Reservõppused ja lisaõppekogunemised
Re: Jack õppekogunemisel.
Selge, varustusega oli sul igasuguseid jamasid. Kuidas oli väljaõppega? Mida sulle selle paari päevaga üldse õpetati?
Kusjuures minu kutsel oli see link täiesti olemas.ruger kirjutas:võiks reserväelastele saata(kaasa anda) eelnevalt näiteks Sõduriõpiku või panna RÕK-i kutsele internetilink selle asukoha kohta.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Selle vastu peakski hankima naaberriigi embleeme
Siis peab lootma, et omad maha ei lase
Selles suhtes on kodumaist mundrit kanda ohutum. Aga egas iga päev sõtta saa...
Nagu näha siis sissekäidud(käimata) jalatsid on suur probleem. Pea pooled mehed oleksid antud jalatsitega varsti käpuli. Vabadussõjas oli ju ka, et mindi esimesena küsima jalatseid. Niikaua käidi oma jalatsites ja siis esimeses lahingus aeti hukkunud vastase jalast saapad ära. Muidugi olid sellel ajal hoopis teised tingimused ja saapaid ei olnud ka reaalselt niipalju saadaval ning hoopis teises hinnas kui praegu. Endal õnneks pole muud vaja, kui relva ja moona. Eestlane on suhteliselt suure jalaga ka. Selle tõttu on antud üritusele mõtekas minna oma sissekäidud saabastes. Oleneb, millist partisanikarja see RÕK-i juhtkond välja kannatab.

Nagu näha siis sissekäidud(käimata) jalatsid on suur probleem. Pea pooled mehed oleksid antud jalatsitega varsti käpuli. Vabadussõjas oli ju ka, et mindi esimesena küsima jalatseid. Niikaua käidi oma jalatsites ja siis esimeses lahingus aeti hukkunud vastase jalast saapad ära. Muidugi olid sellel ajal hoopis teised tingimused ja saapaid ei olnud ka reaalselt niipalju saadaval ning hoopis teises hinnas kui praegu. Endal õnneks pole muud vaja, kui relva ja moona. Eestlane on suhteliselt suure jalaga ka. Selle tõttu on antud üritusele mõtekas minna oma sissekäidud saabastes. Oleneb, millist partisanikarja see RÕK-i juhtkond välja kannatab.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Väljaõppega? Nagu juba kribasin, siis instruktorid 5 + või isegi 5++.
Kuna anti võimalus pidevalt küsida, siis umbes pooled küsimused küsisin mina.
Käemärgid, formatsioonid, paroolid jne. jne. Mul on alati midagi küsida, sain ka pädevad vastused, tundus, et ka kamraadid kuulasid küsimusi ja vastuseid hoolega.
Pole ainult varustuse teema, jaokomandör soigus pidevalt, et tema ei taha kamandada. Nõuka armees oli talle paelad peale pandud, kuna reamehe kohta polnud ette nähtud. Ütlen eesti keeles välja, et rühma ja jaokomandörid ei suuda neile pandud eesmärkidega hakkama saada (kohati ka ei taha-viitsi).
Selleks korraks vast aitab
Kuna anti võimalus pidevalt küsida, siis umbes pooled küsimused küsisin mina.
Käemärgid, formatsioonid, paroolid jne. jne. Mul on alati midagi küsida, sain ka pädevad vastused, tundus, et ka kamraadid kuulasid küsimusi ja vastuseid hoolega.
Pole ainult varustuse teema, jaokomandör soigus pidevalt, et tema ei taha kamandada. Nõuka armees oli talle paelad peale pandud, kuna reamehe kohta polnud ette nähtud. Ütlen eesti keeles välja, et rühma ja jaokomandörid ei suuda neile pandud eesmärkidega hakkama saada (kohati ka ei taha-viitsi).
Selleks korraks vast aitab

sitt päev, kellele kurdad
Räägin siis ära, mis jäi silma seoses transpordiga, seejärel kriban väljaõppest.
Autojuhid löödi rooli, ilma et masinat oleks neile tutvustatud. Meie auto sõitis stiilis, esimene, viies, sidur libisema, uuesti sidur libisema, oh hakkas liikuma. Pidur, rahvas lendab ette otsa kokku, möirgamine: "puid vead või?" Käiguvahetusega ei saanud kutt lõpuni hakkama, ei jõudnud küsida, mis selle põhjuseks oli, arvatavasti kulunud käiguhoovastik. Piduritega ta kah sinapeale ei saanud, pidurdas käsipiduriga, sest nii oli sujuvam. Tekkis hetk, kus oli vaja esisild kah vedama panna, kutid otsisid pimeda ajal mööda kabiini õiged vidinaid taga, lõpuks saadi sellega siiski hakkama.
Noh, mis te sellest arvate?
Autojuhid löödi rooli, ilma et masinat oleks neile tutvustatud. Meie auto sõitis stiilis, esimene, viies, sidur libisema, uuesti sidur libisema, oh hakkas liikuma. Pidur, rahvas lendab ette otsa kokku, möirgamine: "puid vead või?" Käiguvahetusega ei saanud kutt lõpuni hakkama, ei jõudnud küsida, mis selle põhjuseks oli, arvatavasti kulunud käiguhoovastik. Piduritega ta kah sinapeale ei saanud, pidurdas käsipiduriga, sest nii oli sujuvam. Tekkis hetk, kus oli vaja esisild kah vedama panna, kutid otsisid pimeda ajal mööda kabiini õiged vidinaid taga, lõpuks saadi sellega siiski hakkama.
Ma arvan, et kui nii edasi läheb, siis hakkab see veits juba Lemeti lennuväe- pajatusi meenutama.Noh, mis te sellest arvate?

Arvan et rohkem nalja oleks saanud ehk ainult linnameestele veovahendiks h o b u s t pakkudes. See oleks oma piinajate käes lõpnud või putku/lõhkuma pannud. Aga pajata edasi, asi läheb peris huvitavaks. Lemeti tõlkelugudele juba viidati, no annab juba mõõdu välja küll!jackpuuk kirjutas:Räägin siis ära, mis jäi silma seoses transpordiga, seejärel kriban väljaõppest.

Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
Näe Jack, siin on muuhulgas juttu ka sinu "Lõuna- Eesti lasteasutusest, täpsustama ei hakka:" http://www.kaitseliit.ee/index.php?op=news&news_id=1225

Aga rahvas põleb järje ootusest, niiet leia aega kirjutamiseks!

Aga rahvas põleb järje ootusest, niiet leia aega kirjutamiseks!
Krt. see oleks naljakas, kui see nii kurb poleks
.
Kohale jõudes kamandati sööma, kõik läksid nagu allah juhatas, hullem kui lehmakari, tilpneti ühe-kahe haaval, katelok kõlisemas nagu jalgratta kell.
Kamraad Oleegi märkusele vastu tulles kriban ka toitlustamisest. Polegi eriti midagi kribada, erinev küll minu igapäeva ratsioonist, kuid igati söödav. Hernesupp ja makaronid olid viimase peal, ülejäänud kraam lihtsalt hästi söödav (siinkohal tänud Kaitseliidu näitsikutele). Nooremad kamraadid küll vingusid, et vähe olevat. Mina ei saa seda kinnitada, ka vinguti, et pole maitsev kraam. Peale selle, kui tutvustasin nõuka armee menüüd (mõned meist olid selle läbi teinud ja kinnitasid minu juttu), jäi autokastis üpris vaikseks
.

Kohale jõudes kamandati sööma, kõik läksid nagu allah juhatas, hullem kui lehmakari, tilpneti ühe-kahe haaval, katelok kõlisemas nagu jalgratta kell.
Kamraad Oleegi märkusele vastu tulles kriban ka toitlustamisest. Polegi eriti midagi kribada, erinev küll minu igapäeva ratsioonist, kuid igati söödav. Hernesupp ja makaronid olid viimase peal, ülejäänud kraam lihtsalt hästi söödav (siinkohal tänud Kaitseliidu näitsikutele). Nooremad kamraadid küll vingusid, et vähe olevat. Mina ei saa seda kinnitada, ka vinguti, et pole maitsev kraam. Peale selle, kui tutvustasin nõuka armee menüüd (mõned meist olid selle läbi teinud ja kinnitasid minu juttu), jäi autokastis üpris vaikseks

Kui käisin aastal 2008 õppekogunemisel, oli küll oma varustuse koha pealt kaadril ütlemist. Ei tohtinud ei oma vesti ega ka USA goretex jopet kanda.
Samas kompaniiülem lasi küll USA gorega ringi. Vot siis eeskuju...
Samas kompaniiülem lasi küll USA gorega ringi. Vot siis eeskuju...
2008 päälinna maleva jalaväekompanii RÕK
Kogu varustus tuttuus !!! Pealaest jalatallani (digi laik,saksa kevlarkiiver, telkmantel,trussikud, t-särgid, sobled, kampsunid,sokid + GL rakmed ja seljakott). Peale RÕK i jäi kogu varustus meestele kätte.
Mulle tundub , et tehakse vahet sisekaitse ja jalaväe kompaniide vahel?
Kogu varustus tuttuus !!! Pealaest jalatallani (digi laik,saksa kevlarkiiver, telkmantel,trussikud, t-särgid, sobled, kampsunid,sokid + GL rakmed ja seljakott). Peale RÕK i jäi kogu varustus meestele kätte.
kas pühapäevahommikul ikka 2 muna anti?
Kuna kuulun oma vanuse tõttu sisekaitsesse, siis tegeleb minusuguste koolitusega Kaitseliit, vast sellest siis leebem suhtumine.
Peale söömist aeti meid klubisse, kus tutvustati struktuure. Sain päälikule ka küsimuse ära esitada oma granaadiheituri staatuse kohta. Siin arglikult rõõmustanule pean kahetsusega vastama, et erialast õpet on kavatsus kunagi tulevikus teostada, aga see tulevik tundub suht kaugel olema.
Siinkohal näen suuri puudujääke. Minu nägemuses peaks korraldatama erialapõhiselt õppekogunemisi, tutvustama reservi vastava varustuse ja relvastusega, ning alles siis hakkama neid kokku õpetama. Jaoülemate ja rühmakomandöride tase on täiesti olematu!
Päev lõppes öörahuga, ainult lahingpaaridena käidi laagrisises patrullis poole tunni kaupa. Hommikul oli äratus kell 6.
Tõenäoliselt täna rohkem kribada ei jõua, aga järgneb ....
Ei kalleb, muna ei antud, najebali
.
Peale söömist aeti meid klubisse, kus tutvustati struktuure. Sain päälikule ka küsimuse ära esitada oma granaadiheituri staatuse kohta. Siin arglikult rõõmustanule pean kahetsusega vastama, et erialast õpet on kavatsus kunagi tulevikus teostada, aga see tulevik tundub suht kaugel olema.
Siinkohal näen suuri puudujääke. Minu nägemuses peaks korraldatama erialapõhiselt õppekogunemisi, tutvustama reservi vastava varustuse ja relvastusega, ning alles siis hakkama neid kokku õpetama. Jaoülemate ja rühmakomandöride tase on täiesti olematu!
Päev lõppes öörahuga, ainult lahingpaaridena käidi laagrisises patrullis poole tunni kaupa. Hommikul oli äratus kell 6.
Tõenäoliselt täna rohkem kribada ei jõua, aga järgneb ....

Ei kalleb, muna ei antud, najebali

Pigem tehakse vahet kaitseliitlaste ja reservistide vahel - reservistidele ei anta varustust kaasa.Lupus kirjutas:2008 päälinna maleva jalaväekompanii RÕK Peale RÕK i jäi kogu varustus meestele kätte.
Tekkis hetk aega, paneksin kirja ühe suurima plusspoole, mis silma jäi nende kolme päeva jooksul. Mitte ühtegi lakku täis sõdalast silma ei hakanud (ehkki eelnevalt räägiti, et ka Eesti õppekogunemistel on sama lausjoomine, nagu vene kroonu puhulgi). Jah, oli tunda, et poisid on kolme peale lapiku ära libistanud, aga ühtegi joogist venda ette ei trehvanud. Minu jaoks oli see väga tore üllatus, kui tõsiselt kogu ettevõtmisse suhtuti, see on küsimus omaette, siiski polnud tunda mingit erilist vingumist stiilis:"nahhui mind jälle nussitakse".
Oleks jao ja rühmakomandörid natuke tegelenud, siis oleks sellest bandest olnud võimalik vormida suht pädev sõdalaste punt.
Oleks jao ja rühmakomandörid natuke tegelenud, siis oleks sellest bandest olnud võimalik vormida suht pädev sõdalaste punt.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline