AMV ongi sümboolne näide sellest mida ma räägin - masin, mida ei tahtnud ka soome armee (taheti vanu häid XA-188/200), kuna on 2-3x odavamad, kuid Patrial oli ju vaja tootearendust teha...Tiam kirjutas:Ei ole nõus: kui jah veel 10a oli roomikmasina eelis nii läbivus + soomuskaitse + tulejõud, siis tänases päevas on sellest järele jäänud läbivus + kiiresti tasanduv tulejõu vahe aspekt. See oligi mu selle "übersoomuse ja hard kill süsteemide" tutvustamise idee, et tuua välja suund, mis näitab selgelt seda trendi, et soomuskaitse eelis, mis roomikul alati ratassoomuki ees olnud on ei pruugi enam paika pidada.vk1 kirjutas:minu point on see, et nagu see asjaarmastaja oma blogis kirjutas ka, et tõsisemas konfliktis ei ole 8x8 ikkagi võrdne tõelise raskema soomusega ja odava otsa ´´rahuvalvemissil´´ afgaanis/somaalias jne on ta overkill.
võta korralik, klassikaline tank ja HAC/IFV kombo ja odavama otsa misside jaoks 8x8 veoauto baasil MRAP http://www.youtube.com/watch?v=QXE0HYXbVGg ?
Stryker on väga õnnetu masin ja ka kõvasti kritiseeritud. See ei ole hea näide. Patria AMV + AMAP ADS + 30mm torn ja CV90 + AMAP ADS + 120mm torn oleks 888 sõjas tegija olnud ma pakun.vk1 kirjutas:mis 20 aasta pärast maailmas ringi sõidab/sõdib ei ole meie mätta otsast eriti aktuaalne praegu. mis sa arvad, kui pädev oleks Strykeri brigaad olnud 888 kontekstis?
nüüd on maailmal masin, mis on keskmise kuradi linnaliinibussi suuruneja kaalub mingi 25-30t. see on sama palju, kui 2MS. keskmine tank. CV-90 aga on ju otsene külma sõja lõpu vaimusünnitus. ja pole seda klassi tanke ka keegi peale Tai merejalaväe ka keegi ostnud. kuigi sel masinal oleks juba rohkem jumet.
roomik vs. ratas - järsku on roomiku võlu enda jaoks taasavastanud nii ameeriklased, inglased,sakslased,kanadalased,norrakad,hollandlased, itaallased. kõik viivad oma jalav-lahingumasinaid ja tanke afgaani. Lisaks taanlased ja hollandlased tellivad omale CV-90 mk.III ja inglased ASCOD 2 . külma sõja roomik ruulib