Tavaline värk jusoesilm kirjutas:Me arutasime siin, mis on VGr ülesanne, taktika, relvad, varustus, väljaõpe jne. Ja kuhu me jõudsime?
Brigaad ei harjuta kokku!

Nimeliselt on brigaade jah üks, nimeliselt. Lõbusaid emotikone kutsus minu puhul aga esile mitte kokkuharjutamise idee vaid teemast kõrvalekaldumine.kaur3 kirjutas:soesilm, TTA, nüüd on siis lõpuks selgunud, et VG'd üle Eesti peavad tegutsema kusagil brigaadi "rinde" vahetus läheduses vastase "tagalas", kus nad viimast siis kulutavad. Nüüd tuleb välja, et neid brigaade on hetkel üks, soesilm näeb juba viite ja see, et 1 brigaad peaks kokku harjutama, kutsub teis esile lõbusaid emotikone. VG, mis on reaalselt olemas, peavad kokku harjutama tegutsemiseks brigaadide tagalas, mis eksisteerivad kaitseringkondade meeste peades ja paberites? soesilm, kas on eetiline rääkide reaalsetele meestele virtuaalsetest meestest? "lask, lask, valang!"
Mitte vabakütid.soesilm kirjutas:Juhani - kogemustega selgeltnägija. Teab täpselt VA tegevust, näeb II maailmasõja põhimõtete võimalikkust ainult Suur-Tallinna kaitsmisel, ülejäänud Eesti tuleks katta hästivarustatud nupumeestest vabaküttidega.
Ma ise kujutan võimalikku sõjapilti, mis nii laiaulatusliku kui ka kukutusrünnaku vastu, muutub üsna kiirelt Jüriöö ülestõusuks. Sellel korral tuleks ka Viiburi foogt lõpuks appiKaur3 - liberaal. Arvab, et harjumuspäraselt hakkama ei saa, sõjaline kaitse peab oluliselt erinema nn kurnamissõjast ja kandma endas Eesti aktsendiga manööversõja parimaid põhimõtteid.
Mina räägin sellisest kurnamissõjast, et igas Eestimaa maakonnas on üksused, mis suudavad ära rappida üsna suure tüki vastase kolonnist ja mille tulemusel ta ära "kustub". Praegu tahetakse ehitada linnust, mis asub kusagil ühes Eesti punktis. See ei ole ju manööversõda!!!Kaur3 - liberaal. Arvab, et harjumuspäraselt hakkama ei saa, sõjaline kaitse peab oluliselt erinema nn kurnamissõjast ja kandma endas Eesti aktsendiga manööversõja parimaid põhimõtteid.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist