Andrew Roberts või Norman Davies?

Raamatud, ajakirjad, muud trükis ilmunud materjalid. Filmid. Webilehed. Muud kohad kust infot ammutada...
Vasta
Kasutaja avatar
KolmKaru
Liige
Kontakt:

Andrew Roberts või Norman Davies?

Postitus Postitas KolmKaru »

Tere kõigile.
On viimasel ajal tekkinud huvi muretseda jälle üks tervet teist sõda Euroopas käsitlev raamat. Uurides poeriiuleid ja edetabeleid on jäänud silma kaks pealtnäha samaväärset isendit: Norman Daviese "Euroopa sõjas" ja Andrew Robertsi "Sõjatorm". Nüüd olen aga dilemma ees, kumb siis ikkagi. Ehk keegi on lugenud ja oskab nõu anda?
Kasutaja avatar
kanakukk
Liige
Kontakt:

Re: Andrew Roberts või Norman Davies?

Postitus Postitas kanakukk »

Aga miks mitte kasutada raamatukogu poolt pakutavaid teenuseid?

Keskraamatukogu liikmeks saamine ID-kaardiga on tasuta. Norman Davies'i raamatud on saadaval Õismäest Lasnamäeni (http://tallinn.ester.ee/ trükite "Euroopa sõjas" ja valite lahtrist "Vali kataloogi osa" "Tallinna Keskraamatukogu"). Raamatukogu kontaktid-aadressid leiate siit: http://keskraamatukogu.ee/index.php?id=6539

Raamatuid laenutatakse 21 päevaks, pikendada saab korraga 21 päeva ja seda 2x (kokku saab laenutada 63 päeva, siis tuleb raamat tagasi viia, aga kui keegi seda ei vaja, siis vajaduse korral nad laenutavad teile selle uuesti välja, ja siis on jälle võimalik seda pikendada kuni 63 kasutuspäevani).

"Sõjatorm" on uuem raamat ja seda raamatukogust hetkel nii lihtne laenutada ei ole. Süsteem näitab, et raamatud on kõik välja laenutatud ja et hulk inimesi on järjekorras, samas minu kogemus ütleb seda, et ainult sel juhul on keegi järjekorras, kui laenutustähtaja järel on märge "tagastada esimesel võimalusel" või "järjekorras +2 (vm arv inimesi)", sest vahel näitab järjekorda ka siis, kui hulk raamatuid on saadaval.

Ise olen niisuguste raamatute puhul, mis on välja laenutatud ja millel on järjekord, jälginud tagastuskuupäevi, saabunud tähtajal uuesti ESTER-kataloogist kontrollinud, kas raamat on tagasi viidud, kui jah, siis ise samal päeval ära laenutanud.

Minu soovitus oleks antud juhul hoopis niisugune, et laenutage mõlemad raamatud, ja kui leiate, et ost on hädatarvilik, et tahate aeg-ajalt midagi järele vaadata või üle sirvida, siis eks laenatud raamatute põhjal selgu, kumb raamat teile vajalikum on.
Viimati muutis kanakukk, 17 Sept, 2011 20:31, muudetud 2 korda kokku.
"Me oleme nii lootusetult inimpalge minetanud, et igapäevase kasina leivapalukese pärast anname ära kõik: põhimõtted, oma hinge – kõik võimalused tulevastele põlvedele, et mitte ainult ohustada oma ebakindlat eksistentsi." A. I. Solženitsõn
Kasutaja avatar
KolmKaru
Liige
Kontakt:

Re: Andrew Roberts või Norman Davies?

Postitus Postitas KolmKaru »

Aitäh soovitusi eest. Täna keskraamatukogus oli antud raamat igatahes täitsa riiulis.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline