Originaal Kosmosetekk on hea asi. Oliiviroheline teiselt poolt ja hobedane teiselt poolt peegeldama sissist väljuvat infrapunakiirgust tagasi sissi külge. Mul on selline - aga igaühel pole ja see ka maksab parasjagu.
Rauakauplustest on aga saada 2m x 3m koormakate odava hinnaga. Eriti õhuke ja kerge (roheline) maksab umbes 2 euri. Ma olen teinud sellisest midagi telkitaolist.
Koormakates on valmis olemas nööride kinnituskohad - metallist rõngad. Minu mõte on aga, et teine ots telgist võiks olla see umbes 1 m x 1m x 1m ja teine ots ainult umbes 20 cm x 20 cm x 20 cm. See tähendab, et jalgade poolt tuleks ventilatsioon pea suunas - riidet ei lähe päris niiskeks. Selleks ma paigaldasin veel kaks uut nööride kinnituskohta. Suuremas otsas võib vajadusel soojendada süia ja juua näiteks trangiaga (või põletustabletitega, vms.).
On saada suhteliselt odava hinnaga väga õhukesi termokilesid - termotekk. Teine pool on hõbedane - peegeldab infrapunakiirgust tagasi, teine pool kuldne. Estecs 160 cm x 210 cm maksab 6,50 euri (Varusteleka.fi). Ma varustasin selle "koormakatetelgi" veel selle odava termokilega - muidugi nii et hobedane pool sissepoole ja kuldne pool vastu koormakatet.

Lihtsalt pingutasin koormakate alumine pool üles põrandale nööride ja pakkimisteibiga - korralikult pingule (sirgeks). Siis märkisin keskkmised jooned mõlemas suunas. Telgi harja suunas keskele paigutasin juppe kahepoolsest õhukesest kitsast teibist. Termokile kahekordseks harijoone kõrvale kuldne pool väljaspoole ja teipi kinni. Siis märkisin termokile nurkakohad koormakatesse ja tömbasin joonet termokile lõplikku asukohta. Jälle juppe kahepoolsest teibist harikohast kaugemale ning kilet kinni. Lõpuks veel mõned jupid tava pakkimisteipi nurkadesse igaks juhuks.

Minu arust sellest sai hea - odava hinnaga. Pakkisin kokku ja panin kaalule - kaalus umbes 400 grammi. Pole eriti paha.
Prototüüp nbr 2 suu:

Uploaded with ImageShack.us
Prototüüp nbr 2 pära:

Trangia prototüüp nbr 2 sees. Kile läbi polnud näha kuuma veepotti:

Prototüüp nbr 3 põrandal. Üleliigset koormakatet ja kilet lõigatud maha: