Pühapäeval ei olnud seda isegi Keilas, Rõõmu kaubamajas - riiul puhta tühitoomas tyrk kirjutas:Ilmselt Prisma lihtsalt hoiab neid kauem väljas. Pühapäeval käisin Balti jaamas R-Kioskeid kottimas - kõik saatsid mu pikalt...

Pühapäeval ei olnud seda isegi Keilas, Rõõmu kaubamajas - riiul puhta tühitoomas tyrk kirjutas:Ilmselt Prisma lihtsalt hoiab neid kauem väljas. Pühapäeval käisin Balti jaamas R-Kioskeid kottimas - kõik saatsid mu pikalt...
Lugesin ka ja meeldis.istorik kirjutas:Üle 500.lk lugemist võttis aega aga kiiret mul polnud. Üle aastate üks selline mälestusraamat mille infohulk on hiiglama suur ja seoste loomine varemloetud materjalidega raamatus käsitletud olukordadest ja inimestest siiani meeli erksana hoidmas. Ja täiesti juhuslikult sattusid mulle raamatu lugemise ajal kätte Kasaki ülekuulamisprotokollid Soome perioodist, Saarseni raamatu kriitika, Soodlat/Meret kritiseerivad pagulasmaterjalid jm.raamatuga vähemseotud dokumendid (kõik siis Sõjamuuseumi arhiivis). Koosmõju muidugi võrratu!
Mis puutub selle raamatu KZ teemadesse siis minuteada eesti keeles nii põhjalikku käsitlust pole varem ilmunud. Meretil on tema teoses üks peatükk aga see on juba Saksa KZ.
Ka meie ohvitseride värbamine nõukogude välisluuresse sai laiapõhjalise selgituse, näiteks kpt.Pedaja lugu.
See mida Sa lugesid ongi üks osa sellest tööst...Muidugi lahe oleks, kui keegi viitsiks/suudaks KASAKu mälestuste varasemad osad ka nüüd ühe mütsi all välja anda - vägagi huvitav ja vahetu materjal sest ajajärgust ju![]()
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline