudest keevitatud sabaotsa, mille laes jooksid relsid. Treeningvahendiks olid dessantvarju rakmed, mille külge oli võimalik kinnitada rullikutega "riidepuud". Rullikud käisid relsside soonde ja nende najal sõitsid alla, läbi tehes etapid "väljahüpe" ja "maandumine". Koos kõige vastava lugemise, rõnga väljatõmbamise jne. kompotiga. Kõrgused olid väiksed, meetrit 10 vast. Mõne proovimiskorra järel juba teadsid, millised riidepuud kergemini jooksid (said suurema kiiruse), siis sai vaikselt neid valitud

.
Egas midagi, proovin siis seekord pajatada higist JA pisaratest

.
Õppused. Hüppame MI-6-st, nagu ette nähtud, olen mina üks potoki viimastest (väikest kasvu ja toona ka ei kaalunud suurt midag), tuul on kõva, hüppan välja ja vari avaneb. Hüpete platsi kutsuti meil Sahhaaraks, mingi 5 kilti pikk ja 2 lai, puhas liiv ja üksikud põõsastikud, ühel äärel väljaõppe kompleks. Vari läheb lahti, ning avastan, et tuul kannab mind täpselt hüppetornide peale, nende taga aga betoneeritud näidiskaitseliin. Litad, kuhu te mind viskasite? Raisk, tornidest sain üle, tuul oli palju tugevam, kui arvasin. Litad, betoneeritud kaevikud ja jooksurajad tulevad, raisk, mida te ometi mõtlesite? Tirin troppe ja saan neist üle, maandumine pühib jalad alt ja varju kustutada ei jõua. Lohisen ja saan kolakaid, käed väsivad ära ja lasen tropid lahti, kiirus kasvab. Kusagilt kupli äärte tagant paistab mingi vall, küll ta sinna taha pidama jääb! Pe.sse, saan vast mõni 4 meetrit õhulendu, zapaska laksab mööda magu ja AKS-y vastu põske. Lõpuks tuleb mingi võpsik vastu, saan pidama. Korjan varjud kotti ja hakkan kogunemispaika marssima, lahtine liiv on pahkluust saadik, võhm on täiesti väljas, mida te raisad ometi mõtlesite, et ühele kõige väiksematest RPG selga riputasite??? Pisarad jooksevad, endast on hale ja oma kunagistest unistustest, hambad ristis pressin ikka edasi (kelle asi see on, et omaette pisaraid nõristasin!).
Põõsastik, ning sellest vahivad 2 kuplit välja, üks täies purjes, teine niisama tilla-tölla, kaaberdan läbi liiva ligemale ja näen.
Kutid maandudes risti sattunud, see kelle kuppel tilla-tölla käib, see poolselili võsas sees ja teise kuti tropid jooksevad üle kõri, see aga kuplit kustutada ei jõua nagu minagi, käed on juba ammu väsinud. Mõlemad põõsastes kinni.
Ma loll ei taibanud alguses kola maha visata, vast meetrit 20 trampisin kolaga läbi liiva ja võsa, siis jõudis kohale, virutasin kõik seljast maha.
Suht nibin-nabin jõudsin kupli kustutada (hea, et niigi palju taipasin, troppe ei läinud venitama). See kellel tropid üle kõri, jupp aega ainult korises, ise näost sinine (mina tema juurde minna ei jõudnud, võhm oli nii väljas), teine kutt oli võsas nii kinni, et ei saanud kah liikuma kohe.
Nii nad istusid seal maas ja nutsid, ühel vist hea meel, et eluga pääses, teine aga õnnetu, et varju ei suutnud kustutada. Minul aga oli tolleks hetkeks vist juba kõik pohhui. Nii füüsiline kui vaimne olid täiesti maha käinud. Nii me siis natukese aja pärast koos kogunemispunkti komberdasime.