Wrangel kirjutas:Madis22 kirjutas: ... Millest see kümneid miljonid tunnis tuleb? ...
Oma isiklikust kogemusest. Ägedas lahingus kulub laskemoona umbes 1000 padrunit (edit iga isiku kohta tunnis). Mina eeldan Eesti kaitsmiseks vajalikuks isikooseisu arvuks kümneid tuhandeid. Korruta ise.

TTA ennem kui kirjutama asud loe mida ma kaudse-otsese sihtimise ja kauge-lähedase laskekauguse kohta kirjutasin. Mingi haige soov lihtsalt vaielda, mitte arutada asju. rahune maha.
1000 padrunit tunnis? See teeb, umm, umbes 16 lasku minutis, ehk umbes lask iga 3-4 sekundi kohta. Kust sellised kalkulatsioonid tulevad? Isegi kui me arvestame sisse kuulipildujad siis on see ikkagi üle mõistuse suur arv.
Jao peale tuleks siis hetkel, noh, ütleme ümmarguselt 10000 lasku tunnis, keskmine kuulipilduja suudab, arvestades ülekuumenemist, ümberlaadimist jms, hoida reaalset tempot 50 lasku minutis üle terve tunni. See teeb siis 3000 lasku tunnis (rohkem kui lahingkomplekt muideks) ja ülejäänule 9'le mehele jääb siis 7000 lasku tunnis, ignoreerime fakti et üks neist on jaoülem ja kuskil on veel võibolla mees kusti või muu TT toruga ning ka KP abi, kes vähem või üldse mitte ei lase oma relvast, ja jaotame selle 7000 siis kenasti 9 vahel ära. Saame arvuks 777 lasku mehe kohta tunnis (taaskord tunduvalt rohkem kui lahingkomplekt). See teeb siis peaegu 20kg laskemoona näkku, ilma salvede kaaluta. Hea küll, eesti mees on tugev, kannab ära, sõbrad veavad tagalast ka juurde. 777 lasku tunnis tähendab 13 lasku minutis ehk 4-5 sekundi tagant üks lask. See eeldab pidevalt positsioonil püsimist ja pidevat laskmist, ning pideva sihtmärgi nägemist. Oleks vaid võimalik niimoodi sõda pidada...
Ma lugesin su selgituse läbi küll, ja sellepärast ma kirjutasingi vastu, ära hakka jalgratast leiutama. Kui on kindel sõna kindla asja kohta siis pole mõtet kasutad teist (sarnast ja segadusttekitavat) sõna sama asja kohta. Ei ole erilist vahet kas kaudtuld lastakse 300m või 30km pealt, MP puhul ei ole isegi lennuajas väga ekstreemset vahet ning sita sihtimise korral võib ka hajuvus sarnane olla. Küll on aga vahe sihtimise viisis ja tule rakendamises. On väga lihtne, sihtur kas näeb või ei näe sihtmärki
Sinu leiutise puhul, aga, tekib küsimus, kustmaalt algab kaugtuli kustmaalt mitte. 100m? 1000m? Aga 1001m?