Õhtulehest selline seletav tsitaat...
"Ega veel ole teada, kas asi üldse käima läheb, aga kuna oleme Baltimaade suurim detektorite maaletooja, siis tahaks seda hobi tutvustada ja propageerida seaduslikke võimalusi sellega tegelemiseks," viitab Aare soovile ühitada äri ja hobi.
Mul on ammu juba peas mõlkunud idee, et tuleks kuidagi muruniitmine EV kuulutada koledamal kombel ohtlikuks ja vastikuks tegevuseks. Mõelge ise, millist pöördumatut kahju tehakse selle käigus taimedele, mh, ah? Ja putukad, kes otsa saavad...ühekorra jäi isegi rumal hiir mul muruniitja tera alla...sestap tuleks luua lobbygrupp parlamenti, kes karmi karistuse ähvardusel keelaks ära muruniitmise kui sellise. Ainumased, kest muru niita tohivad, peavad minu juures koolituse läbima. mis poleks üldse kallis, ainult paartuhat krooni. Ja uuest aastast läheks see numbriliselt ju ka kordi väiksemaks. Koolituse läbinu sooritaks eksami (Sic!! Riigilõiv 578 krooni ja kuna enamus eksamit esimesel korral ei läbi- ikkahi muruniitmine , a ne h..i sobatšii- , võib selle summa riigitulude hüvanguks kohe kahe või molmega korrutada) ja võikski asuda sirge seljaga muru niitma. Loomulikult tuleks igal niitekorral kaasata sotsiaalse sidususe ekspert-konsultant, kelle töötunni hind seal 200-400 eegu vahel ja mille loomulikult niitja kinni maksab- tema hobi ju ikkagi. Ja kõik on rahul. Hobikorras niitmine on vabatahtlik, koera asukoha krundil leiate ju katuselt rohulatvade liikumise järgi kah kätte, ämm aga võikski padrikusse kadunuks jääda...aga ei jää, sunnik. Vanaaja inimesena võtab ilmselt kuurist vikati välja otsida. (Mõttekoht- kas vikatiga vehkimine on ikka muruniitmine või läheb heinateo alla??? See punkt vajab veel viimistlemist...) Ja loomulikult vajavad kõik sedalaadi ettevõtmised korduskoolitust vähemalt iga kahe aasta takka- pole kallis, mingi poolteisttuhat eeku oma hobi huvides poleks ju asjaks arvata.
Vaat selline äriidee siis...Ah jaa, et see muruniitmine nii karm tegevus on, siis OLEKS ÄÄRMISELT SOOVITATAV(seda arvestatakse niitmislitsentsi väljastamisel kindlasti) viia niitmine läbi minu firma poolt maaletoodava muruniidukiga...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...