Minu esimene mudel - Churchill Crocodile

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
muhno
Liige
Kontakt:

Minu esimene mudel - Churchill Crocodile

Postitus Postitas muhno »

Tegu siis minu esimese mudeliga. Toodang on TAMIYA oma ja mõõtkavaks 1:35. Värvitud on ta pintsliga. Hetkel pole veel dekaale pealepannud kuna vaja ennem osta lakki.Mõned kohad on mudelil mustemaks hõrutud pintsliga . Täna sai poes käidud ja ostetud akrüülvärve ja millaski üritan mudelile väikse pesu teha. Edasiviiv kriitika on teretulnud. Pildid sai rõdul tehtud ja paistab et valgus polnud seal just kõige parem. Roomiku rooste on kuidagi ebanormaalne. Aga eks tulevikus proovin paremat kohta otsida pildistamiseks.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Tere tulemast kiiksuga inimeste sekka!

Ja tank pole üldsegi mitte halb - pigem vastupidi, väga hea. Ja pintsliga värvitud. Paar väikest soovitust siia on: kui pintsliga lased siis viimane kiht värvi tõmba vertikaalis, ja hiljem pesu ka. Kuna igasugune pask ja rooste voolavad ülevalt alla, siis õnnestub sul loomulikum mulje saavutada ning samas pintslijälgi peita. Dekaalid pane peale puhtale värvile, seejärel pesu ja siis tood servad ja kulumised drybrushiga välja. Rooste roomikutel näeb praegu pigem punase mulla moodi välja. Kusagil siin foorumis oli pikalt kirjas, kuidas roomikuid teha ja palju neil reaalselt roostet peal on - tegelikult nagu väga ei olegi. Muidu näeb praegu välja väga kena - esialgu vaatasingi, et tegemist on juba valmis mudeliga ja kui olnukski, poleks ka üldse viletsasti pannud.

Krokodill on muuseas tore loom, ise peaks ka mõne sellise plaani võtma.

Palju edu
Kristjan
xawa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas xawa »

Esimese mudeli kohta on lausa kiitust väärt. Tubli! Näha on jah et tegemist pintsli abil värvi pealekandmisega. Värvi v6iks veidi vedelamaks teha, siis ei jää nii sygavaid pintslit6mbeid masinale(ise olen vahel ka sellisel juhul veidi lahustiga yle pinseldanud enne kui värvikiht on j6udnud kuivada). Aga pole midagi öelda - lase aga edasi !
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Esimese pildi pealt vaadates tundub, et see loom laseb lapikute mürskudega - vaata suurtüki suudmepidur üle. Ja viimase pildi peal paistab, et suurtüki kõrval oleval kuulipritsil puudub hoopis mõte, kuna raud on seest täis. Vanemad olijad soovitavad raua otsa pisike õnarus süvistada ja siis see musta värviga ära täita - paistab nagu päris.
Haagisel on ka liialt palju valuvormi liitekohti näha, need tahaks veidi silumist saada.
Aga muidu on väga kobe elukas, kui aga tegemist lausa esimese loomaga, siis isegi väga super!
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
xawa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas xawa »

asjaajaja kirjutas:Esimese pildi pealt vaadates tundub, et see loom laseb lapikute mürskudega - vaata suurtüki suudmepidur üle. Ja viimase pildi peal paistab, et suurtüki kõrval oleval kuulipritsil puudub hoopis mõte, kuna raud on seest täis. Vanemad olijad soovitavad raua otsa pisike õnarus süvistada ja siis see musta värviga ära täita - paistab nagu päris.
Haagisel on ka liialt palju valuvormi liitekohti näha, need tahaks veidi silumist saada.
Aga muidu on väga kobe elukas, kui aga tegemist lausa esimese loomaga, siis isegi väga super!
Hea tähelepanek. Ise kasutan selliste väikeste aukude 'puurimiseks' sirgekspainutatud haakn6ela ja tulemasinat.
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

Jamh eeskõnelejad on juba kõik ära üelnud,polegi muud lisad kui ,et tore töö ja lase aga sama vaimus edasi :wink:
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
Kasutaja avatar
KASTNER
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KASTNER »

Väga hästi tehtud esimese mudeli kohta!
Minu esimene mudel ei näinud pooltki nii hea välja :cry: ja ma isegi ei teadnud, et mudeleid lakitakse ja selline asi nagu pesu ka veel on, järelikult sa oled nii mõndagi uurinud! :D
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Siin on tõepoolest juba peaaegu kõik ära öeldud, eriti head on pintsliga värvimise juures vaoinas'e poolt soovitatud võtted - tema pintsliga värvitud Panzer III poleks osanud pintslitööks pidadagi...

Aga veidi veel - tumeda pesulahusega toonimine tuleb kindlasti kasuks, toob detailid esile, nii et ära seda tegemata jäta! Lisaks juba märkimist leidnud torude õõnestamisele peaks veidi ka tankiperiskoope näppima, need on pealt lahtised, mistõttu on prismade esipinnad näha. Ja neid on päris palju, kui nad oleksid läbipaistvad, nagu uuematel mudelitel, oleks kõik palju lihtsam, aga antud juhul võiks prismade esipinnad katta tumeda sinkjasmusta värviga ning need pärast kuivamist läikiva lakiga üle käia. Ega see kes-teab-mis "ehtne" ei tule, aga igatahes parem, kui praegune roheline ja kuna neid on palju, siis saab tank märgatavalt "erksust" juurde. Roomikute roostepuna võiksid samuti tumeda pesuga üle teha, külgedel olevad varu jupid mustaga, "käigus olevad" lahja tumepruuniga, see mahendaks tulemust üksjagu.
Summutil pole vigagi, värske summ oligi alguses sihuke roosakas, siin piltidel on kah päris värske masina oma, värv pole veel õieti pealt maha põleda jõudnudki: http://www.ambbrescia.com/photofile/Vei ... 1%2028.jpg
http://www.ambbrescia.com/photofile/Vei ... 1%2023.jpg
Ainus mis silma riivab, on poolte ühendamise jälg - reaalse Kroku summil oli see koht kenasti sile.

Muidu on tulemus esimese mudeli kohta vägagi hea!

Urmas.
muhno
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas muhno »

Tänud positiivse kriitika eest.

Eks ma nüüd lähiajal üritan hakata vigu parandama. Pilte tehes nägin isegi et suurtüki ots on vähe mööda. Selle ma puurin millaski õigeks. Riistapuud selleks täitsa olemas.
Dekaalide panek seisab hetkel laki taga. Oleks vaja erinevaid lakke osta nagu siin foorumis on teemadest välja tulnud aga probleem selles et ise elan pärnus ja siin nagu raske saada mudeli lakke. Hea et üldse mudeleidki saab. Õnneks on üks mänguasjade pood kust saab kohapealt osta ja tellida kui vaja. Aga sellegipoolest pahtlitest ja lakkidest võib seal unistada. Värve sealt saab .Revelli toodang neil. Tahaks millaski kullosse minna aga see ju ainult nädala sees lahti ja siis ma tööl ja polegi võimalik vajalikku kraami mudelile osta.
Tankiperiskoope üritan ka täiustada. Kui rääkida nüüd roomikutest siis seal sai kasutatud revelli värvi rust. Eks see pilt moonutas üksjagu seda värvust . Pole leidnud veel õiget kohta kodus kus pilte teha et valgus oleks õige ja taust normaalne.
Sai käidud ndv ka kunstipoes ja ostetud musta ja rohelist akrüülvärvi ja mõned hõbedased pliiatsid roomikute jaoks. Ma natuke kardan seda pesu asja. ei taha mudelit sellega perse keerata.
fossiil
Liige
Kontakt:

Eks nende materjalide hankimisega on nagu on, aga oled sa Kullosse helistanud? Tean et sealne rahvas on kaupa vajaduse korral ka cargobussiga soovijatele saatnud, nii et küsi igaks juhuks järgi, juhul kui sul veel Kullo telefoni ei ole siis nummer on siin: 6 503 566.
Kui kunstipoes käid, vaata ka suurte värviliste paberite poole, ise kasutan sarnasest poest ostetud helehalli paksemat paberit taustaks. Lisaks tuleb vaadata miski alus, mille püstise serva külge saad ühe ääre pesupulkadega kinni panna, nii et paber läheb pehme kumerusega vertikaalist horisontaali üle. Ning ongi taustaga asi ühel pool, sätid selle akna alla või rõdule ja plõksima.
Pesu kardavad alguses kõik (tavalised mudeliehitajad, mitte supermanid), mina samuti :wink: Aga esimese pesu jaoks võta alguses mõni ripakile jäänud suurem tükk ja värvi see samuti nagu tank. Selle peal proovidki pesu ära ja mudeli kallale asudes on enamus hirmust juba kuhugi kadunud :wink: Samuti sobib katsetamiseks mõni vana, täiega peeti läinud mudel.
Nii et edasi, Kentuki poisid!

Urmas.
oovalvur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oovalvur »

Mul on peaaegu sama mudel (Ainult mõõtkavas1/72) ja miski pärast otsustasin too värvida muda värviga(öösel :) ), sest kusagilt nagu tuli meelde et värvilises dokk filmis nägin Churchilli just selle muda värviga...
Nüüd on aga kõik Churchillid mida näen rohelised?!

Kas ma panin värviga väga mööda? :roll:
fossiil
Liige
Kontakt:

Selles värvilises dok. filmis oli Churchill ilmselt siiski pronksikarva tumeroheline, ent arvatavasti tugevalt pleekinud ning hullumoodi tomune-porine. Seega põhimõteliselt peaks ta (uuest peast või suht puhtana) ikkagi rohekas olema.
oovalvur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oovalvur »

Mh. :wall: ikkagi panin valesti, on sedamõtet nüüd uuesti üle värvida või jätan selliseks?
fossiil
Liige
Kontakt:

Jäta parem selliseks, pärastpoole hea enda arengut jälgida.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist