KL ei oma täna võimekust efektiivselt astuda suhteliselt kiirelt vastu meie riiki okupeerida üritavale vastasele.
täna me saame õppida, kuidas suhteliselt kiirelt koguneda, kuidas teostada kiirelt raidtõke, rajada pettemiinivälju, õppida väikeste gruppidega vastast eksitama, kuidas Gustavit rootsi raamil seljas tassida, kuidas lõhata, kuidas oma relvad hoida töökorras, kuidas metsas elada.
täna me saaksime kõrgema taseme tahte olemasolul valmistada peidikuid, varuda distantslõhkeseameid,lõhkeainet jne.
kui minul oleks täna kodus AK-4 punatäpiga või hensoldtiga varustatud, ja samuti naabrimehel, ja meil oleks ka moon kodus, ja peidikus veel moona, ja me suudame grupi metsa koguda ja meile on mingit pidi teada antud, mida me nüüd ja kohe peame tegema, siis kas see on heidutus?
kas see on kiirus, Wrangel?
ka seal teises metsatukas kogunes grupp oma ülesandega, ja seal 10km eemal kogunes samuti grupp peidiku juurde, nemad peavad lõhkama homme selle, teine grupp peab rajama raidtõkke sellele teele ja aeglustama vot seda.
meie grupp peab andma infot ja võimalusel tegema vot seda.
need grupid kogunevad oma kokkulepitud punkti, keegi ei jookse formeerimisele.
vastane ei tea, kus, kes, ja mida teeb mingil ajahetkel.
vastase luure teab midagi, aga kogu infot ta ei pruugi teada, ta teab kus on kaks peidikut, no ja siis, aga ülejäänud 380 ta ei tea, ta ei tea milline on täis milline tühi, ta peab hakkama juba enda ressursse hakkama raiskama.
selleks on kaitseliit tahte olemasolul võimeline, kaitseliit ei hakka tegema HAHO hüppeid vastase tagalasse ega sinna nelja hävitaja või 122mm tuld tellima.
ja minu meelest ongi seda vaja kaitseväele, anda aega...et kaitsevägi saaks oma käsud ja saaks mehed rivvi.
5 kolonni vastu jaoks on olemas kindlasti info ja vastavad asutused, kes sellega tegelema saavad hakata.
7,62mm ja Gusti,lõhkeaine ongi kaitseliidu heidutus.
kõik hakkab tahtest ja kasvatusest, kuidas me enda poegi ja tütreid kasvatame, muidugi ei lähe kõik nii nagu me tahame, paljud ei jõua võidukaare alla marssima, teatud kontigent jõuab, ilmselt need kes täna ütlevad, et ei saa, ei ole võimalik, pole ette nähtud...
kõik on võimalik, mida meil selle jaoks vaja on.
kui mu alluvad töö juures täna hakkaks ajama, mida kõike mingil põhjusel ei saa teha, siis ma oleks juba homseks pankrotis ja me oeks kõik töötud.