Ilu on vaataja silmades....

Märgid, medalid, ordenid, embleemid, mis tahes muud märgid, mis Sinu vormile ei teki iseenesest... Nendega seonduvad dokumendid. Muud sõjaväeteenistuse ja lahinguautasud.
Kasutaja avatar
TigeSiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TigeSiil »

medal kirjutas:Minu subjektiivne arvamus on, et igaltpoolt tähenduse otsimine on tühi töö.
Võib vabalt nii olla, lihtsalt eeldasin, et äkki on miski taust sellisel muutumisel.
VAATA SAADAOLEVAT NÄNNI KA SIIT: http://album.ee/album/289244/50103302
Kasutaja avatar
Noor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Noor »

medal kirjutas:Minu subjektiivne arvamus on, et igaltpoolt tähenduse otsimine on tühi töö.
Minu tagasihoidlik aravmus jällegi on, et paljudel vanematel autasudel on paljudel detailidel siiski mingi (taga)mõte olnud (mida ei saa suures osas öelda tänapäevaste kohta).
Olles ise alles algaja, on päris huvitav üritada neid seoseid ning põhjuseid leida ning tundma õppida. Niisama kogumise mõttes võib ju asju karpi aina lisada aga, et neid ka paremini mõista, selleks vist ei piisa ainult kuivast infost, nimest, jne. :roll:

Tagasi tulles Prantsuse Auleegioni juurde - ei oska täpselt öelda milleks Prantslased viieharulist autasu armastavad (sammuti Britid), kuid eks seal kuskil oli oma mõte sees... eks püüan järgi uurida :wink:
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Kasutaja avatar
Noor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Noor »

Tagasi Prantsuse ordeni juurde. :lol:

Küsisin infot Prantsuse kogujalt ning vastus viieharulise ordeni saamisloos on tavalisem, kui arvata oskasin. Samas aitab mõista väga hästi olukorda antud ajahetkel;

Kuna varajasematel kuninglikel autasudel oli neli haru, siis Napoleoni poolt tellitud uus vabariigi autasu pidi erinema varajasematest, et mitte näida jätkuvalt revolutsiooniliselt meelestatud rahvale, lihtsalt uue monarhina. Samas sõjaväes olid vanemad ordenid sinnani popid, seepärast pidi Napoleon olema üsna ettevaatlik ning arvestama paljude aspektidega. Seepärast osad detailid/sümbolid võeti üle vanematelt traditsioonilistelt autasudelt ning samas lisati lisa haru, et orden näiks millegi täiesti uuena.

Ah jaa, Auleegioni orden on disainitud kuulsa Prantsuse kunstniku Jacques-Louis David'i (1748 – 1825) poolt.
Kasutaja avatar
Noor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Noor »

Suurbritannia Briti Impeeriumi Orden M.B.E (Member of the Order of the British Empire) I tüüp

Üks levinud Suurbritannia autasu, mis loodi kuningas George V poolt 4 juuni 1917.
Uue ordeniga sooviti autasustada neid inimesi, kellel oli teeneid I Maailmasõjas riigi ees, kuid kellele ei saanud annetada varem kasutusel olevaid autasusid, kuna nad olid statuudi järgi mõeldud kas siis kõrgematele ohvitseridele või siis kuninglikesse suguvõsadesse kuulunud inimestele. Selles suhtes võib Briti Impeeriumi Ordenit nimetada sammuti üheks uuema aja modernseks autasuks (eriti traditsioonilises Suurbritannias).
1918 aastal jagati orden kahte divisioni – sõjaline ning tsiviil. Erinevus toodi sisse ainult lindiga;

Pilt

Uus muudatus tuli 1935, kui lindi värvus muudeti roosaks (!), hallide triipudega.

Teostuselt Liilia risti tüüpi disainiga hõbedast orden.
Minu oma on valmistatud 1919 aastal juveliir Sebastian Henry Garrarde töökojas, Garrard & Co Ltd) Londonis.

Pilt
Kasutaja avatar
Noor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Noor »

Belgia Tsiviil-autasu (Décoration Civique) Pikaajalise Teenistuse Eest

Loodud 21 juuli 1867, minu oma peaks olema perioodist 1909-1934 (kuningas Albert I). Annetati kõrgematele ametnikele 25 aastase teenistuse eest. Madalamad teenistujad said 25 aasta eest medali.

Kena ja austusväärse ajalooga orden. Ei ole seda jagatud ka liialt palju, et muutuks massiliseks, nagu mõned teised madalmaade autasud.

Pilt
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krijgsvolk »

Sain mahti läbi hüpata ja lugeda: tänud kamraad Noor!
Nüüd selle Auleegioni Ordeni 5.haru sünnilugu kah arusaadav.
Tõsi ta on: seletus ju tõepoolest lihtsam kui arvata, ma mõtlesin jah, esialgu, et sellel mingi fundamentalistlikum tähendus aga ei.
Kasutaja avatar
Noor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Noor »

Tänud!~

Siin veel Auleegioni orden 3ndast vabariigist, 1871-1951 (Ordre Royal, Imperial et National de la Legion d'Honneur, chevalier)

Taustaks:

- Prantsuse-Preisi sõja medal vabatahtliku pandlaga 1870-1871 (Médaille de 1870-1871)
- Koloniaalmedal Tokin pandlaga 1893-1898 (Médaille Coloniale)
- Sõjarist 1914-1918 (Croix de Guerre)

Pilt
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Minu absoluutne lemmik 8)
Manused
LOODUSKAITSEMÄRK I järk.jpg
Viimati muutis OveT., 23 Aug, 2014 5:51, muudetud 1 kord kokku.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
Noor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Noor »

Väga kena Ove... ehk harid veidi ning annad andeks EW märkide osas valitseva pimeduse - millega on tegu? :dont_know:
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Noor kirjutas:Väga kena Ove... ehk harid veidi ning annad andeks EW märkide osas valitseva pimeduse - millega on tegu? :dont_know:

Looduskaitsemärgi 1. järk.
Looduskaitsemärk oli kolmejärguline Eesti teenetemärk, mida annetati loodushoiu alaste teenete eest.
Looduskaitsemärk asutati Vabariigi Presidendi poolt 27. veebruaril 1940 ja seda annetati ainult üks kord (23 tk.), sama aasta 1. mail, Loodushoiu Nõukogu otsuse alusel. Kaks looduskaitsemärki määrati sama aasta 20. juunil, kuid neid ei antud tõenäoliselt kätte.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krijgsvolk »

Seekord pean kamraad Ove T.-d tänama teadmiste eest: pole samuti mitte isegi kuulnud, et sellise eluala puhul mingi teenetemärk olemas oli!
Kusjuures huvitava ja originaalse kujundusega.
Väga huvitav, ma ootan põnevusega, ehk tuleb EW ajast veel midagi mulle tundmatut välja.
Kasutaja avatar
kanakukk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kanakukk »

Muammar al-Gaddafi kannab minu meelest täitsa ilusaid aumärke. Aga oma silm on kuningas (kahju muidugi, et lähemalt ei ole näha): http://g.delfi.ee/images/pix/900x585/1d ... 63406b.jpg
"Me oleme nii lootusetult inimpalge minetanud, et igapäevase kasina leivapalukese pärast anname ära kõik: põhimõtted, oma hinge – kõik võimalused tulevastele põlvedele, et mitte ainult ohustada oma ebakindlat eksistentsi." A. I. Solženitsõn
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

kanakukk kirjutas:Muammar al-Gaddafi kannab minu meelest täitsa ilusaid aumärke. Aga oma silm on kuningas (kahju muidugi, et lähemalt ei ole näha): http://g.delfi.ee/images/pix/900x585/1d ... 63406b.jpg

Vot ei ole nõus - ei ole ilusad.
Võrdlemisi prostad, maitsetud ja primitiivsed märgid on - niisama mõttetud, nagu see värvitud tobe operetiahv ise :lol: :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
TigeSiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TigeSiil »

Borja kirjutas:
kanakukk kirjutas:Muammar al-Gaddafi kannab minu meelest täitsa ilusaid aumärke. Aga oma silm on kuningas (kahju muidugi, et lähemalt ei ole näha): http://g.delfi.ee/images/pix/900x585/1d ... 63406b.jpg

Vot ei ole nõus - ei ole ilusad.
Võrdlemisi prostad, maitsetud ja primitiivsed märgid on - niisama mõttetud, nagu see värvitud tobe operetiahv ise :lol: :lol:
Tunduvad jah sellised alumiiniumist või plastmassist olevat nagu meil lihtsamate spordivõistluste medalid vms :D No ja kui need Maradonale rinda panna, siis saabki taolise selli pildi :write:
VAATA SAADAOLEVAT NÄNNI KA SIIT: http://album.ee/album/289244/50103302
Reserv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Reserv »

Looduskaitsemärgi 1. järk.

Kui 1. järk, kas Konstantin Pätsile kuulunud eksemplar?
Ich bin kein Soldat. Ich bin ein Reservist.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline