Riigikogu

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Un' Recluta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Un' Recluta »

Ei tahaks tõepoolest semiootika kallale minna (mis on muideks reeglina poliitikaväline teadus), aga mina alustaksin otsingut hoopis sõnadest venelane/venelased (91/280) või vene (740).

Semiootika semiootikaks, aga statistika... :?
El Ejercito de los Borbones
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

OffTopic küll, aga nii huvi pärast...

Kuidas lähinaabrid meid kutsuvad? (Peale venelaste "Tsuhhna" pole nagu midagi minuni jõudnud)
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
Mati
Liige
Kontakt:

Idanaaber

Postitus Postitas Mati »

Kui "venelane" asemel kirjutada "punaarmeelane" siis saksa sõjaväe slängis tähendab see lutikat.
Kas peab kirjutama: "Austatud Punaarmee võitleja"?
Venelasega on asi selge, tema on ei midagi muud kui idanaaber.
Eestlaste hüüdnimeks peale tšuhnaade pole nad midagi paremat välja mõelnud.
Kasutaja avatar
ivalo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivalo »

Tsuhnaa oli käibel väga ammu -praegused kallid venelased kutsuvad meid talapoonetsiteks.
Kunagi küsisid leedukad -kuidas meil venelasi ka hüütakse -ma siis pobisesin ,et vatid ja karvased jne. Küsisid siis tõlget ja kui seletasin ,hakkasid naerma ja ütlesid -nohu , neil on venelane -kanopa -maakeeli siis KABI!
MOrav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MOrav »

Ariste, Paul
Kuidas eestlast on nimetatud
"Keel ja Kirjandus" 1968, nr 10, lk 603-606

Uuesti oli vist selles trükitud:

Ariste, Paul, 1905-1990
Keelekontaktid : eesti keele kontakte teiste keeltega
Tallinn: Valgus, 1981
168 lk.
Eesti NSV Teaduste Akadeemia Emakeele Seltsi toimetised nr. 4
Veltu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Veltu »

Mati
Jutt on selles,et ei tohi riigivastast ja juudivastast juttu arendada
ma ei saa aru,miks sa peaksidki sellist juttu ajama?Haritud inimene ei aja ju rahvuse kohta üldistavat laimu,stiilis juudid on kõik röövlid,petturid jne.Milleks?Me kõik teame ju,et see on üks rumal üldistus,milles pole teratki tõtt.
Sulle Matile võin ma lohutuseks öelda,et süütumas stiilis riigivastast ja juudivastast juttu võid ikka ajada :wink: Võid kritiseerida meie rumalaid riigipäid jne.Aga otse loomulik,et sa ei või öelda juudid ahju.Ja nii ongi õige :!: Ma ei mõista üldse inimesi,kes sellele pooltobedale Hannulale veel raha annetasid.Mis sõnavabadusest siin jutt käib?Sõnavabadus on teatud piirini,ega siis lauslollust ka suust välja ajada saa. :evil:
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Kristjan88- Kristjan-Einherjen-Dietrich-Leiba Bronstein-Heinrich-Hohenstaufen-MusuMari=Veltu=..............
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
Marissa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marissa »

raudrist kirjutas:Kristjan88- Kristjan-Einherjen-Dietrich-Leiba Bronstein-Heinrich-Hohenstaufen-MusuMari=Veltu=..............
ei või olla ... kas mõistus ka kunagi pähe tuleb mõnel :roll: :roll:
Kasutaja avatar
starkatter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas starkatter »

Mis asi on juudivastasus?Iisraeli riigi meelest on selleks ükskôik milline Iisraeli riigi ja selle tegevuse kritiseerimine.Samas tahetakse seda seadust teha nn laimamise ja teotamise vastu.Olgu siis siinkohal meenutatud et osades riikides pannakse holokausti ametlikus versioonis kahtlejaid just "surnud inimeste mälestuse teotamise" eest vangi.Mina olen enam kui kindel et vastava seaduse jôustudes hakkab teatud kogukond ennast enam kui ühe korra solvatuna tundma.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=11512511
Selles uudisnupus hakkas silma selline osa:
"Resolutsiooniprojekt sätestab, et kõik riigid peavad tagasi lükkama kõik väited selle kohta, nagu poleks holokausti toimunud. "
Ja uskuge mind mu härrad,see seadus hakkab seda eesmärki teenima,ja mitte vähe.

Sônavabadus kas on vôi ei ole,mingisugune kastreeritud sônavavadus ei ole sônavabadus.Riigid vôiksid oma kontrollitud arvamusavalduse ôigusele mône muu nime välja môelda,kuna sônavabadusega siin tegemist ei ole.Samas toetan et igasugune roppus on madalalaubaline ja ei vii dialoogi edasi,sellest hoolimata olen mina isiklikult valmis roppust seedima,kui see on sônavabduse hinnaks.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Üks asi on väide juudid ahju, mis on tõesti nõme ja vaenu õhutav.
Teine asi on kahelda holokaustis ja toetuda selle tõestuseks faktidele. Kui keegi anda selle eest kohtusse, siis tekib kohe küsimus, miks inimene eitab holokausti :?:
Ja nii võib tõe ja õigluse huvides nii mõndagi välja tulla :wink:
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Siiski sõvavabadus on arukatele inimestele.Kui inimesed hakkavad rääkima,et juudid,venelased või kes iganes on täielikud kaabakad ja nii edasi,ei saa seda enam arukaks pidada,vaid lolliks lalinaks,mis ei sobi interneti keskkonda.Õigusega keelatakse rassistlikud kommentaarid,sest rassistide (ise kutsuvad nad ennast natsionalistideks) juttu kommentaarides (stiilis "hea oligi et raisk mahanotiti")on mullgi üsna vastik lugeda,ei kujutta ettegi mida tunneb rahvas kelle kohta need kommentaarid käivad.
Kuid tegelikult EI KEELA SUL KEEGI RIIKI EGA TEISI RAHVUSI MÕNITADA (ise asi kas sellel mõtet on)kui sa teed seda sõprade, tuttavate ringis ja ei häiri sellega teisi inimesi
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Hugo jutt õige. Ja seni pole keegi veenvate argumentidega J.Graf'i "Holokaust luubi all" esitatut ümber lükanud. Igasugust juudiviha vihkan minagi, aga samavõrd ka suurahvi rõvedat "natsijahti".
Kunagi pidi tulema rubriik "Kõrts", kas see siis on nüüd "Riigikogu?" :twisted:
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Veltu
Liige
Kontakt:

Hugo
Teine asi on kahelda holokaustis ja toetuda selle tõestuseks faktidele. Kui keegi anda selle eest kohtusse, siis tekib kohe küsimus, miks inimene eitab holokausti
Minu teada pole Eestis kedagi selle eest kohtusse antud.Milleks siis laliseda.Tead Hugo ja teised sõnavabadusse Eestis mitteuskujad-lugege läbi Madissoni "Maailma uus kord" ja siis saate teada,et Eestis on sõnavabadusega kõik korras.See Madisson kütab ikka rajult :twisted: .Polegi teist nii äärmuslikku raamatut lugenud.
Samas kurvastab mind,et Jürgen Grafi raamat lettidelt kaotati.Oleks seda huviga lugenud,aga nüüd ei saa. :( Aga eks see Eesti juudikoguduse süü ole.

Raudrist
Kristjan88- Kristjan-Einherjen-Dietrich-Leiba Bronstein-Heinrich-Hohenstaufen-MusuMari=Veltu=..............
waf?Ehk seletaks lahti,milles asi.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Hugo

Tsiteerin::
Teine asi on kahelda holokaustis ja toetuda selle tõestuseks faktidele. Kui keegi anda selle eest kohtusse, siis tekib kohe küsimus, miks inimene eitab holokausti

Minu teada pole Eestis kedagi selle eest kohtusse antud.Milleks siis laliseda.
Mind ajendas seda kirjutama see postitus.
Mis asi on juudivastasus?Iisraeli riigi meelest on selleks ükskôik milline Iisraeli riigi ja selle tegevuse kritiseerimine.Samas tahetakse seda seadust teha nn laimamise ja teotamise vastu.Olgu siis siinkohal meenutatud et osades riikides pannakse holokausti ametlikus versioonis kahtlejaid just "surnud inimeste mälestuse teotamise" eest vangi.Mina olen enam kui kindel et vastava seaduse jôustudes hakkab teatud kogukond ennast enam kui ühe korra solvatuna tundma.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=11512511
Selles uudisnupus hakkas silma selline osa:
"Resolutsiooniprojekt sätestab, et kõik riigid peavad tagasi lükkama kõik väited selle kohta, nagu poleks holokausti toimunud. "
Ja uskuge mind mu härrad,see seadus hakkab seda eesmärki teenima,ja mitte vähe
Sellepärast, siis selline jutt, et isegi kui läheb holocausti eitamise eest kohtusse, mis edasi :wink: Vahest on see isegi hea :roll:
Eestis mitteuskujad-lugege läbi Madissoni "Maailma uus kord" ja siis saate teada,et Eestis on sõnavabadusega kõik korras.See Madisson kütab ikka rajult .Polegi teist nii äärmuslikku raamatut lugenud.
See raamat on ehk üks põhjus, miks seda seadust tahetakse. Ajal, kui Madison selle raamatu välja lasi polnud sellest seadusest veel haisugi. Nii, et Su näide ei ole päris kohane.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Veltu
Liige
Kontakt:

Tsiteerin::
Eestis mitteuskujad-lugege läbi Madissoni "Maailma uus kord" ja siis saate teada,et Eestis on sõnavabadusega kõik korras.See Madisson kütab ikka rajult .Polegi teist nii äärmuslikku raamatut lugenud.

See raamat on ehk üks põhjus, miks seda seadust tahetakse. Ajal, kui Madison selle raamatu välja lasi polnud sellest seadusest veel haisugi. Nii, et Su näide ei ole päris kohane.
Mida?Grafi raamat kirjutati mitu aastat varem,kuid tema raamat korjati ruttu lettidelt.Madissoni oma tuli mitu aastat hiljem müügile ja seda ei korjanud keegi.Nii,et minu näide peaks päris sobilik olema :wink:
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist