"Tankid EKV-le"

Vasta
Walther
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walther »

Corvus kirjutas:
Tegelikkus oli pisut teine. Võime vast oletada hoopis, et rünnakut alustati tänu tankidele.
ja veel:
Ei olnud ta midagi sama. Tšinvali võeti hoopis rõngasse. Sellele oli kogu venelaste tegevus algselt suunatud v.a. omade elik nn rahuvalvajate abistamine (iga hinna eest). Territoorium võetakse aga kontrolli alla ikka jalaväega, mida abistavad soomusüksused ning muud "torud" (lennuväe osa oli mõlemal poolel minimaalne), samas kui kõige lihtsamate tankitõrjerelvadega enamik tanke ka hävitatud sai. Need kes tankidega linnas "mängisid" kaotasid neid ka rohkem.
Esimese tsitaadi kohta: Mismõttes "rünnakut alustati tänu tankidele".
Ma saan aru, et sa jagad venelaste jaburat väidet, et grusiinid alustasid sõda venemaaga, mitte vastupidi. Aga miks nad seda veel "tänu tankidele" tegid jääb arusaamatuks.

Teise tsitaaadi kohta:

See "iga hinna eest rahuvalvajate abistamine" on täspelt selline linnalegend, milliste levitamise eest sa hiljuti siin hoiatasid. Sel hektel kui venelane üle piiri tungis, ei olnud nende rahuvalvajatel veel häda midagi. (Küll oli tapetud kaks gruusi rahuvalvajat ossetide rakserelvatulega)
Samas helistas Karasin GEO asevälisministrile 8. augusti öösel ja karjus, et nüüd te olete meie rahuvalvajaid rünnanud ja nüüd me veel teile näitame. Häda selles, et see kõne tuli mitu tundi enne seda kui venelaste hilisemates andmetes too rünnak toimus.
Larry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Kamraadid, see siin on teema "Tankid EKV-le", te võiksite neid muidu huvitavaid mõtteid teemade "Sõda Gruusias" ja "Tšetšeenia" all edasi arendada.
Walther
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walther »

Mea culpa, Larry, Sul õigus
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Veel infot Leo2A4 mudeli kaasajastamisest...
Seekord türklaste poolt.....
http://www.youtube.com/watch?v=ftoVdhSL8cY&fmt=18
Tiam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tiam »

tommy kirjutas:Veel infot Leo2A4 mudeli kaasajastamisest...
Tänan, tommy, suurepärase leiu eest. Eriti muljetaavaldav oli see kuluefektiivselt teostatud tulejuhtimiselektroonika uuendamine Leo2A6 tasemele.

Lisaks on Leo2 saada maailma juhtivaim aktiivkaitse süsteem AMAP-ADS (Samalt firmalt muuseas ka alternatiiv TÜrgi soomuseupgradele). Esimene aktiivkaitsesüsteem, mis ei sisalda ühtegi liikuvat osa ega aktiivset (radaril põhinevat) sensorsüsteemi, mis tanki asukoha kohe välja annaks. On välja pakutud, et siin kasutatakse plasmatehnoloogiat sisse tuleva KEP mürsu killustamiseks (Katsetes näidatud, et 2km/s lennanud 125mm KEP AT mürsud sisuliselt killustatakse 5m enne tankini jõudmist ning soomus peab vastu pidama vaid nende jääkide tabamustele). Soome Patria AMV on vist seda kasutama hakkav.

http://www.ibd-deisenroth-engineering.d ... ystems.pdf

http://www.youtube.com/watch?v=Bw9rYssjE-Q
http://www.youtube.com/watch?v=m426fLbKh34
http://www.youtube.com/watch?v=92aQ7rfC2IU
http://en.wikipedia.org/wiki/AMAP-ADS_A ... ion_System
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Tiam kirjutas:
Tänan, tommy, suurepärase leiu eest. Eriti muljetaavaldav oli see kuluefektiivselt teostatud tulejuhtimiselektroonika uuendamine Leo2A6 tasemele.

...
Nii ja naa. Tore, et A4-le ehitati toimiv hunter-killer süsteem, kuid imho on see tänapäeva tankide puhul täiesti elementaarne, mistõttu seda miskiks ilmaimeks küll pidada ei saa (ehkki just nii seda seal videos serveeriti).

Kogu selle update juures hämmastas mind tõsiasi, et L44 toru ei vahetatud L55 vastu.
Kasutaja avatar
man21
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas man21 »

Üks uhkustav video, ilmselt purjus dembli esituses. Kes venet tonksavad, tasub komme lugeda.
Aga taustamusa on klass - Kino.

http://www.youtube.com/watch?v=BpEeTuid ... rec_browse
Ela täiel rinnal ja kui kord kooled, siis ära kahetse elatud elu!
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Reklaamvideot ei ole pakkuda kuid üsna huvitava upgrade on Leo2A4-le teinud ka singapur L2-SG näol

Pilt

Pilt

Liikumas saab näha siit:
http://www.youtube.com/watch?v=KcLpb7Vv1LU

Muide, ühes foorumis sai singapuri sõjatööstuse kohta lugeda järgmist:

Kood: Vali kõik

Singapore Leopard 2 tank EVO upgrade

Indeed, but most important is that their weapons industry is so damn advanced. Their weapons industry is more advanced that many mutch populous countries.

Actually it took us many years since independence to have such results for a tiny country with no natural resources. We have our humble beginnings by licensed-building weapons such as the M16, local version is named M16S1. Also did upgrading of 2nd-hand (sometimes close to scrap eg AMX-13) weapon systems eg A4 Skyhawk fighter-bombers & AMX-13 tanks. The military technology know-how isn't gained overnight.

All of the above mentioned have been retired or soon to be. This signals that we as a Army and country have transitioned into a new era.

MOTT
Kasutaja avatar
Qtec
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Qtec »

Siia veel lisada, et Singapuri suurim tööandja inseneridele on Singapuri kaitseministeerium...

Alustasid nad selles vallas 3-est mehest koosneva meeskonnaga 1971 aastal.
Tiam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tiam »

Kilo Tango kirjutas:
Reklaamvideot ei ole pakkuda kuid üsna huvitava upgrade on Leo2A4-le teinud ka singapur L2-SG näol

Pilt

Pilt

Liikumas saab näha siit:
http://www.youtube.com/watch?v=KcLpb7Vv1LU

Minu teada ei muudeta ka L2-SG upgradega suurtükki L44 kaliibrilt L55i. Muusosas on tgemist suht suures osas lihtsalt Terrexi ja Bionix-i elektrooniliste süsteemide (battlefield management, sensorid) ületõstmine + uus soomus. Seega võiks siingi ju hinnangu anda:
Kilo Tango kirjutas: Nii ja naa.............
Kogu selle update juures hämmastas mind tõsiasi, et L44 toru ei vahetatud L55 vastu.
Seda enam, et minu otingud Internetis näitasid, et hunter killer süsteemi L2-SG upgrade (VIST) ei sisalda. See toonitab veelgi (vähemalt minu silmis) tommy välja toodud upgrade uudsust. Tegelikult on see ju loogiline ka vaadates Türgi enda ambitsioonikat uue gen tanki projekti- tehnilist baasi peaks ju jaguma. Vähemalt selle taustal on tegemist lahjema asjaga kui türklaste pakutu (ka neil on L55 upgrade in future sees).

Täpsemalt siis täiendusena/toetusena minu punktidele:
1) They will retain the L44 120mm gun for the time being while retaining the possbility of upgrading them to the L55 gun in future. SAF feels that the L44 will be more than adequate currently given our own threat scenarios. Instead, the SAF will leverage on new versatile kinetic energy and multiple purpose ammunition(advanced kinetic energy rounds and programmable fuze, multi-purpose rounds) to hit and kill targets.

2) New network-centric Battlefield management system to be installed so that the Leos are linked to the SAF`s over-arching battle network.(Already known)- suht üks ühele üle tõstetud Bionixi ja Terrexi pealt, tootjaks peaks olema ST Kinetics

3) New "data-bus" system for better connectivity(SAF`s UAVs and other network centric systems)- suht üks ühele üle tõstetud Bionixi ja Terrexi pealt

4) New Auxilliary Power Unit for better sustainability and power

5) New fire control system for enhanced lethality- aga nagu mina aru sain mitte hunter killer süsteem

6) New armour modules "all-round" for better protection;hence new look

7) New running gear to cater for new weight growth due to new armour; im guessing it will probably be in the range of 60-65 tons.- sama kaaluklass ju nagu türklastel

Kui ma peaks Eesti tulevasi Leo2-id upgradema ma läheks seda teed, et ostaks sisse K2 torni. Korealased on öelnud, et müüvad oma uue tanki allsüsteeme ka eraldi ning kui vaja on enam neist retrofittina ka vanematele masinatele. [OK! Vb ulme, aga seda nad ise on reklaaminud]. Ma arvan, et türgi elektroonika upgrade + torni lisasoomus + L55 osta Rheinmetallilt tuleb sama kallis kui see komplektne torn sisse osta. Korea peaks olema väga konkurentsivõimeliste hindadega relvastuse tootja (enam vähem sama klassiga Puma ja K21 hinnavahe on meeletu- 7 milj € vs 2.6milj $).
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Tiam kirjutas:
Korea peaks olema väga konkurentsivõimeliste hindadega relvastuse tootja (enam vähem sama klassiga Puma ja K21 hinnavahe on meeletu- 7 milj € vs 2.6milj $).
LK uus tank oli kuni Jaapani uue tankini maailma kalleim MBT.

Mis puutub Hunter-killerisse, siis ma ei ole küll selle ala spetsialist, kuid minu teada sisaldavad kõik moodsad tulejuhtimissüsteemid seda komponenti.

Ma ei toonud seda Singapuri lahendust välja mitte selleks, et miskit järjekordset ostupalavikku tekitada. Pigem selleks, et viidata väga väikese riigi võimele üsna arvestatavat militaartehnikat kokku panna ning tõsiasjale, et alustati lihtsa litsentseeritud relvastuse tootmisega.
Kasutaja avatar
swatest
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas swatest »

mis te arvate mis ajal võib Eestis tanke näha, just meie endi omasid. kas kaitseväe arnegukava lõpus (2018) või varem?
Tiam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tiam »

Kilo Tango kirjutas: LK uus tank oli kuni Jaapani uue tankini maailma kalleim MBT.
Ja see maailma kallima MTB jutt ei vasta kohe üldse tõele- see 8.3 milli oli katseseeria hind. Esimese masstootmisesse antud batchi hind on ju 6milj USD ümber ning peaks K1 toetudes järgmiste seeriatega veelgi langema. SEEGA ODAVAM KUI LEO2- Leo 2A6 viimaste seeriate hinnad on olnud 5.85MILJ USD ja LEOPARD 2E/2A7 erinevatel andmetel 7-8.6 miljoni EUR ehk ca 10 miljoni USD ümber. Ka Abrams M1A2 6.23MILJ USD hind on kallim kui K2 oma

Kui nii võtta siis tekibki küsimus, mis riigid üldse enam maailmas tanke massiliselt toodavad: Hiina, Venema???, India (T-90 toodetakse kohalikult suures osas), L-Korea ja ?????.

Nagu ma olen aru saanud, siis K21 ja K2 tulejuhtimissüsteemid on paljuski jagatud ja sama firma poolt toodetud (Samsung). Seega ei tohiks see nii kallis midagi olla. K2 teeb kalliks tema uuenduslik vedrustus, seni enim tankidest komposiitmaterjale kasutav soomus, kusjuures kasutatakse klaasplasti ja alumiiniumoksiidkeraamika maatriksit, mis peaks parandama multi hit kaitse võimekust, tema suhteline stealth ja arendatud uus kõrge rpm diiselmootor (4000 vs Leo2 2400, dimensioonid 2x väiksemad kui näiteks Leo2 diiselmootoril, mis korvatakse kõrgema rpmi kasutamisega). Autoloader on ka arvatavasti kallis, aga minu hinnangul mõttekas investeering. Seega ma jään ikkagi selle juurde, et sisse osta see terviktorn. K2 torn peaks Leo2 suht kõrget siluetti ju madalamale ka tooma. Alusvanker peaks ju Leo2 suhteliselt lollikindel olema ning siin peituvad ka põhilised logistikas kuluvad sõlmed, vaevalt et tavaekspluatatsiooni käigus elektroonilisis süsteemi pidevalt vahetama peab või tornisoomust ja relvi uute vastu asendama peab.

Minu vaimustus K2 vastu põhineb sellel, et kui USA ja Korea sõjaväelased esimest korda koos õppelaskmistel / manöövritel K2 kasutasid siis mitmed USA Abramsi peal teeninud mhed ütlesid, et K2 fire control süsteemid ja sensorid on klass kõrgemal tasemel kui M1A2 SEP omad (eriti oldi vaimustuses saavutatud tule täpsusest ja kiirusest), mida omakorda ju peetakse selles osas paremaks kui Leopard 2A6-t.

Aga mis siin targutada ja unistada.... ennem võiks kas või originaalspetsifikatsioonis Leo 2A4d ära ostetud saada. Hetkel ei ole ju meil midagi. Isegi mitte sellist "high teki" nagu algeline remote controlled weapons station ratassoomukitele.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

swatest kirjutas:mis te arvate mis ajal võib Eestis tanke näha, just meie endi omasid. kas kaitseväe arnegukava lõpus (2018) või varem?
Ilmselt need, kes teavad, vaikivad. Igatahes miskit paistab susisevat. Viimasel reklaambanneril, millega mehi Kaitseväkke tööle kutsuti, oli igatahes tank pandud lauseid välja paugutama. Mitte, et sellest kaugeleulatuvaid järeldusi teha võiks aga siiski...
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Tiam kirjutas:
Kilo Tango kirjutas: LK uus tank oli kuni Jaapani uue tankini maailma kalleim MBT.
Ja see maailma kallima MTB jutt ei vasta kohe üldse tõele- see 8.3 milli oli katseseeria hind. Esimese masstootmisesse antud batchi hind on ju 6milj USD ümber ning peaks K1 toetudes järgmiste seeriatega veelgi langema. SEEGA ODAVAM KUI LEO2- Leo 2A6 viimaste seeriate hinnad on olnud 5.85MILJ USD ja LEOPARD 2E/2A7 erinevatel andmetel 7-8.6 miljoni EUR ehk ca 10 miljoni USD ümber. Ka Abrams M1A2 6.23MILJ USD hind on kallim kui K2 oma

Kui nii võtta siis tekibki küsimus, mis riigid üldse enam maailmas tanke massiliselt toodavad: Hiina, Venema???, India (T-90 toodetakse kohalikult suures osas), L-Korea ja ?????.

Nagu ma olen aru saanud, siis K21 ja K2 tulejuhtimissüsteemid on paljuski jagatud ja sama firma poolt toodetud (Samsung). Seega ei tohiks see nii kallis midagi olla. K2 teeb kalliks tema uuenduslik vedrustus, seni enim tankidest komposiitmaterjale kasutav soomus, kusjuures kasutatakse klaasplasti ja alumiiniumoksiidkeraamika maatriksit, mis peaks parandama multi hit kaitse võimekust, tema suhteline stealth ja arendatud uus kõrge rpm diiselmootor (4000 vs Leo2 2400, dimensioonid 2x väiksemad kui näiteks Leo2 diiselmootoril, mis korvatakse kõrgema rpmi kasutamisega). Autoloader on ka arvatavasti kallis, aga minu hinnangul mõttekas investeering. Seega ma jään ikkagi selle juurde, et sisse osta see terviktorn. K2 torn peaks Leo2 suht kõrget siluetti ju madalamale ka tooma. Alusvanker peaks ju Leo2 suhteliselt lollikindel olema ning siin peituvad ka põhilised logistikas kuluvad sõlmed, vaevalt et tavaekspluatatsiooni käigus elektroonilisis süsteemi pidevalt vahetama peab või tornisoomust ja relvi uute vastu asendama peab.

Minu vaimustus K2 vastu põhineb sellel, et kui USA ja Korea sõjaväelased esimest korda koos õppelaskmistel / manöövritel K2 kasutasid siis mitmed USA Abramsi peal teeninud mhed ütlesid, et K2 fire control süsteemid ja sensorid on klass kõrgemal tasemel kui M1A2 SEP omad (eriti oldi vaimustuses saavutatud tule täpsusest ja kiirusest), mida omakorda ju peetakse selles osas paremaks kui Leopard 2A6-t.

Aga mis siin targutada ja unistada.... ennem võiks kas või originaalspetsifikatsioonis Leo 2A4d ära ostetud saada. Hetkel ei ole ju meil midagi. Isegi mitte sellist "high teki" nagu algeline remote controlled weapons station ratassoomukitele.
Hinnadünaamikat tõesti ei teadnud. Mäletasin numbreid varasematest aegadest, et masin jäi $10 mil alla. Aga tore kui asjad on soodsamaks läinud.

Tehnilise võimekuse kontekstis ei pea mulle Korea ja Jaapani tanke müüma. Senine mulje on jäänud selline, et mõlemad on maailma tipud.

Tõsiasi on muidugi see, et suurtel lääneriikidel pole viimasel kahel aastakümnel olnud põhjust täiesti uusi tanke välja arendada. Pigem on putitatud vanu platvorme. Tõsi, sellega on kaasnenud ohjeldamatu massi kasvamine, mis toob varem või hiljem kaasa vajaduse uue alusvankri järele, kuid esialgu ei toimu midagi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline