Õunapüssist pardi pihta?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

Õunapüssist pardi pihta?

Postitus Postitas suurpomm »

http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=181839

Mulle jäi selgusetuks mis on õunapüss. On kellelgi mõnd pilti sellest ulme püssist.

"Õunapüss on sama nagu pirnipüss, ainult laseb õuntega. Ta on natukene väiksem kui arbuusipüss, aga palju suurem hernepüssist."
sturmkommando
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sturmkommando »

äkki on tegemist nn "potato-gun'iga" e. spud-gun'iga

vaata järgi: mingi vana ameerikas lasi kartuli suruõhuga
ülehelikiirusel minema. http://www.spudtech.com/content.asp?id=10
Dietrich
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Dietrich »

Vanasti näitas tv3 seriaali nimega "Rooma sheriff".Seal lasid ühed pätid poisid kartulipüssiga mehe surnuks.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

mulle jäi kah selgusetuks, aga Sul on ju väga hea kirjeldus: veidi väiksem kui arbuusipüss, aga tunduvalt suurem hernepüssist. :lol:
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

Sellise miinipildujaga saaks kevadel kartuli mulda!

Pilt

Ja see on õuna-Flak:

Pilt[/list]

http://tshirtgun.com/

Pilt

Siin on head "kahurid" http://www.aircannonsinc.com/productshome.htm
malox
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas malox »

Mis sorti jõuga see õun või kartul sealt minema paisatakse?
Huvitab selle ehitus ning tööpõhimõte.
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

ma arvan, et õhk pumbatakse suurde kolbi.

väike fototöötlus minu poolt:

Pilt
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Minu arust tehti kartuliõunaarbuusipüss vanasti jalgrattapumbast. Pump kinnitati püssi kerele, ette (sinna, kuhu käib pumbalohv) aretati vasktoru jupp püssirauaks. Pumba käepideme asemele tehti kinnitused vinnakummidele ja nukk, mis käis päästiku taha. Kummide teised otsad siis kinnitati püssikere külge. Tõmbasid siis pumbakolvi lõppu, kinnitasid otsa päästikunaga taha ja litsusid kartuli püssitoru otsa. Võtsid kartuli ära niimoodi, et toru sisse jäänud osa jäigi sinna. siis said lasta.

Tulejõudu eriti vist polnud, kuna liiga tugevaid kumme ei saanud panna - poisikluttidel polnud jõudu piisavalt, et pumpa vinna tõmmata. Aga kui mõelda pumba asemele 20atmosfäärine suruõhuballoon, siis võib tõesti sellega inimesele augu sisse lasta. Kõvema püssiga lasi ikka kintsule sinika peale.

Õunad ja kartulid olid minev laskemoon just seetõttu, et neist sai väikse vaevaga lausa käigu pealt täpse kaliibriga mürske.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

see soobli kirjeldatud "õhupüss" oli ka mul endal kasutusel. vaid selle vahega, et kumme oli seal mehiselt, pumba kolb oli oluliselt tegijamaks ja tihedamaks tehtud ning kõige tähtsam asi oli eesotsas - vasktorule oli keeratud vint, et seda sai vabalt maha keerata. siis pandi tagant plasteliiniga (vot vanasti oli sellist kõva plasteliini müüa, millega sai selliseid trikke teha, tänapäevased plastekaon parajad tatid) mökerdatud haavel sisse, keerati tagasi ja suts oli nii vinge, et kord jooksis haavel mulle 10m pealt naha alla.
sturmkommando
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sturmkommando »

suurpomm, ilus töö, võiksid ainult partidele ka varju natuke anda
overburni või burn tööriistaga, siis oleks ehtne. 5+
Kasutaja avatar
JLo
Liige
Kontakt:

Just!

Postitus Postitas JLo »

Täpselt nii see pardi pihta laskmine välja nägi, nagu pildil :D
Kasutaja avatar
Marissa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marissa »

Miks mulle küll tundub, et siin mõned plaanivad hoopis õunaraksu minekut :?: :lol:
Kasutaja avatar
Takishi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Takishi »

meil kohtla järve oli omamoodi õunapüss.. pikk oks, ots terav.. toppisid õuna otsa.. ja siis tegid viskeliigutuse...õun lendas minema. kui liigutus selgeks saada siis muutus ta päris ohtlikuks.. suutsime neljanda korruse aknaid lögaga kokku visata.. või siis 5m kõrgusele paralleelselt maapinnaga kulgevaid õunu.. umbes 40m ja siis hakkasid vajuma.... sai pika maa tagant aknaid tugevalt loopida. harjutamine võttis 1 päev. meievanused tollal ei visanud palja käega üle 30m ja majast üle viskamisest võis unistada.
Martti
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martti »

Soobel kirjutas:Minu arust tehti kartuliõunaarbuusipüss vanasti jalgrattapumbast. Pump kinnitati püssi kerele, ette (sinna, kuhu käib pumbalohv) aretati vasktoru jupp püssirauaks. Pumba käepideme asemele tehti kinnitused vinnakummidele ja nukk, mis käis päästiku taha. Kummide teised otsad siis kinnitati püssikere külge. Tõmbasid siis pumbakolvi lõppu, kinnitasid otsa päästikunaga taha ja litsusid kartuli püssitoru otsa. Võtsid kartuli ära niimoodi, et toru sisse jäänud osa jäigi sinna. siis said lasta.

Tulejõudu eriti vist polnud, kuna liiga tugevaid kumme ei saanud panna - poisikluttidel polnud jõudu piisavalt, et pumpa vinna tõmmata. Aga kui mõelda pumba asemele 20atmosfäärine suruõhuballoon, siis võib tõesti sellega inimesele augu sisse lasta. Kõvema püssiga lasi ikka kintsule sinika peale.

Õunad ja kartulid olid minev laskemoon just seetõttu, et neist sai väikse vaevaga lausa käigu pealt täpse kaliibriga mürske.
Olen kuulnud et mõned kutid olevat enne laskmist kartulit leotanud soolavees... ja siis kogemata ühele kaaslasele sellega vastu jalga lasknud. Tunne on vist kirjeldamatu...
Vanasõiduki huviline
Minu sõidukid: Gaz 22; Moskvich 412 1969
Kasutaja avatar
Clash
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Clash »

Meil levisid hoovis paar suve tagasi niisugused relvad nagu "kondopüssid" mis põhimõtteliselt koosnes kummikinda sõrmest ning torust.
Nendega oli kõige vastikum laskemoon küpse pihlakamari mis jättis kohutava pleki. Õnema riidega on neid päris valusalt tunda. :twisted:
Nimi tuleb sellest, et algselt kasutatu sõrme asemel kondoomi. :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist