Calico Käkid
tegelikult ehmatas mindki see algul. hallutsinogeense aluse peal, jepp õige-lahustite baasil. maha pean ettevatlikult piiritusega pesema, muidu võtab alt ka natuke värvi kaasa. tehnika peale kandmisel, algul tõmmad toorest pikitriipudena peale, siis võib kuivanust peast samapidi puhta ja lahuselise pinsliga ülevalt alla seda ära pesta, niikaua kui arvad et küll on. ilmselt arvasin seda liiga vara....
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 

eiei.. egas hääd hoostet saa raisku lasta! Tee nii.. kõigepealt vaata ära (kui näinud pole) film http://www.imdb.com/title/tt0288477/
Ja siis kui sealt malli võtnud, nati nikerdamist ja ongi valmis dio siiani seilanud vaimlaevast. Ja seal vabandage tee juba sellist roostet nagu tahad.. lisaks veel originaalne lähnenemine. Neid siledaid Bismarcke on ikka väga palju mudeldatud:))
Kk
Ja siis kui sealt malli võtnud, nati nikerdamist ja ongi valmis dio siiani seilanud vaimlaevast. Ja seal vabandage tee juba sellist roostet nagu tahad.. lisaks veel originaalne lähnenemine. Neid siledaid Bismarcke on ikka väga palju mudeldatud:))
Kk
ehh juba nühkisin normaali..mõte ju hea! mul on seda revelli pimedas helendavat värvi ka, siis sellega ka üle ja selline ghostship et...
muide see viimane värv helendab päris hästi-lastetuppa tegin prooviks lakke mõne tähesüsteemi, kuu ja galaktika, päris äge sai. tulevikus tahaks asja edasi aretada, sateliidid, ISS ja muu kosmoseträni.
muide see viimane värv helendab päris hästi-lastetuppa tegin prooviks lakke mõne tähesüsteemi, kuu ja galaktika, päris äge sai. tulevikus tahaks asja edasi aretada, sateliidid, ISS ja muu kosmoseträni.

-
- Liige
- Kontakt:
Tere siis jälle siitpoolt, nagu vahepeal veninud aeg näitab olid vahepeal rasked ajad seoses pere suurenemise ja tööl tekkinud lisakoolituste pärast. kuid nüüd paistab et elu on jälle oma rööbastele asunud ja kuna eriti täna seljavalude pärast mis lasevad õnneks istuda ja oiates (kindlasti arvab mu kodune ringkond kerget slangitus laisciitust põdevat) kodustest töödest eemale hoida, olen siis lõpetanud juba poolteist kuud kestnud Novo-Frog Baltimore projekti.
Alljärgnevalt siis eks tööd oli kõvasti, samas oleks alati saanud rohkem teha ja muidugi peale fotoseanssi avastasin nii mõnegi nö tüüpilise calicolohakuse lennukilt. kuid muidu sai nii nagu sai. siin sai siis katsetada Fosiili pihupritsi, mille lõpptulemusega ma väga rahule jäin. käkerdasin küll vahepeal, otsides korralikku lahust, mis akrüüle seadmesst läbi jooksutaks. pruune laike tehes lahjendasin mingi aeg valet värvi vallejo kollasega mitte ajaxoi klaasipesu, mis küll torust välja tuli, aga lennuki peal elavhõbedana käitus, ehk siis tilkadesse koondus ja ei nakkunud. tegin asjale restardi ning katsetasin jala des. vahendit piiritusega segi ja see töötas-iga firma värviga, ilma ummistamata ka veel. ja kui ma hakkasin kõhu alt maskiteipi eemaldama, avastasin et need kollased kuramuse tilgad olid igasugu uuretesse kuivanud ja ilusa sinipõhja ära rikkunuva. kolmekordseid nina alla pomisedes, tupsutasin svammiga küll ettevaatlikult sinisega üle, kuid ega enam ei olnud see kvaliteet mis enne. kuid pikk jutt ess jutt, pildid alljärgnevat ja nagu hertsogihärra armastab öelda: vinguge nüüd!

Alljärgnevalt siis eks tööd oli kõvasti, samas oleks alati saanud rohkem teha ja muidugi peale fotoseanssi avastasin nii mõnegi nö tüüpilise calicolohakuse lennukilt. kuid muidu sai nii nagu sai. siin sai siis katsetada Fosiili pihupritsi, mille lõpptulemusega ma väga rahule jäin. käkerdasin küll vahepeal, otsides korralikku lahust, mis akrüüle seadmesst läbi jooksutaks. pruune laike tehes lahjendasin mingi aeg valet värvi vallejo kollasega mitte ajaxoi klaasipesu, mis küll torust välja tuli, aga lennuki peal elavhõbedana käitus, ehk siis tilkadesse koondus ja ei nakkunud. tegin asjale restardi ning katsetasin jala des. vahendit piiritusega segi ja see töötas-iga firma värviga, ilma ummistamata ka veel. ja kui ma hakkasin kõhu alt maskiteipi eemaldama, avastasin et need kollased kuramuse tilgad olid igasugu uuretesse kuivanud ja ilusa sinipõhja ära rikkunuva. kolmekordseid nina alla pomisedes, tupsutasin svammiga küll ettevaatlikult sinisega üle, kuid ega enam ei olnud see kvaliteet mis enne. kuid pikk jutt ess jutt, pildid alljärgnevat ja nagu hertsogihärra armastab öelda: vinguge nüüd!

Oi-oi-oi-oi-oi.. (loodetavasti on see tellitud vingumise moodi?
)
Aga siin on nüüd ehe näide sellest, miks ma ei taha kokku panna mudeleid, mis kohe karbist kokku panna ei kõlba..
Need paneelide vahed, mis käsitsi peale kratsitud, on täpselt nagu minul.. rikuvad kogu pildi.
Aeroklismograafi küll näha ei ole.. või on sellega meisterlikult pintslijälgi imiteeritud. Ninakupli värv erineb kerevärvist.. ja nii edasi.
Et järgmine kord oleks korralik mudel ette võetud! Siis on ka tulemus parem..

Aga siin on nüüd ehe näide sellest, miks ma ei taha kokku panna mudeleid, mis kohe karbist kokku panna ei kõlba..
Need paneelide vahed, mis käsitsi peale kratsitud, on täpselt nagu minul.. rikuvad kogu pildi.
Aeroklismograafi küll näha ei ole.. või on sellega meisterlikult pintslijälgi imiteeritud. Ninakupli värv erineb kerevärvist.. ja nii edasi.
Et järgmine kord oleks korralik mudel ette võetud! Siis on ka tulemus parem..
Võtke teed ja tulge homme jälle..
-
- Liige
- Kontakt:
No ma ei tea... pole ju vigu. Sho on julm, nagu tavaliselt. Aga Levar sulle vaidleks niipalju vastu, et kui mulje oleks nagu igivanal ajal kokkupanud asi, siis peaks see olema otse karbist.
Positiivne on see, et üritust ja tööd on olnud kõvasti ja seda tuleb kiita. calico, sinu värvimiste juurses jääb mulle mitmendat sinu mudelit järjest müstikaks see kummaline õline, rasvane mulje, mis veidi domineerib. huvitav, mis seda põhjustab. Kohati jätab see mulje, et värvi on hullult paksult. Selle lennuki juures on seda väga vähe pea polegi, aga meenutab jälle. Kamo on ju ilusti õnnestunud, tegu on ilmselt pesu juures kastuatava asjaga. Antenn on tibatiba jäme ja kapottide õhuklapid ei tohiks niimoodi puseriti olla. Ninaklaasi liitekoht on ka liialt näha. Sellised pisivead, aga tagant-ülat vaade on hea ja kamo servad mulle igatahes meeldivad. Ilmselt on see asi elus parem, kui pildil, täitsa näha tahaks.
Mina läksin selle lennuki juures kergemat teed ja asendasin selle hea toorikuga, mis veel karbis. Sina tegid Frogi valmis ja kiitus selle eest igatahes!
Kk
Positiivne on see, et üritust ja tööd on olnud kõvasti ja seda tuleb kiita. calico, sinu värvimiste juurses jääb mulle mitmendat sinu mudelit järjest müstikaks see kummaline õline, rasvane mulje, mis veidi domineerib. huvitav, mis seda põhjustab. Kohati jätab see mulje, et värvi on hullult paksult. Selle lennuki juures on seda väga vähe pea polegi, aga meenutab jälle. Kamo on ju ilusti õnnestunud, tegu on ilmselt pesu juures kastuatava asjaga. Antenn on tibatiba jäme ja kapottide õhuklapid ei tohiks niimoodi puseriti olla. Ninaklaasi liitekoht on ka liialt näha. Sellised pisivead, aga tagant-ülat vaade on hea ja kamo servad mulle igatahes meeldivad. Ilmselt on see asi elus parem, kui pildil, täitsa näha tahaks.
Mina läksin selle lennuki juures kergemat teed ja asendasin selle hea toorikuga, mis veel karbis. Sina tegid Frogi valmis ja kiitus selle eest igatahes!
Kk
ehh-aitäh saatele vinguviiul! kriitika on alati teretulnu. sho, sinu nähtud kokpiti värvierinevusele leidsin seletuse: foto on tehtud poolnurgeti natuke valguse vastu, je see koht kus sama värv on klaasi peal kumab heledamini läbi. muide see on selline efekt mida olen varemgi märganud ja tahaks lahti saada. ilmselt tuleks järgmine kord nt mustaga klaasikoht enne ära kruntida. klaasi teine pool ju ka raamikoht ärvimata, sellest kumabki läbi. kamo ei meeldi sulle ehk sellepärast et arvad et peaks olema hajuva servaga, sellel briti variandil on aga just selline järsk üleminek. servad olid mul maskoliga pintselded, mõni koht on tõesti paha. (otsisin jälle sho salakaameraid, no ei leidnud: nu i orjol! tõeline kotkasilm!) jepp neid pisiiluvigasi on tõesti veel, mõned katuseantenni juures enda tekitatud augud, kuna ikka metallitükid olid koledad ja murdusid ära ka peale värvimist. kas see õliefekt tuleb sellest nt et pesu teen guashiga ja see jääb õrna filtrina tervet asja katma ja siis tõmman revelli kahest lakist segatud (50matt:50läikiv) kihi otsa?
Kalle aga sa siseinfona seda tead, et meie ühine tuttav Mati teeb frogist sama asja, vot seda tasuks alles laivis vaadata! Kui ta ka ainult viljandi tuleks...
Kalle aga sa siseinfona seda tead, et meie ühine tuttav Mati teeb frogist sama asja, vot seda tasuks alles laivis vaadata! Kui ta ka ainult viljandi tuleks...

Mina ootasin tegelikult Kalle kommentaari ja ühinen tema arvamusega Sho suhtes: paras julmur tõesti...
Miks ma seda ise välja öelda ei julgenud? Tegelikult jäin äraootavale seisukohale klismo pärast - kui oleksin hirmkiiresti kiitma kukkunud, siis oleks kõik hoobilt selge olnud - promob sunnik klismot...
See et sa klismo akrüülidega enam-vähem korralikult toimima panid on igati kiitust väärt!
Aga tegelikult on nähtu päris kobe, eks pisivigu muidugi leiab, aga üldilme on täitsa tipp-topp. Selline "õline" mulje võib väga vabalt jääda guaššide kasutamisest, kuigi ega ma ei oska nähtut "lenduri" silmade läbi õigesti hinnata. Tankisti jaoks sobib veidi "rammusam" toonimine isegi rohkem.
Urmas.

See et sa klismo akrüülidega enam-vähem korralikult toimima panid on igati kiitust väärt!
Aga tegelikult on nähtu päris kobe, eks pisivigu muidugi leiab, aga üldilme on täitsa tipp-topp. Selline "õline" mulje võib väga vabalt jääda guaššide kasutamisest, kuigi ega ma ei oska nähtut "lenduri" silmade läbi õigesti hinnata. Tankisti jaoks sobib veidi "rammusam" toonimine isegi rohkem.
Urmas.
ära muretse sho-karvased paneelid (õigemini kõverad) ei meeldi ka mulle, kuid esimene vasikas läheb ikka, niet ma arenen ikka edasi. et siin tulevikus on ka nii mõnelgi airfixil (mis siiamaani olen kiitnud väga heaks kokkuminejaks) originaali mõttes ikka paneelivahesi sisse kraapimist vajav. tööriistu tuleb ka valida, liiga teravad asjad, nagu kogemused näitasid, jooksevadki rajalt kergelt kõrvale. MHl nägin üht spetsjomm joonlauda ka, millega peaks piseki pisikesi kandilisi ja ümmargusi luugiservi saama kraapima, kuid suht kirves hind nii väikse jubina kohta:12.41 naela, kuid eks tahaks mingi aes selle hankida
http://www.modelhobbies.co.uk/shop/drea ... 30263.html
http://www.modelhobbies.co.uk/shop/drea ... 30263.html

ja nagu endal töö juures veel puid vähe oleks

vot siin ma vaidleks natuke vastu: enamus väga viletsaid alla jäänud kaski näeb metsas sellised välja. eks selliseid harali okstega nt kõlbaks see sookaseks. eks ma lihtsalt katsetasin ka, ise arvan et liiga ära rookisin enne selle pujuski, oleks pidanud natuke jätma, oleks natsa tihedam saanud.

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist