Aga Kapten Trummi postist jäi justkui mulje, et meil võib juhtuda nii, et mulle pistetakse sõja korral äkki hoopiski õhutõrje kahur istumise alla, missiis, et ma olen seda seni vaid kaugelt näinud.
RÕKidel on sellist asja juhtunud enam kui kord, utreeritult muigugi, aga rühma parameediku kohal laskurit ning TT väljaõppega meest kuulipilduri kohal olen isegi kohanud.
Loomulikult teab! Ja peabki teadma. Seda ju nendele räägitakse väljaõppes. Sama rühm, kellega ta teenib saabki tema alluvusse. Midagi salastatud siin küll ei ole. Maks AK. Relvadega on ka enam-vähem selge, struktuuridega on küll teine lugu. Nad teavad õppestruktuure ja piisabki sellest.
Kas SA struktuur on ikka vaid AK? Kas ajateenijatel on riigisaladuse load? Lõpuks jõuame sinna välja, et kõik nagunii teavad, aga miskipärast on asjal punased templid peal?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.