Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Lemet
Liige
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Lemet »

Lisaks paneb mind imestama, et mis "vanemad" või "sõjajärgselt elanud" inimesed sul küll allikatena kasutada olid?
Mu omaenda vanemad. Ja nende eakaaslastest tutvusringkond. Niipalju kui neid siia maale alles jäi. Kelle sünniaastad olid 1910-1919 vahel. Sündmustes osalenud ja kõike omal nahal kogenud inimesed.

Mis aga lugupeetava tsiteeritud "ekstremaalselt madala elatustaseme" kohta puutub, siis täheldab isand Mertelsmann järgmist
Juba 1940. aasta detsembris tõusis loomulik suremus tavaliselt 14-15 surmajuhtumilt 1000 elaniku kohta aastas 27 peale ja jäi kevadel püsima umbes 20 juures. Nõukogude statistikud on meile mõne aasta kohta jätnud väga üksikasjalisi andmeid surma põhjuste kohta. Neljakümnendatel aastatel tulenes suremuse kasv esmajoones kohutavatest tingimustest hügieeni vallas ja alatoitumusest, mis tegi inimesed nakkushaigustele vastuvõtlikumaks.
Nii et lugupeetava käsitluses oli meil näljahäda ju juba 1940 aastal. Kui suremuse järgi vaadata. Ja Lauristini tuntud väide prügikastist toituvatest lastest näikse igati õige ning põhjendatud olevat olevat..Üleüldse, mida me siin vaidleme
Elatustaseme ja muude oluliste indikaatorite poolest vastas elu 1940. aastate Eestis mõne Põhja-Aafrika Prantsuse koloonia värvilise elanikkonna omale.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
OnuEnn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OnuEnn »

"Ja Lauristini tuntud väide prügikastist toituvatest lastest näikse igati õige ning põhjendatud olevat olevat"

sinu iidol ütles seda enne-1940 ajastu kohta. viidatud isand aga peale-1940 (detsember 1940) kohta. lühidalt - joh. lautistin tegi oma märja unenäo nälgivast eesti rahvast n-liidu abiga poole aastaga teoks.
Lemet
Liige
Kontakt:

Minu iidol- siinkohal oleks paslikud selle saunasistunud tegelase sõnad Tootsile, kui see saunaakna peal tuletukki katsetas- Sa, inimeseloom, oled ikka sündinud... jne. Aga see selleks. Asjast endast-

Tiba kahtlane, kas ikka poole aastaga suudeti riik toiduainetest niimoodi tühjaks vedada, et alatoitlusest näljasurmad hakkasid tekkima. Ju see asi ikka juba enne niru oli...pole justkui kuulnud 40 aastal riiki mööda toimetanud toitlustussalkade tegevusest a la revolutsioonijärgne Venemaa...või on lugupeetaval muid andmeid? ENSV toiduainetest selle tasemeni tühjaksvedamise kohta, et näljasurmad hakkasid aset leidma.
Viimati muutis Lemet, 21 Veebr, 2012 23:28, muudetud 1 kord kokku.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

kuidas sa nüüd kahtled oma iidoli võimetes?! rohkem usku õiglasesse üritusse!
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"Minu iidol- siinkohal oleks paslikud selle saunasistunud tegelase sõnad Tootsile"

ise te siin koos ühe teise seltsimehega jutustate nõukogudeaegset propagandat ümber ja kiidate kolhoosikorda.

vabandust, tsiviilkaitset ka.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

OnuEnn - teema ongi - kas N Liidus oli ka midagi head ;) Võib teha ka kõrvale teise teema - kas N Liidus oli ka midagi halba :P
Lemet
Liige
Kontakt:

ise te siin koos ühe teise seltsimehega jutustate nõukogudeaegset propagandat ümber ja kiidate kolhoosikorda.
Ja nüüd võtab onu enn ette selle koha, kus ma kolhoosikorda kiitnud olen ja osundab sellele. Muidu tuleb ju avalikuks, et onu ennu näol on tegu lahmijast mälupuuduliku kodanikuga, kellest oma väidete kinnitamiseks asja pole. Nii et ma jään viidet ootama...tsitaadiga kolhoosikorra kiitmisest.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"tsitaadiga kolhoosikorra kiitmisest"

seltsimehe nime ei küsigi?
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"teema ongi - kas N Liidus oli ka midagi head"

selle ma vastasin lk 14 ära -

"tegelikult ei suuda mina sealt ajast midagi muud positiivset leida, kui seda et hoolimata süsteemist suutis siiski suur hulk inimesi normaalseks jääda.

olid primitivistid, kellele selline reglementeeritud elukorraldus sobis ja nüüd nutavad nad seda aega taga. olid vaimuvaesed kes kõike seda loba siiralt uskusid ja mölakad kes mõnuga kaasa läksid ja lasid süsteemil ennast ära kasutada.

aga valdav enamus säilitas ideaalid ja terve mõistuse."
Lemet
Liige
Kontakt:

Tsitaat, lugupeetav, tsitaat. Või siis kasutage oma kasimata suumulku edaspidi rohkem pudru manustamiseks ja vähem jama produtseerimiseks.
OnuEnn
Liige
Kontakt:

"Tsitaat, lugupeetav, tsitaat."

juu sa kasvõi oma 23:08 tehtud postitust veel niisama, tsitaaditagi, mäletad. ei hakka ma igat jama uuesti tsiteerima.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Noormehed.. noormehed.. ärge nüüd n.liidu pärast kaklema minge! Joonistate teisele veel kuldse kuu kah selga.. :wink:
Võtke teed ja tulge homme jälle..
OnuEnn
Liige
Kontakt:

ei siin riidu miskit, ainult selline rahuvõitlus käib, et kivi ei jää kivi peale. (vabandust, nõukogude aegne nali küsimusest armeenia raadiole III maailmasõja võimalikkuse kohta).
Lemet
Liige
Kontakt:

Ja kus on seal konkreetselt kolhoosikorra kiitmine? Pole nagu tsitaati võtta, paistab. Niisama sooja õhu edasi-tagasi pumpamine. Elik luftipump isand enn... :lol:
Masur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Masur »

Härrased, härrased!
Mul uustulnukana küll pisut piinlik öelda aga kangesti PMO kommentaariumi hakkab meenutama!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bretschneider ja 1 külaline