Ühesõnaga, minu jutu sisu oli ikkagi see, et praktikas läbi viidud katsetuste tulemusena saan öelda, et talvel on kummik minu jaoks tunduvalt kindlam jalanõu. Kummiku puhul peab loomulikult ka sokke vahetama, aga märja saapa puhul ei aita ka iga paari tunni tagant vahetamine, kuna sokid märguvad alla 10 kraadise külma puhul praktiliselt koheselt (s.t kui saapad on eelnevalt märjad), külmema temperatuuri puhul läheb rohkem aega. Kummikuga peab vastu aga olenevalt liikumise intensiivsusest isegi terve päeva. Suvel on vastupidi ja eelistan saabast iga kell kummikule, sest suvel püsib jalg seal tunduvalt kauem kuivana, kui just väga vihmane ilm ei ole. Võib muidugi kaasa vedada nii saapaid kui kummikuid, aga siin tuleb mängu juba kaal ja seljakoti mahutavus - valikute küsimus.Kristjan12 kirjutas:Soe õhk saapanahast läbi pääseda ei tohi ja nahal on tohutu õhutakistus, samuti vildil(takistab õhu konvektiivset liikumist). Kui rääkida nahk versus kummik või vilt versus kummik, siis kummikul on tuhandeid kordi suurem difuusioonitakistus. Veeaur on gaas, kõikjal meid ümbritsev gaas. Gaasilisel kujul ei ole veeaur ebameeldiv isegi saapa sees, asi muutub ebameeldivaks, kui veeaurust saab vesi.
Sokkide kuivatamine ümber vöö jah - intensiivse tegevus puhul ei taha nad seal paraku hästi püsida ja kui väga palju siduda siis ei saa nad jälle kuivaks. Viimane RÕK oli viis päeva järjest trallimist, väga vähe uneaega ja ei kujuta ette, kuidas oleks nende vöö vahel olevate sokkidega ringi silganud ja tegutsenud.
Sokkide kuivatamisel magamiskotis sõltub ka ilmselt kui märjaks kellegi sokid lähevad. Minu sokid on tavaliselt praktiliselt läbimärjad, vildid ka päris niisked. Viimane kord tuli peale paaritunnist magamist 15-kraadises külmas vildid ja sokid välja visata, sest need muutsid magamise võimatuks. Lisaks tuleb arvestada, et niiskus koguneb sedasi ju magamiskotti. Samal põhjusel ei tohi magada nii, et hingad koti sisse. Kui ikka päevade kaupa sedasi magad, teed endale karuteene - lõpuks on seal kotis väga paha.