Ma liitusin KLga juba nii ammu, et ei mäletagi enam täpselt millal ja mismoodi

. Ei mäleta, et oleks mingeid pidureid olnud väljaõppes osalemiseks, aga siis olid ka ajad pisut teised, meeste entusiasm ja tehatahtmine oli suurem, elu polnud veel nii kiire ja bürokraatia nii vohav. Kirjutasin avalduse, ja kuna õppustel osalemist miski ei takistanud (väljaõpe oli olemas, õppustele anti õpperühma relv, sest see polnud kellelegi kinnitatud), siis polnud mul endal ka vaja midagi torkida. Mingil hetkel anti teada, et liikmepilet on valmis ja võib staapi järele minna. Uue kiletatud pileti eest pidi veel staabis kas 5 või 10 eek tasuma

, ei mäleta enam täpselt. Üks reibas taat, kes võis vabalt sõjaveteran olla, ulatas pileti ja soovis edu ning oligi kõik! Hiljem, bürokraatia arenedes on hakatud siis tagantjärgi "lünki täitma": millal ja kus SBK läbitud, millal relvaatesteerimine tehtud, mis kursustel käinud jne. Kui Galil ja MG 3 KLi jõudsid tuli uuesti relvaatesteerimine sooritada. Neid üritusi ei korraldatud liiga tihti, seetõttu oli seal põrumine valus teema, sest enam ei lubatud ilma pos. atesteerimiseta õppustele. Mulle tundub, et tänasel päeval on BÕK selleks pudelikaelaks, millesse paljud uued tullatahtjad takerduvad. Seda korraldatakse 1-2 korda aastas ja kui satud vahepealsel ajal liituma, siis tulebki kuude kaupa oodata ilma mingite uudisteta.