Kapten Trumm kirjutas:Nende polkude kogu arvukus peaks teoorias olema ca 600 lennukit. See läheneb minu arust juba kogu sõidukorras vene lennuväe arvule.
Küsimus on selles, kui palju need ca 20 lennuväepolku tegelikult lahinguvõimelised on.
Kuskil angaaaris 10 a seisnud lennukid ja lennukoolist äsja tulnud asjamehed (või nendegi puudumine) lahinguvõimelist lennuväge ei tee.
Kui käiku läksid juba lennukoolide instruktorid (kõige väärtuslikum lennuväe lendavkaader - enamasti A-stani kogemusega mehed), pidi asi suht hapu olema.
Ma ju ütlesin juba, et polkudest seal olid ainult nende nimetused, eriti igasugused "raskepommitajate" ja "luurepolgud", tegelikult mõned eskadrillid heal juhul, aga pigem lülid või isegi paarid. Muidugi olid ka enam-vähem täiskoosseisus, nt. ründelennuväe polk Buddenovskist. Ka pilootide kasutamise osas on asjad natukene teistmoodi, kui sa aravad. Loomulikult lahingusse lasti neid, kes olid kogemustega ja hästi ettevalmistatud, kuid samuit ka neid, keda üldse polnud vajadust lasta. Need samad insturktorid lendasid selle pärast, et saaks endale "lahingulendu" kirja. See annab nendele nii mõndagi tulevases karjääris. Isegi kujutan endale ette, milline "rebimine" seal oli, kui need "lahingulennud" jagati.
Kapten Trumm kirjutas:Lendude arvust see väga välja ei paista, ma arvan, et lendude osast andsid põhiosa kiire turnaroundiga masinad (nt Su-25).
Jah, enam vähem nii oligi. Su-25-l oli kõige rohkem väljalende, kuid hävitajad olid enamasti kogu aeg õhus.
Kapten Trumm kirjutas:Kui lendude arv seisis üksuste võimekuse taga, siis nt Soome õhuvägi oleks rahulikult antud olukorras vähemalt pariteedi saavutanud.
Ehk siis olukord, kus venelaste pommitajad ja ründelennukid ei oleks jõlkunud 2-4 masina kaupa.
Ei saa võrrelda väga erinevaid asju. Kõige pealt tuleb rääkida, millised ülesanded ja kui suures mahus olid VF Õhuväel Gruusia konfliktis. Nad ei pidanudki väga intensiivselt ja tihedalt seal lendama, sest lihtsalt ei olnud vajadust. Loomulikult nende admin ja muu organisatoorsed asjad, planeerimine jne, annavad soovida, kuid ei teeks sellise konflikti näitel sellisi järeldusi, nagu teed sina.