Saksamaa kaotab ajateenistuse?!

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Re: Saksamaa kaotab ajateenistuse?!

Postitus Postitas hummel »

Mina käisin Saksamaal kahesugustes linnakutes õppimas/praktikal ja hea mitu aastat tagasi. Ühed olid pataljonilinnakud, teised õppekeskused. Õppekeskustes oli kõik nii nagu Hjalmar Nelk räägib, pataljonilinnakutes aga oli tsiviilfirmade käes vaid tänavapuhastus ja pesupesemine.
Siis tulid ka esimesed liisinguautod Bw-le ja kaader oli ikka suht nördinud selle rahalaristamise peale. Ei mäleta summat, mis neil liisimiseks pidavat minema sõiduauto kohta, aga nende meelest oli see röögatu raiskamine ja lihtsalt firmade nuumamine riigi kulul.
Mis juutlus seal praegu toimub, täpselt ei tea, aga üldiselt ma ei võtaks eeskuju sakslaste tänastest tegemistest vaid u 10 a tagustest. Siis polnud hakatud veel nii julmalt armeed kokku tõmbama ja kehtis ka 2 sajandi jooksul välja kujunenud ja hästi toiminud karjääri- ja auastmete süsteem.

Selle üleshaibitud tsiviilsekoriga "moeka" koostöö + missioonide vili ongi vast täna see, et Bw on lõpuks oma kulukusega pankrotis. Veega lasti alla ajateenistus ja koos sellega ka sujuvalt armee sõjaline võimekus! Padupatsifistid (neid seal s**aks!) häppid!

Aga see jutt oleks pidanud minema teise teemasse vist. :)
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Mis juutlus seal praegu toimub, täpselt ei tea, aga üldiselt ma ei võtaks eeskuju sakslaste tänastest tegemistest vaid u 10 a tagustest.
Ai-ai, hummel!
Kas sul on midagi juutide vastu või?

Võiks pigem küsida, et - Mis krdi eestlus seal praegu toimub? Sulanduks nagu tunduvalt paremini konteksti, arvan ma. Vaat aga juutidele sõjanduse ja riigikaitse valdkonnas pole meil küll mitte miskit ette heita. MEIL kohe kindlasti mitte. MEIE pole päris kindlasti need, kes neid selles valdkonnas õpetada võiks. :lol:

P.S.
Muideks! Aga tegelikkuses olid juba 12 aastat tagasi BW-s esimesed päris usinad koondamised ja ümberstruktueerimised. Sellised kokkutõmbamised, et ühemomentselt tekkisid juba raskused välismissi üksuste komplekteerimise ja samaaegselt kodumaal asuvate üksuste võimekuste säilitamisega. Koblenz´ist BW Välihaigla saatmisel Afgaani oli korraks isegi olukord, kus paar täies tööhoos osakonda jäid tükimaks ajaks isikkoosseisu pea-aegu täieliku puudumise tõttu paralüseerituks. Nii, et see protsess hakkas sealmail juba 12 aastat tagasi pihta ja tegu pole mitte viimaste aastate väljamõeldisega.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
vk1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

http://208.84.116.223/forums/index.php? ... t&p=900718

tulevikuvisioon lühidalt:

võime jätkusuutlikult korraga 2 stabiliseerimisoperatsioonil hoida kokku 5000 sõdurit
panna välja multinatsionaalse väejuhatuse tuumik
lisaks osaleda EU lahingugruppides

või 6-12 kuulise hoiatuse peale 2 mehhaniseeritud brigaadiga diviis

loodame, et olukorra muutumine euroopas ei toimu kiiremini, kui aasta-poolteisega

:shock:
Hjalmar Nelk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hjalmar Nelk »

Pohimotteliselt voib neile Saksamaa relvajoududele kriipsu peale tommata. Loomulikult on minu lauses tegemist suure liialdusega, aga siiski. Palju neid seal alles jaab (kavade jargi ma motlen) - nii 180-190 tuhat? Praegu on vit natuke yle 200 tuhande. Ja mis? Kaks diviisi (maksimum), ehk siis kokku kuus brigaadi. 4 tankipataljoni ja 2 suurtykipataljoni? (Raske) ohutorje lainud. Merevagi on ilmselgelt napp. Yhesonaga Saksamaa on lainud ametiyhingute juhtimisel oma relvajoudude kohitsemiseni. Kas saab neid vorrelda naiteks UK relvajoududega, mis koosseisult sama suured. Ei saa! Kuigi ka britid teevad hirmsalt loikeid, siis neil on ikkagi alles see jouga mojutamise ideoloogia. Saksamaa voib olla majanduslikult Euroopa voimsaim riik, kuid kui oma huvisid ei suuda valjaspool kaitsta, siis varsti ei vota keegi enam seda tosiselt.
Lupus
Liige

Postitus Postitas Lupus »

Saksa sõjaväelased ei võta ise enam oma armeed tõsiselt ja ei planeeri seal karjääri vaid vaatavad tsiviili poole. Kindlasti mitte kõik ,aga vähemalt need paar kellega minul õnnestus suvel kohtuda .
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline