Remniku
Remniku
Kas keegi seal kandis ka seenel käib? Mäletan 1992 a.veebruar kui olime piirivalve väljaõppel. Oli öine rännak ööpäevane Vasknarva poole kus ööbimiseks pidime elamise tegema .kaevasime ja ehitasime vanu saksa punkreid üles.kuid kaevamine kästi lõpetada kui üheded poisid leidsin granaate.mäletan et soine pinnas sel igal pool oli.
ei mäleta täpselt aga nii kaugel me ei käinud vist.kuigi oli planeeritud mitme päevane matk .kuid oli sula ilm ja kõik oli läbimärjad sellest soos müttamisest ja muudest teguritest.ja ööse lõi kõva külma igatahes .minu saapad külmesid lõhki ja sokid põlesid punkris tule ääres ära.ja nii pidin mina selle pika maa maha käima tagasi tulles nii et paljad varbad käisid mööda jäist manteed.ehk on siin kedagi kes sellest midagi mäletab.
vabandust aga kahjuks vanainimese mälu juba.aga kas ei või jääda kuhugi vask narva st umbes 7 km remmniku poole .selle vahe sees.kas siin siis pole kedagi kes seal pool elab ja asjaga kursis on.
vabandust aga kahjuks vanainimese mälu juba.aga kas ei või jääda kuhugi vask narva st umbes 7 km remmniku poole .selle vahe sees.kas siin siis pole kedagi kes seal pool elab ja asjaga kursis on.
Jah endal oli käepeal Vooremaa või Jõgevamaa.Täpselt ei mäleta enam aga kaldun arvam,et esimene.Remniku ja V-Narva vahel on Smolnitsa küla vanemate majadega ja hoonetega,teised ehitised mis sinna vahele jäävad on enamuses asutuste suvilad.Kuskilt olen kuulnud,et 44-ndal olid Smolnitsas PK rügemendi vennad kaitses.
Remniku 6 lend 1 kp 2j ja KP ülemaks Teras ja RÜ Lengi

Remniku 6 lend 1 kp 2j ja KP ülemaks Teras ja RÜ Lengi
ei mäleta nagu oleks külas olnud rohkem nagu asulast eemal metsas.10 km meetrit keskusest eemal ikka .kui palju rohkem ei mäleta .aga kindel on see et seal kandis mingid vanad augud ja kraave oli.ometi oli palju piirikaid kes seal osalesid ja tundub et siin pole siis ühtegi kes seal pundis veel olid.kuigi kõik tulid seal elusa ja tervena tagasi.ja ei tahaks uskuda et olen viimane elu jääja.aga kel huvi sinna minna peab kohalike käest uurima siis.ise kugel liiga ja pole sinna mahti minna.
Mis jutt see on, et 1992.-l Remnikul ja nüüd juba muldvana?
Olin samas 1991, ja mitte ajateenijana. Ei tunne end aga veel mitte kopituselõhnalise hingevaakuva indiviidina. Seni igatahes pole KV veel saabast andnud. Et võimetu, või nii.
Kahjuks aga võin sama öelda, et ega suuremat metsast enam mäleta. Sai samuti mingeid positsioone metsas nähtud, aga kui hiljem üritasin oma mälu järgi neid asukohti taastuletada, siis ... Ei õnnestunud, noh. Umbes jah, seda küll, kuid täpselt enam ei leidnud üles.
Ju siis mängib oma osa ka see, et toona metsas mütates oli vastaval ajamomendil hulka muid ja hoopis tähtsamaid mõjureid, mis meeli köitsid. Külm, väsimus, jne.
Kusagil, näiteks, nägin metsa all vedelemas mingit soomusmasina torni. Tõenäoliselt miskit T-70 oma meenutavat. Kuid, kui hiljem üritasin asukohta meelde tuletada, siis - asjatu üritus. Oli kah kusagil Vasknarva ligidal.

Olin samas 1991, ja mitte ajateenijana. Ei tunne end aga veel mitte kopituselõhnalise hingevaakuva indiviidina. Seni igatahes pole KV veel saabast andnud. Et võimetu, või nii.
Kahjuks aga võin sama öelda, et ega suuremat metsast enam mäleta. Sai samuti mingeid positsioone metsas nähtud, aga kui hiljem üritasin oma mälu järgi neid asukohti taastuletada, siis ... Ei õnnestunud, noh. Umbes jah, seda küll, kuid täpselt enam ei leidnud üles.
Ju siis mängib oma osa ka see, et toona metsas mütates oli vastaval ajamomendil hulka muid ja hoopis tähtsamaid mõjureid, mis meeli köitsid. Külm, väsimus, jne.

Kusagil, näiteks, nägin metsa all vedelemas mingit soomusmasina torni. Tõenäoliselt miskit T-70 oma meenutavat. Kuid, kui hiljem üritasin asukohta meelde tuletada, siis - asjatu üritus. Oli kah kusagil Vasknarva ligidal.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Stellung halten und sterben!!
Re: Remniku
Olin Remnikul ajateenija september 1993- november 1993. Siis Tallinnas Pringi kordonis autojuhtide koolitusel. Ja taas Remnikul jaanuar 1994 majandusrühmas kuni õppeka sulgemiseni ja kolimiseni Jõesuusse. Kogu autopark koosnes kolmest uaz´ist umbes neljast ifaśt ja laz bussist. Talvel kui uaz käima läks siis vedas ka ifad käima. Suvel sai nädalavahetustel Päiksemetsa baaris sulgemist turvamas käidud. Meenub majandusrühmavanem Miilvee kelle uksel oli kiri, et töö ei saa kunagi otsa. Praegu tegutseb Remnikul suviti lastelaager. Hooned on alles ja territoorium võrreldes Narva-Jõesuuga suht säilinud ja täiesti äratuntav. Aastatega on Peipsi äärde palju suvilaid ehitatud. Remniku õppeka teeristsi on oma 20 suvilat ja mets maha võetud.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline