Järgmine riigireetur

Sõjaväeluure. Ja mitte ainult sõjaväe. Aga KaPo foobiad siia teemasse ei sobi.
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Järgmine riigireetur

Postitus Postitas Kapten Trumm »

USP kirjutas:Hiljutiste uudiste taustal tekib paratamatult küsimus, kuivõrd me saame usaldada neid, kes Eesti julgeoleku ja kaitsevõime üle otsustavad?
Mina isiklikult arvan, et suurim oht polegi mingid Kapo inspektorid, kelle naine mälupulgal viib FSB-le mingeid suht nishihuvi pakkuvaid dokumente, vaid meie riigisüsteemis (sh ka riigikaitsesektoris) lokkav töplus ja tölpluse taastootmine.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

Mina üldse arvan, et suuremad probleemid ja väljakutsed riigile nii praegu, kui ka lähitulevikus asuvad väljaspoolt riigikaitse valdkonnast.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Kapten Trumm kirjutas:
Mina isiklikult arvan, et suurim oht polegi mingid Kapo inspektorid, kelle naine mälupulgal viib FSB-le mingeid suht nishihuvi pakkuvaid dokumente, vaid meie riigisüsteemis (sh ka riigikaitsesektoris) lokkav töplus ja tölpluse taastootmine.
Absoluutselt nõus. Midagi tuleks kiiremas korras ette võtta, enne kui on hilja. Vägisi jääb mulje, et suurem osa seal kusagil kõrgel istuvast seltskonnast just selle nimel tegutsebki, et Eesti kui iseseisev rahvusriik lihtsalt tasapisi ja ilma suurema kärata likvideerida. Paraku on see osaliselt juba õnnestunudki. Argumendid a'la "ise me ju valisime" ja "OK, võtame Ansipi maha, aga kelle me asemele paneme?" näitavad paraku lihtsalt kellegi isiklikku mugavust, saamatust ja mõtlemisvõime piiratust. Ja nüüd, kes soovib, võib minu pihta tuld anda! :twisted:
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Aga Corvus, ma olen sinuga nõus.

Ainult, et see sama apatheidi süsteem Eestis kehtib üsna pika aega - venelaste hulk riigiametnike hulgas on minimaalselt, venelaste hulk kõrgemate riigiametnike hulgas on nullilähedane.

Mõtle alguseks täpselt, mida peab tegema venelane et saada kas või mingisugused eeldused riigiametnikuna karjääriredelil ronimiseks.

Eelkõige peaks ta kuidagi muuta oma nime eestipäraseks. Näiteks leida endal mõni eestlastest kaugsugulane. Või võtta endale eesti perekonnanimega kaaslane. Või lihtsalt vahetada.
Kui minu jutt tundub absurdne - vaata riigiametnike nimekirjad. Näed, et vähemalt pool seal töötavatest venelastest on mingil põhjusel oma nime muutnud või see oli neil juba varem eestipäraseks.
Mina ka alguses ei uskunud seda.

siis, peab ta näitama sellist lõimumise ja lojaalsuse tasemet mida terve mõistusega inimene ei suuda genereerida. Ka igapäevases suhtlemises. Kui minu käest küsitakse, kas ma suhtlen oma pooleteistaastase lapsega (naine mul venelanna ka) ikka eesti keeles - kas see on test lojaalsusele? Mida selle peale peab vastama?
Ehk siis see meie "koduvenelane" peaks õppima valetamist ja kahepalgelisust. Sestap, et teistmoodi ei saa.

Nii et teatud mõttes normaalse "sirge" mõtteviisiga vene inimene ei suuda riigiametis, eriti veel sellises, kus töötas Dressen, normaalselt töötada. Tema peab olema kas "ümbersündinud" eestlaseks, või siis õppima kõrgemat lavakunsti.

Ehk siis järeldused tehke ise.
Viimati muutis denis23, 25 Veebr, 2012 11:43, muudetud 1 kord kokku.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Reaalselt tuleb neil nende "mitte nii puhas Eesti keel" tüüpidega koos eksisteerima õppida.
Kahtlen, kas teatud valdkondade personali üleujutamine palgarahaga probleemi lahendab. Keegi eespool kirjutas eripensionite võtmisest kui spionaazi taimelavast.

Kui vaadata nt neid luuavillu kriminaalasja osalisi, siis sahkerdajate hulgas oli üsnagi rikkaid inimesi, kelle sissetulek ületab terve suurusjärgu mitte suvalist saladusi käsitlevat ametnikku, vaid ka kogu julgeoleku-alast juhtkonda. Ja ometigi mindi sahkerdama. Kui kellelgi on varastamine ja sahkerdamine veres, siis teeb ta seda ikkagi. Üsna selge, et vaesus toodab soovi oma ametis "kõrvalt" teha, kuid suur rikkus ei kaota seda soovi kusagile. Aitab ainult kontroll ja veelkord kontroll - ning karmid karistused.

Simmi probleemi tegelik põhjus näib asja hilisemaid kajastusi ning asjaga seotud inimeste kommentaare olevat kamina siseprobleemid (õiged mehed tegid mis tahtsid).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kui minu käest küsitakse, kas ma suhtlen oma pooleteistaastase lapsega (naine mul venelanna ka) ikka eesti keeles - kas see on test lojaalsusele?
Ei ole, see on test küsija tervele mõistusele ja näitab testi mitteläbimist ning küsija terve mõistuse puudumist.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
denis23
Liige

See keegi, kes rääkis eripensioonide võtmisest, olnud mina.

Tegelikult, ma kõrgemal ütlesin, et Eesti ees seisavad hoopise teistugused ohud ja väljakutsed, kui sõjaline

Tsiteerin Inno Tähismaad (mitte et mina olen tema eriline fänn)

On selge, et moodsad sõjad käivad tööjõu pärast ning Eesti on seda sõda kaotamas. Jälle. Kui veel 100 aastat tagasi käisid sõjad territooriumi pärast, sest territooriumil oli ühelt poolt sõjaline tähtsus, teiselt poolt tulid maaharimisest kõige suuremad sissetulekud, siis nüüd see nii enam pole. Uueks varanduseks, mille pärast riigid sõdivad, on paar viimast aastakümmet olnud tööjõud.Piltlikult öeldes on naabrid valmis koheselt Eesti tööjõu üle võtma.

Meie kivipalluritest riigijuhid, tundub, alles praegu hakkavad seda uut reaalsust endale selgitama. Et maal, kus pole inimesi ei ole mingit mõistust. Tuleb meelde vägisi 1941 aasta katastroof - millal vene väejuhid said Blitzkriegi uuest reaalsusest aru alles siis kui see reaalsus juba oli neist üle sõitnud ja mäng oli läbi.

Ja siin Eestit oma 30% vene keelt kõnelevate inimestega, kes mingil põhjustel ei tunne ennast siin hästi - k.a. hääletades lennupiletitega, on kaotamas lahingu inimeste pärast.
Kui ühe naise kohta sünnib 1.6 last, millest kolmandik 30a vanuseks lahkub siit riigist , siis pole mõtet rääkida mingisugusest riigikaitsest - see riik on juba niigi p-s.

Sellel teemal võib palju rääkida, aga need teemad ei ole kuidagi foorumiga seotud, ning jätame seda ära.
Lemet
Liige
Kontakt:

Inno Tähismaa :scratch: tea, kas ta nüüd ikka mingi eriline arvamusliider ja visionäär ikka on. Liiati on vähemalt mulle jäänud mulje, et siiski mitte niipalju tööjõu, kui just ressursside pärast kipub uuemal ajal löömaks minema.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Suurim probleem selle kahe reetmisjuhtumi puhul pole isegi niipalju andmed, mis seal levisid, vaid teate mis? Et vastase huvides tegutseti asutustes, mis on pandud julgeolekuvaldkonna eest vastutama ja seda kontrollima.

Reeturid pole Trankmann ja Pentikäinen (või kapral Oinas) nagu EW ajal, vaid ring käib sootuks suurema kaarega.

Samasse zanrisse kuulub ka kapolase Põderi ja politsei sisekontrolli kaasused. Meelevaldselt liidaks ka siia ka elamislubade skandaali telgitagused. Ehk pardakk kõige kõrgemal tasemel. Arvestades vastase jõupingutusi ja ressursse, on sellised lood tulevikus vältimatud, maksame me kuitahes kõrgeid palku-pensione.
Viimati muutis Kapten Trumm, 25 Veebr, 2012 12:10, muudetud 1 kord kokku.
Lemet
Liige
Kontakt:

Ehk pardakk kõige kõrgemal tasemel.
Aadete ja riigimehelikuse puudumine vast ka?
Kasutaja avatar
denis23
Liige

tead, Lemet, ma juba ütlesin, et Tähismaa ei ole minu kumiir.

Jah, õigust resursside pärast. Ning Euroopas on ainus resurss mida tõsiselt napib, on noored haritud inimesed kes on valmis tegema tööd mõistliku raha eest. Kõike muu vahetavad kolmanda maailma riigid rõõmsalt värskelt trükitud dollarite ja muude klaasitükide ja vastu...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Selle tasmega jamad/vahelejäämised, mis meil viimastel aastatel on välja tulnud, on muidu arenenud riikides pigem suur-suur erand kui mingi reegel. See, kus inimesed saavad aastaid kahju teha, pole ju mingi tugevuse näitaja, nagu seda meedias presenteeritakse. Operatiivtöö rahuliku kulgemise ja tõendite kogumise hinnaks ei saa olla aastaid kestev sensitiivse info segamatu liikumine riigist välja.

Täna ei saa reapolitseinik kiiruseülejalt alkäemaksu võtta, sest igas politseiautos toimuvat jälgib suur vend. Altkäemaksutamine on seetõttu olematuks kahanenud. Ehk reamutrid on liistule tõmmatud, aga ülemine korrus (viimane kord sisekontroll) haiseb edasi. Ei saa öelda, et poleks suurt arengut aga ei saa ka öelda, et asjad korras oleks, kui sedasorti lood jätkuvalt päevavalgele tulevad.
mangust
Liige

Postitus Postitas mangust »

Sellistel sm.-tel nagu Simmil,Dressenil oli juurdepääs salajastele dokumentidele.Varem olid nende tegelaste nimed suurele enamusele tundmatud.Vanakurat ainult teab,millal toimus nende kolbas pööre,millal külvati see seeme,millest kasvas märkamatult suur puu.
Osa meile tuntud tegelasi (mõtlen eestikeelseid),eks riigikogulased,kirjanikud,ajakirjanikud mustavad meie riigikorda,halvustavad minevikku.Neil ei ole siin "natsilembelises riigis" hea elada.Eesti lippki tuleks nende meelest ümber vahetada,see olevat omandanud "natsisõbraliku varjundi" jne,jne.Kui sellised tüübid pääseksid "natsisõbraliku riigi" saladokumentide juurde,ei ole vaja nuputada millisele riigile nad info edastaks.Loll oleks arvata,et neid tegelasi keegi on kohvile kutsunud.Nad vinguvad aastaid ja saavad veel riiklikke autasusi.Millega nad ei ole rahul,kas ka neil on edutamises probleem? Nad on ju vasakpoolsed,nemad vist ei ohusta meie riiki,ei kutsu vägivallale (pool pealinna peksid karistamatult segi).Tähelepanu on keskendunud hoopis "parem ekstremistidele" vastasele võitlusele.Taimelava tuleb jälgida luubiga ja ebasobivas kaldes idud varakult välja noppida.Nt. uurimustöö,milles on osutatud ka sm.Dresseni 2003.a.uurimustele : https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... bXyDvm07TQ

Madissonist (ei ole tema fännklubis) saime lahti,no on ikka jubedam töövõit.Võrreldes Revaga on ta oma tegemistes mikroob.Kas Madisson sai ka mingi laamendamise eest rahalist preemiat? Revale minu riik maksis.Selle viimase arreteeritud sm.-ga tuleks olla ettevaatlik,varakult viia kongi sulgpadjad ja paremad suupisted.Aleksei lajatab ükskord sellise kaardi letti,et võitles natsismi vastu.Mida siis teha kui kogu "progressiivne" maailm vaatab meid kui natse?
Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
Kasutaja avatar
rbl
Liige

Postitus Postitas rbl »

Milleks neid igasugu luureorganeid üleüldse vaja on? Sama töö teeks ära keskkriminaalpolitsei?
Kissinger - "Military Men Are Just Dumb, Stupid Animals To Be Used As Pawns In Foreign Policy"
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Milleks neid igasugu luureorganeid üleüldse vaja on? Sama töö teeks ära keskkriminaalpolitsei?
Milleks kainena siin käia, sama lolli juttu saab ka napsusena ajada? :dont_know:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline