"Tankid EKV-le"
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Tankid EKV-le?
Vaata, probleem on selles, et mida suurem üksus, seda suurema "käraga" käib selle liigutamine. Pea igasuguste emissioonide mõttes - kasvõi tolmupilved kruusateel, mis õhuvaatlusel paistavad kümnete kilomeetrite taha. Kui hakatakse mobiliseerima, siis selline tegevus toob kaasa olukorra eskalatsiooni ja toob lähemale sõjategevuse puhkemise võimaluse.
Mina ei suuda hästi ette kujutada, kuidas on võimalik rasketehnikaga brigaad, mille kolonn on kümnete kilomeetrite pikkune, viia "hallis olukorras" liigse kärata valmidusse ja positsioonidele? Meie oludes koosneb selle koosseis enamikus mobiliseeritavatest, seega ei saa arvestada, et vajutame sireeni nupule ja poole tunniga juba sõidavad.
EW ajal olid selleks puhuks ette nähtud küllaltki rängalt relvastatud (meie mõistes) katteüksused, kes pidid olema valmis mõne tunniga peatama vastase liikumise, et mobilisatsioon saaks segamatult toimuda. Ka tollase õlitatud süsteemi puhul läks selleks 72 tundi, mis tänapäeva sõjas on terve igavik.
Keegi peab senikaua vene tanke peatama. Kes? Võitlusgrupid kustidega? KL taadid AK-4dega? Millega?
Siin ülevaatlik tabelike USA brigaadide tempo ja tüübi seostest:
http://www.globalsecurity.org/jhtml/jfr ... deploy.gif|||
Mina ei suuda hästi ette kujutada, kuidas on võimalik rasketehnikaga brigaad, mille kolonn on kümnete kilomeetrite pikkune, viia "hallis olukorras" liigse kärata valmidusse ja positsioonidele? Meie oludes koosneb selle koosseis enamikus mobiliseeritavatest, seega ei saa arvestada, et vajutame sireeni nupule ja poole tunniga juba sõidavad.
EW ajal olid selleks puhuks ette nähtud küllaltki rängalt relvastatud (meie mõistes) katteüksused, kes pidid olema valmis mõne tunniga peatama vastase liikumise, et mobilisatsioon saaks segamatult toimuda. Ka tollase õlitatud süsteemi puhul läks selleks 72 tundi, mis tänapäeva sõjas on terve igavik.
Keegi peab senikaua vene tanke peatama. Kes? Võitlusgrupid kustidega? KL taadid AK-4dega? Millega?
Siin ülevaatlik tabelike USA brigaadide tempo ja tüübi seostest:
http://www.globalsecurity.org/jhtml/jfr ... deploy.gif|||
Viimati muutis Kapten Trumm, 21 Mär, 2012 10:00, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Ma pole kindel kas ma õieti su jutust aru sain, aga, nagu ma mõistan on sinu jaoks mure selles, et me ei jõua seda soomusbrigaadi mobiliseerida ja hajutada kui vastase tankikolonnid üle piiri tulevad. Ma olen mölakas nüüd ja vastan küsimusele küsimusega. Aga miks peaksime me tegema seda alles siis?Kapten Trumm kirjutas:Vaata, probleem on selles, et mida suurem üksus, seda suurema "käraga" käib selle liigutamine. Pea igasuguste emissioonide mõttes - kasvõi tolmupilved kruusateel, mis õhuvaatlusel paistavad kümnete kilomeetrite taha. Kui hakatakse mobiliseerima, siis selline tegevus toob kaasa olukorra eskalatsiooni ja toob lähemale sõjategevuse puhkemise võimaluse.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kardan, et poliitikutel piisavalt suured kerad selleks, et teha seda ennetavalt.
See on päris ülbe käik. Ja märgid näitavad, et poliitkontroll KV üle tugevneb pidevalt.
Ma arvan, et poliitikud teeks seda julgemalt kui "first force" suudaks suht käratult positsioonid sisse võtta.
Seda saaks siis teha kutselistega ja kaitseliitlastega.
Mitte aga reservide avaliku mobiliseerimisega.
Suurem kära lahinguvalmiduse saavutamisel = suurem tõrge stardikäsu andmisel.
Selleks, et kogu reservarmee värk ei osutuks klotsidest torniks, mis esimese järsu liigutusega pudeneb laiali, on vaja Eestis piisavalt tugevalt relvastatud ja väikese reageerimisajaga katteväeosi.
See peaks olema esmane prioriteet.
Kui sa vaatad ennist lisatud graafikut (ok, seal on sees ka transport sõjapiirkonda), siis heavy brigade pole teab mis kiire asi.
Minuarust esmane, millest puudu on (luurega arusaadavalt tegeletakse):
1. vihmavari taevasse (vähemalt mõnekümne km laskekaugusega õhutõrje vähemalt võtmepiirkondade kaitseks, pidevas lahinguvalmiduses).
2. kiirelt reageerivad hajutatud katteüksused maa peal (ilmselt light infantry (vt sama graafik) kaasaegsete relvadega) -parem kui puuduks üldse igasugused "gravitatsioonikeskused".
3. oleks tore ka vihmavari merele.
Kui siin vaadata, siis näib, et tankiostjatel puudub reaalne arusaam mõningate protsesside tempost ja järjekorrast ja hädapärased ostud "ostame 300 milani raketti ja 2000 kusti raketti ning paneme need kuskil kesklaos seitsme riivi ja luku taha" ei lahenda probleemi. Täna puudub KL-l löögijõud, et mingit pataljoni kolonni reaalselt peatada.
See on päris ülbe käik. Ja märgid näitavad, et poliitkontroll KV üle tugevneb pidevalt.
Ma arvan, et poliitikud teeks seda julgemalt kui "first force" suudaks suht käratult positsioonid sisse võtta.
Suurem kära lahinguvalmiduse saavutamisel = suurem tõrge stardikäsu andmisel.
Selleks, et kogu reservarmee värk ei osutuks klotsidest torniks, mis esimese järsu liigutusega pudeneb laiali, on vaja Eestis piisavalt tugevalt relvastatud ja väikese reageerimisajaga katteväeosi.
See peaks olema esmane prioriteet.
Kui sa vaatad ennist lisatud graafikut (ok, seal on sees ka transport sõjapiirkonda), siis heavy brigade pole teab mis kiire asi.
Minuarust esmane, millest puudu on (luurega arusaadavalt tegeletakse):
1. vihmavari taevasse (vähemalt mõnekümne km laskekaugusega õhutõrje vähemalt võtmepiirkondade kaitseks, pidevas lahinguvalmiduses).
2. kiirelt reageerivad hajutatud katteüksused maa peal (ilmselt light infantry (vt sama graafik) kaasaegsete relvadega) -parem kui puuduks üldse igasugused "gravitatsioonikeskused".
3. oleks tore ka vihmavari merele.
Kui siin vaadata, siis näib, et tankiostjatel puudub reaalne arusaam mõningate protsesside tempost ja järjekorrast ja hädapärased ostud "ostame 300 milani raketti ja 2000 kusti raketti ning paneme need kuskil kesklaos seitsme riivi ja luku taha" ei lahenda probleemi. Täna puudub KL-l löögijõud, et mingit pataljoni kolonni reaalselt peatada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vaatame ajalukku, kuidas ennetas Soome talvesõja algust?Kapten Trumm kirjutas:Kardan, et poliitikutel piisavalt suured kerad selleks, et teha seda ennetavalt.
Trumm:
http://www.youtube.com/watch?v=wCOkEbQIjzA
Vt filmi.parem kui puuduks üldse igasugused "gravitatsioonikeskused".
http://www.youtube.com/watch?v=wCOkEbQIjzA
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ma olen siit targemate käest aru saanud, et Soome arvas kuni viimase hetkeni, et NSVL ei julge rünnakut alustada.Vaatame ajalukku, kuidas ennetas Soome talvesõja algust?
Täitsa huvitav, mis nad oleks teinud siis, kui neil oleks olnud kindel info NSVL plaanide kohta?
Soomlastel muidugi näib olevat ka rohkem "mune", sest NSVL-le julgesid nad vastu hakata kokku 3 korda (1939, 1941 suvel ja 1944 suvel).
Palju siin oli, las igaüks kodus mõtleb.
Mis muidugi ei pisenda fakti, et ka Soomel olid katteväeosad piiril ja venelased jändasid nendega tükk aega enne kui Mannerheimi liinini üldse jõudsid.
Mannerheim rahul nendega polnud, kuid ei saa ka väita, et venelased marsikorras Mannerheimi liini alla liikuda said. Ega ikka ei saanud küll.
Soomlased muidugi vähemalt kahel korral alahindasid Moskva kavatsuste tõsidust ja ülehindasid oma võimalusi nende kavatsuste elluviimist takistada.
Viimati muutis Kapten Trumm, 21 Mär, 2012 10:38, muudetud 1 kord kokku.
Hüva, sulle infoks siis, soomlased alustasid 1939 sügisel suurejooneliste reservõppekogunemistega, mis jätkusid kuni talvesõja alguseni.Kapten Trumm kirjutas:Ma olen siit targemate käest aru saanud, et Soome arvas kuni viimase hetkeni, et NSVL ei julge rünnakut alustada.Vaatame ajalukku, kuidas ennetas Soome talvesõja algust?
Täitsa huvitav, mis nad oleks teinud siis, kui neil oleks olnud kindel info NSVL plaanide kohta?
Soomlastel muidugi näib olevat ka rohkem "mune", sest NSVL-le julgesid nad vastu hakata kokku 3 korda (1939, 1941 suvel ja 1944 suvel).
Palju siin oli, las igaüks kodus mõtleb.
Mis muidugi ei pisenda fakti, et ka Soomel olid katteväeosad piiril ja venelased jändasid nendega tükk aega enne kui Mannerheimi liinini üldse jõudsid.
Mannerheim rahul nendega polnud, kuid ei saa ka väita, et venelased marsikorras Mannerheimi liini alla liikuda said. Ega ikka ei saanud küll.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Suurejoonelised õppekogunemised algasid Soomes juba 1935. aasta paiku ja 1939. aastaks olid selle läbi teinud sajad tuhanded mehed.
Siis ei teadnud Moskva plaanidest veel midagi ja oli veel suur sõprus Moskvaga.
Loe natuke rohkem nende viimaste õppekogunemiste kohta. Eesti keelde on ju tõlgitud talvesõja tellisraamat. Su maleva raamatukogus peaks see ka olema.Kapten Trumm kirjutas:Suurejoonelised õppekogunemised algasid Soomes juba 1935. aasta paiku ja 1939. aastaks olid selle läbi teinud sajad tuhanded mehed.
Viimati muutis kaur3, 21 Mär, 2012 12:36, muudetud 1 kord kokku.
Meil on asi tõega tuksis...Kapten Trumm kirjutas:Siin osalevate kaadri esindajate tükatine ignorantsus tegeliku elu pahupoolte suhtes paneb lausa imestama.

Kaadri esindajad ei jaga kaitsevaldkonna matsu,...ministeeriumi omad ammugi mitte.
Kuradi hea, et meil üks tõeline teadja on. Mis iganes teemas suudab ta selgeks teha, kuidas kõik senine jama on ja kuidas tema teab, kuidas peab.
Kuradi jama, et see teadja tarkus "poe taguse jutuga" piirdub ja saatus/jumal pole temast arvamusliidrit teinud.

- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Katsu sisestada klahvide abil ikka lisandväärtust, mitte isiklikki ila.
Kommenteeri näiteks eelmise posti pildi peal kahte viimast lauset, kuidas SKAK sellise probleemiga tegeleb? Ostab transpordikoptereid?

Kommenteeri näiteks eelmise posti pildi peal kahte viimast lauset, kuidas SKAK sellise probleemiga tegeleb? Ostab transpordikoptereid?
tommy, ma ei saa aru miks Tali ja Vahtre palgalised lasevad tavalises meedias Trummi sugusel lobiseda. Kui Trumm veel kodulehe teeks, facebooki pidama hakkaks ning twitteri kasugusele võtaks, siis oleks Riigi Kaitse, Sõdurileht, Kaitse Kodu, mil.ee täiesti maha visatud raha. Võtke Trummiga midagi ette! Riigikaitse nimel! Välismaal kutsutakse arvamusliidreid presenetatsioonidele, viiakse läbi lõunasööke, näidatakse väeosasid, seletatakse rahulikus õhkkonnas olukorda jne. Seda tehakse seni, kuni on enam küsimusi ei ole. Kui ka peale seda jäävad küsimused õhku, siis on juba kusagil päris häda
Ei ole vaja siin verbaalselt vehelda, lühilausetega teravusi pilduda, sest see ei vii kuhugile.

Huvitav küsimus, peaks uurima...kaur3 kirjutas:tommy, ma ei saa aru miks Tali ja Vahtre palgalised lasevad tavalises meedias Trummi sugusel lobiseda.

(KV teemaline PR on meil muidugi ka mage, peaks lätlastelt õppima)
Ma arvan, et Tali ja Vahtre palgalised on harjunud vastama argumentidele......mitte mölale stiilis......"aga teise maailmasõja ajal oli ju nii,...või meie riigijuhtidel pole selleks palle..."....
No mida siin vastata. Hakkame tõestama, et on küll,...pallid siis.
Pealegi, arvan, et mõne mehe puhul on tegemist lihtsalt "mina olen alati vastu" sündroomiga.
Selle arvamusliidri postidele võib ju pea alati vastata tema eelneva jutuga mõnest teisest teemast mõnel teisel ajal....Erinevad nad kardinaalselt...
No ei saa aru....Miks mitte Napoleoni aega.??kaur3 kirjutas:TTA, tuleme soomlastega II MS aegsesse perioodi. Vt 2. lauset
Meil pole ju enam II MS aegne periood.
Ajad/olud/ühiskonnad/tehnilised vahendid/kombed/tavad/huvid/ideoloogiad on ju kardinaalselt muutunud.
Inimene oma hirmude/ja himudega on ehk samaks jäänud....
Katsuks äkki luua stsenaariume tänapäeva oludele vastavalt.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist