Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

vetevana kirjutas: Kui järgmisel korral sülg taaskord sapi suhu toob võibolla oleks mõtekam see alla neelata ja eluga edasi minna? :wink:
P.s. julgen kahelda, kas ikka Mauri=muinsuskaitse...
Kulla mees, oma tegude eest tuleb ikka vastutada ka või kuidas :shock: Ma isegi usun, et see jama seal kaugel lõunas juhtus äkki isegi kogemata ja oma semude õhutusel. Vähemasti mulle tuli see kõik ebameeldiva üllatusena. Ütlen ausalt, et ei tahnud algul kuidagi uskuda :( . Aga mis tehtud see tehtud...Ning eluga tulebki edasi minna, kuis siis muidu. Aga aru ma ei saa, milleks on vaja ronida ühendusse, mis põhikirja järgi koondab ausaid ja seadusekuulekaid detektoriste. Hobikaaslastele pole mõtet s...a keerata ja nende elu raskeks teha...
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
vetevana
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas vetevana »

Arheoloog kirjutas:
vetevana kirjutas: Kui järgmisel korral sülg taaskord sapi suhu toob võibolla oleks mõtekam see alla neelata ja eluga edasi minna? :wink:
P.s. julgen kahelda, kas ikka Mauri=muinsuskaitse...
Kulla mees, oma tegude eest tuleb ikka vastutada ka või kuidas :shock: Ma isegi usun, et see jama seal kaugel lõunas juhtus äkki isegi kogemata ja oma semude õhutusel. Vähemasti mulle tuli see kõik ebameeldiva üllatusena. Ütlen ausalt, et ei tahnud algul kuidagi uskuda :( . Aga mis tehtud see tehtud...Ning eluga tulebki edasi minna, kuis siis muidu. Aga aru ma ei saa, milleks on vaja ronida ühendusse, mis põhikirja järgi koondab ausaid ja seadusekuulekaid detektoriste. Hobikaaslastele pole mõtet s...a keerata ja nende elu raskeks teha...
Võid uskuda või mitte aga mul on Sinust siiralt kahju...
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Sõites täna autoga tagasi ühelt järjekordselt leiukoha fikseerimiselt, mõtlesin tervikuna ka möödunud aasta peale tagasi...Kuigi ka käesoleval kalendriaastal on täheldatav röövkaevamiste arvu jätkuv suurenemine, võib välja tuua ka palju positiivset, nagu näiteks esimene Riigikohtu lahend, millele tuleb loodetavasti peatselt lisa (algatatud kriminaalasjad annavad igatahes lootust). Eelkõige tahaksin aga rõhutada oma ajalugu austavate detektoristide poolt avastatud ja nõuetekohaselt üle antud muististe arvu olulist kasvu just sellel aastal:

vt. http://detektorist.pro-forums.com/ftopi ... -asc-0.php
http://detektorist.pro-forums.com/ftopi ... asc-15.php

Au ja kiitus teile kõigile. Ning veelkord sügav kummardus :!: Ilma teieta oleksime me kõik palju vaesemad. Ei teaks me midagi nendest asula- ja kalme- ning sadamakohtadest. Aardeleidudest rääkimata.

Horst
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Horst »

Arheoloog kirjutas:...Au ja kiitus teile kõigile...
Arheoloogi jutt jumala õige. On detektoriste,kes omakasu peale ei mõtle. Rohkem kui teinekord meelde tulebki.
http://edk.pro-forums.com/forum73.php
Viimati muutis Horst, 06 Nov, 2010 1:12, muudetud 1 kord kokku.
Me kõik oleme võhikud, ainult erinevates valdkondades.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kas on väga vale arvata, et neid on kogunisti enamus...?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
marxionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marxionu »

Jätke see vana lora. Keegi leiaks need asjad kunagi niikuinii.
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Corvus jagab matsu! 8) Nõus!
Westland
Liige
Kontakt:

Olen juba mõnda aega jälginud kultuuriväärtuste leide ning nendega seotud arvamusavaldusi.Teeb nõutuks. :? Muinsuskaitseseadus on meil üksainus,kehtib võrdselt kõigi jaoks aga samas täidetakse seda jumal teab mis moel.Siin on tegelikult otsustav sõna ütelda Arheoloogil,kui leiukohtade fikseerijal aga no ma ei tea...sarnased leiusituatsioonid aga erinevad suhtumised.Niimoodi kaob inimestest igasugune õiguskindlus ja kunagi ei tea kas kullatakse üle või tallatakse põrmu.Andku mulle Raasiku aarde leidja andeks aga kui ma loen reast mk seaduse rikkumisest,mis viisid lõpuks aardeleiuni siis kuidas peaks järgmine õnnelik leidja käituma?Näiteks kui leian põllult viikingi kirve.Seaduse järgi pean koheselt teavitama MK-d ning igasuguse edasise otsingu lõpetama.Leidu ei tohi leiukohast eemaldada jne.Arheoloogi poolt kiidusõnu pälvinud juhul ei suutnud leidja otsinguid lõpetada enne kui leidis rahapaja.Nagu aru saan on selline tegutsemine muistsel kalmel täitsa OK.Aga kui pada poleks olnud?Sama küsimus tekib ka kontekstist eemaldatud ja foorumites presenteeritud leidude puhul.Seadus keelab kultuuriväärtusega leidu leiukohast eemaldada aga mõningatel???juhtudel on see jällegi respekteeritud ning ausat leidjat isegi premeeritakse.Sellistes asjades peaks ikkagi valitsema kindel kord ja vastavus seadusandlusega.Hetkel tundub küll,et hinnanguid leiusituatsioonidele antakse hetkeemotsioonide pinnalt.Aga milleks meile üldse seda MK seadust siis vaja on?
Horst
Liige
Kontakt:

Arvatavasti pead silmas leidja allolevat seletust, kus muinsuskaitseseaduse järgi oleks tulnud enne punast osa pillid kotti panna ja teatada muinsuskaitseinspektorile.

Ja siis hakkab tulema.Sõlekatked,muud ehtetükid,mõni terve ese,millele ei oska nimetustki anda.Osa lebab otse maa peal,osa õrna mullakihi all.
Selge,tegu muinasaegse paigaga,peab teatama kuhu vaja.Samas,kell juba palju ning tööpäev juba läbi,otsustan järgmise hommiku kasuks.Hakkan juba kauguses paistva auto poole sammuma kui otsustan kontrollida üht tugevat rauasignaali,mis kõrvalappidesse lausa kurdistavalt kostub.Ossa krt,tahaks järgmisena huulilt tulla ja tulebki,kui vaevalt kümne sentimeetri sügavuselt paistab muinasaegne kirves.Mõni samm edasi murtud teraga asjandus,milles tunnen ära piltidelt nähtud võitlusnoa,vast tänapäeva tääkide eellase.Kõik,aitab tänaseks,otsustan siis ning keeran kursi jälle oma raudratsu poole.Siiski,päike veel särab taevas,kuigi õhtu pole enam noor.Lähen,aga väikese kaarega,künkast veidi eemaldudes ning maapinnast kostvatele signaalidele mitte enam reageerides.Ja siis,võimas puhas mündiheli.Seda peab kontrollima,nii head tooni on harva.Münt,mis tuleb,on puhtast hõbedast ja vana,väga vana.Inglismannide lehtedel sellist nähtud,tunnen ära viikingiaegse anglosaksi kunni Adhelred-i mündi.Ja edasi tuleb hõbedasi münte kümneid,peaaegu maa peal või veidi peidus olevaid.Signaal,tugev,tavaliselt võib sellise heliga olla vana õllepurk ehk.Ei loodagi muud.Kui näen mullas paistmas rohelise oksiidiga kaetud münte,ei jõua kõik kohe kohale,nopin need taskusse.

Vastuoluline lugu ka, sest rohelisega osas tunnistab, et selge värk -muinasaegne paik. Lõpus aga, et "ei jõua kõik kohe kohale" ja korjab mündid tasku. :roll:

P.S. Ei sea kahtluse alla leidja õiget lõppotsust.
Horst
Liige
Kontakt:

Westland kirjutas:...Seadus keelab kultuuriväärtusega leidu leiukohast eemaldada aga mõningatel???juhtudel on see jällegi respekteeritud ning ausat leidjat isegi premeeritakse...
Võib-olla kui tegu on töötuga, siis premeeritakse? Millestki peab ju inimene elama. Või arvestatakse muinsuskaitseseaduse rikkumist/mitterikkumist paljude leidude korral kõige suurema kultuuriväärtusega leiu järgi? Pagan seda täpselt aru saab. Ja võib-olla oli kogu lugu hoopis kuidagi teisiti? Pole minu asi uurida.
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Labidamees- mis kuupäevast Sul jutt katki jäi?
Huvitun maisest rasketehnikast.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Westland kirjutas:...Siin on tegelikult otsustav sõna ütelda Arheoloogil,kui leiukohtade fikseerijal aga no ma ei tea...Hetkel tundub küll,et hinnanguid leiusituatsioonidele antakse hetkeemotsioonide pinnalt
Andke kannatust tõepoolest...Minu tagasihoidlik isik ei puutu küll siinkohal asjasse. Otsuse langetab ikkagi muinsuskaitseameti juures tegutsev arheoloogiamälestiste ekspertnõukogu ja seda konkreetse ekspertiisiakti põhjal. Oled nende aktidega vahepeal tutvuda jõudnud, et uuesti sõna võtad??????. Arvata, et mina "käsin, poon ja lasen", on küll veits liiast äkki või kuidas :lol:

P.S. Milleks see kraaksumine siin jälle lahti läks, aru ma ei saa. Kellele on liiga tehtud, see pöördugu sinna kuhu vaja. Praegu solvate siin oma postitustega eelkõige ausaid kaashobilisi...Mart on aga vist jälle jooma kukkunud, kuna ei suuda "sisutihedatest" lihtlausetest enamat paberile panna...
Viimati muutis Arheoloog, 06 Nov, 2010 8:33, muudetud 1 kord kokku.

Westland
Liige
Kontakt:

Ei kraaksu siin keegi niisama.Kas sul on siis nii raske anda endapoolne hinnang kodaniku tegutsemisele konkreetsel juhtumil?Tekst on ees,lugeda ka mõistad,milles siis asi?Kardad?Ära unusta,et see kirjatükk ripub avalikult foorumis ning kõigil detektoristidel on võimalus seda lugeda.Ja loetaksegi,imetletakse münte ning unistatakse samasugusest leiust.Leiuni jõudmise spikker on ees ja annab justkui õigustuse samuti talitada.Keegi pole kahelnud leidja aususes ning heasoovlikkuses aga sellised asjad tuleks ikkagi läbi arutada,välja tuua valed ning õiged momendid.Võibolla küsin hoopis valelt inimeselt arvamust aga on jäänud selline mulje,et asud muinasrinde ja seadusekuulekse eesliinil.. :?
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

No mida kuradit :twisted:

Mälu hakkab alt vedama või? Lappa paar lehte tagasi ja loe, mis ma sulle vastasin...

Mul on jäänud kõrvu selline lause kusagilt, et Klubi asub seadusekuuleka detektorismi eesliinil. Kui asub, siis asub, mis seal ikka teha. Huvitav oleks muidugi teada, millal avalikustatakse siis ometigi klubisse kuuluvate inimeste nimekiri. Mind, ega minu kolleege ja veel paljusid teisi (sh. ka muinsuskaitseametnikke), kellega sellel teemal vestelnud olen, ei rahulda pläma mingist assotseerunud ja mitteassotseerunud ning jumal teab mis reerunud liikmetest.

Horst
Liige
Kontakt:

Arheoloog kirjutas:…Aga kui arvad, et "vanad asjad", mis ei jõudnud kriminaalkaristuseni tänu ühe teatud politseiameti näpukale või õigem oleks öelda lohakusele, ei mõjuta tänapäeval klubi ja muinsuskaitse omavahelisi suhteid, siis eksid…
Arheoloog kirjutas:… Mind, ega minu kolleege ja veel paljusid teisi (sh. ka muinsuskaitseametnikke), kellega sellel teemal vestelnud olen, ei rahulda pläma mingist assotseerunud ja mitteassotseerunud ning jumal teab mis reerunud liikmetest.
Enne kui nimesid nõuad, võiksid ka ise konkreetsed nimed panna, kes on see muinsuskaitse, kolleegid ja muinsuskaitseametnikud? Saaks järele küsida, kas nad on volitanud sind nende nimel mingeid avaldusi tegema. Klubi põhikirja uurisin ka ( http://edk.pro-forums.com/ftopic426.php ) aga ei leidnud kusagilt, et klubil oleks kohustus kusagil avaldada klubiliikmete nimekiri.
Ja milleks klubiga piirduda? Võiksid ju Eesti Detektoristide Foorumi "juhatuse" poole pöörduda, kes on foorumis regisreerunud detektoristide nimel sõna võtnud. Oleks kohe ligi 900 detektoristi tuvastatud.
Vastust tegelikult ei oota, sest keeraks teema mujale. Nagu ise mõned postitused tagasi mainisid, pole mõtet siia tuua teemasid, mille kohaks on vastav klubi või foorum, mitte militaarfoorum.
Pealegi on peagi jälle võimalus nii mõneltki muinsuskaitsega seotud inimestelt otse küsida, mida nad sellistest postitustest arvavad.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist