Punaarmee memoriaalid Budapestis, Berliinis ja Viinis

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Punaarmee memoriaalid Budapestis, Berliinis ja Viinis

Postitus Postitas Sasha »

BERLIIN:

Pilt

teised fotod

VIIN:

Pilt

suurendatult alusel olev tekst
sõduri kuju suurendatult

BUDAPEST:

Pilt

Toon need pildid noorematele foorumlastele illustreerimiseks, kuidas näevad välja teistes Euroopa linnades Punaarmee memoriaalid, kuskohas paigutatud, mis sümboolikaga "kaunistatud" ja mis seisukorras neid hoitakse munitsipaalvõimude poolt.

P.S. Mul on siiralt meeldiv näha, kuidas enamusele meie foorumlastest jätkunud mõistust rahulikult reageerida tänastele sündmustele ja hoiduda osalemisest lapsikutes sõnasõdades.
Kasutaja avatar
Takishi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Takishi »

Parandaks 'lapsikud sõnavõtud' eesmärgituteks sõnavõttudeks. Kui on ette teada, et tulemus puudub, siis muutub ju kogu vaidlus eesmärgituks.
Muide ma olen Viini ja Budapesti memoriaalide juures olnud ja kordagi ei tekkinud tunnet, et seda olustikku võiks kasvõi kuidagigi Eestiga võrrelda, pigem võrdleks ma Viini memoriaali näiteks sellega :

Pilt
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Ei ole tal aimu, muidu ta sellist solvavat teemat ei räägiks.
Uudistest vaadates sai taas näha, et sellest pole aimu suuremal osal muulastel. Aetakse mingit vabastamise iba. Müstika küll, kuhu selline integreerumispoliitika on viinud. Mul sõbral olid just 2 Soome kamraadi külas kui uudiseid nägid. Sommid vaatasid ka suu lahti, kuidas meil siin selline korralagedus on maal. Ütlesid kohe, et kui Helsinkis või Soome ükskõik mis linnas vasja nõnda märatsenuks ja üritanuks Soome rahvuslippu lörtsida, peksnuks sealne Politsei nad laiali. Riigis peab ikka selge olema, kes on peremees.

Nii häbiväärset päeva pole taas üle pikema aja Eestis olnud.
Jüri Liim ütles uudistes midagi väga õiget.
Kasutaja avatar
starkatter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas starkatter »

Toon need pildid noorematele foorumlastele illustreerimiseks, kuidas näevad välja teistes Euroopa linnades Punaarmee memoriaalid, kuskohas paigutatud, mis sümboolikaga "kaunistatud" ja mis seisukorras neid hoitakse munitsipaalvõimude poolt.

P.S. Mul on siiralt meeldiv näha, kuidas enamusele meie foorumlastest jätkunud mõistust rahulikult reageerida tänastele sündmustele ja hoiduda osalemisest lapsikutes sõnasõdades.

Berliinis on ka veel üks teine monument (see mis meile metallrubla pealtki tuttav,monument tundmatule vägistajale),see mida sa siin näitad on Liitlaste poolt püstitatud monument.See monument millest mina räägin,oleks vahepeal juba kokku kukkunud,nii "heas" olukorras oli teine.
Selle liitlaste poolt kingitud monumendi teeb eriti perversseks veel see et kogu see monumendi grupp on pööratud Strasse.Des.17.Juni poole mis selle monumendi grupi eest läbi läheb.Jääb selline mulje et uuesti tahetakse 17.juunist kui sümbolist tankidega üle sôita.
Mis aga üldiselt neisse monumentidesse seal puutub,siis see et need seal püsti on ei tähenda veel et kohalikele need meeldima peaksid.Berliinis on veel siiamaani alles kommunistide nimelised alleed ja platsid,aga kuna rahva arvamus sellistes küsimustes korda ei lähe,siis keegi ei kiirusta neid nimesi ka muutma.
"Ja kui kôik teisedki valed,mida partei oli kinnitanud,heaks kiideti-kui kôik lood olid ühesugused-pidi vale minema ajalukku ja muutuma tôeks."
George Orwell,1984
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sasha »

starkatter kirjutas:see mida sa siin näitad on Liitlaste poolt püstitatud monument.
Arusaamatuste vältimiseks: see, mida ma näitan, on NL poolt püstitatud monument. Avatud 11.11.1945, arhitekt insener-major Nikolai Sergijevski, skulptor insener-kapten Lev Kerbel. Aastatel 1945-1990 auvalves selle juures olid nõukogude sõdurid 133. eripataljonist. Vahtkonnale asumiseks tuli läbida ameeriklaste kontrollpunkt "Charlie" ning ameerika sõjapolitseinikute saatel minna briti sektorisse; hiljem, 80-dates, aga otse inglise sektorisse Bradenburi väravate juures oleva kontrollpunkti kaudu. Lisaks nõukogude auvalvele monument oli Lääne-Berliini politseinikute ja briti sõjapoltsei valve all.

7. novembril 1970 a. auvalves seisnud sõduri suunas avati tuld spordivintpüssist. Nõukogude sõdur Ivan Štšerbak sai raskelt haavata, tulistajat aga püüdsid kinni saksa politseinikud.

Teine tuntud monument Nõukogude sõduritele Berliinis asub Treptower Park'is, nimeks on "Sowjetisches Ehrenmal"; aastal 2005 kogu memoriaal oli täielikult renoveeritud ja praegu on ideaalses olukorras. Renoveeerimise käigus ei ole midagi muudetud, paigal jäi nii nõukogude sümboolika kui ka Stalini tsitaadid.

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar
harri13
Liige
Kontakt:

:o

Postitus Postitas harri13 »

WOW
Elagu Eesti Wabariik!
Peaasi et oleksime iseseisvad ja juhid oleks õiged!
Kasutaja avatar
starkatter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas starkatter »

Arusaamatuste vältimiseks: see, mida ma näitan, on NL poolt püstitatud monument. Avatud 11.11.1945, arhitekt insener-major Nikolai Sergijevski, skulptor insener-kapten Lev Kerbel. Aastatel 1945-1990 auvalves selle juures olid nõukogude sõdurid 133. eripataljonist.
Väga hea,järelikult pani mu Berliini sôber puusse.Nüüd olen jälle ühe fakti vôrra targem.Küll aga huvitab see kiirus millega NLiit selle monumendi püsti lôi lääne poolele.
Selline monument sobib sinna Berliini(samamoodi nagu Viini,Budapesti) sama hästi kui Enola Gay-d kujutav mälestusmärk Hiroshima kesklinna.
"Ja kui kôik teisedki valed,mida partei oli kinnitanud,heaks kiideti-kui kôik lood olid ühesugused-pidi vale minema ajalukku ja muutuma tôeks."
George Orwell,1984
Kasutaja avatar
harri13
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas harri13 »

Veel üks intsident (lugu pärit Frederick Taylori raamatust "Berliini Müür" Pegasus 2008):

17. august 1962 toimus Kontrollpunkt Charlie juures Peter Fechteri tragöödia. 18. august tõkestas Tiergartenisse suunduva Nõukogude bussi tee tohutu rahvamass ja neid hakati loopima kividega. NSVL ähvardas tule avada ja Lääne-Berliini politsei ajas rahva laiali. Kui meeleavaldused olid kestnud kolm järjestikust päeva, tõid britid appi sõjalise eskordi.
Elagu Eesti Wabariik!
Peaasi et oleksime iseseisvad ja juhid oleks õiged!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist